icon

Čo dávate 2-ročným detičkám na Mikuláša?

ivusinecka026
22. okt 2023

Mamicky
Prosím Vás čo idete dávať pre 2 ročne detičky na Mikuláša sladkosti alebo nejaké hračky.
Ďakujem za skore odpovede

pribinak
22. okt 2023

Hračky nie, tie dostáva na Vianoce a narodky

Na Mikuláša normálne ovocie oriešky a sladkosti

ivusinecka026
autor
22. okt 2023

@pribinak Ďakujem za odpoveď a sladkosti aké pre deticky

andrea_prestastna
22. okt 2023

@ivusinecka026 naozaj sa pytas toto? Chod do dmky napr a otvor oci maju milion veci pre deticky na chrumkanie

stellarstar
22. okt 2023

@ivusinecka026 koľko máš rokov že nevieš aké sladkosti máš kúpiť? Naozaj niekedy sa chytám za hlavu

pribinak
22. okt 2023

@ivusinecka026 môj mal rad gumenne cukríky, malé kinder cokoladky, brumiky, v dm ľúbil take keksiky poliate coko - take zvieratka, ale môj mal rad aj orechy, tak aj take dostal a sušené jabcka (tie doteraz zbožňuje)

A jasne že coko Mikuláša a coko čerta

marticka85po
22. okt 2023

My budeme davat brumikov, ovocne kapsicky,susene ovocie, chrumky, kinder cokoladky, kinder vajce, detske keksiky.

ivusinecka026
autor
22. okt 2023

@marticka85po Ďakujem

ivusinecka026
autor
22. okt 2023

@pribinak Ďakujem

ivusinecka026
autor
22. okt 2023

@pribinak Ďakujem

kamatopo
22. okt 2023

@ivusinecka026 ovocné kapsicky a dáke keksíky od Sunaru. No a Kinder vajíčko musí byť. Môj synovec miluje červenú šošovicu ( robia sa mu z nej prívarky) tak určite tu. A vlani som všetkým deťom v Pepcu kúpila hrnček na kakao s Mikulasom.

oskorusa
22. okt 2023

@ivusinecka026 minuly rok mal ovocie a malé autíčko. Tento bude tiež ovocie a nejaka drobná hračka pripadne omaľovánka.

lulu0123
22. okt 2023

Moj dostane balicek ovocia suseneho mrazom z Brixproducts a nejaku vianocnu knizku.

amelia89
22. okt 2023

Vianocnu knizku/omalovanku, susene ovocie mrazom a 1 kinderko

ivangeline
22. okt 2023

Ovocie. Sladke. Jeditelne veci.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
22. okt 2023

Mňa tu odsúdia, ale od mala im dávame sladkosti, ktoré ľúbia a vo veľkom, nech je pokoj aspoň do Vianoc - rôzne gumové cukríky a ovocné dražé, lentilky, kinderká a viaceré druhy čokolády s výnimkou horkej, lízatka, keksíky, perníky, brumíky, čokopiškóty... Žiadne sušené ani čerstvé ovocie, orechy, hračky, knižky, oblečenie a ani úžitkové veci typu omaľovánka, skladačka a pod. Pre mňa bol a je Mikuláš vždy len a len o sladkostiach, nie o propagácii zdravej výživy, či dopĺňaní šatníka.

enoula
22. okt 2023

Knihu o vianociach a obľúbené chrumky/kapsicka boli

jaga18
22. okt 2023

Keďže sa učí básničku pre Mikuláša, v ktorej Mikuláš nosí čokoládky, cukričky, tak dostane presne to. Tiež ma rad gumené cukríky, tak dostane veľké balenie, kde sú tie malé sáčiky plus kinder čokoládu , alebo tie mini Milka čokoládky. Má 2 roky, neberiem to tragicky, pár sladkostí, kým ich nezje všetky naraz ovšem, mu neublíži.

henka123123
22. okt 2023

Moji uplne bezne balicky so sladkostami klasickymi (kinderka a podobne

amelia89
22. okt 2023

@heleninamama tak niekto zdravo zije, nemusi to propagovat🙂 Nikto neodsudzuje teba tak nemusis ani ty 🙂 Kazdy si svojmu dietatu da co len chce. Ked dieta bezne neje gummene cukriky a pod ale veci zdravsie tak je pre rodicov prirodzene darovat take veci a knizka o vianociach - tak ci onak by sa kupila lebo ked ma dieta knizky rado tak rozpravat sa o vianocnom case s knizkou je proste fajn tak ze ju prinesie mikulas dava celkom zmysel (pre niekoho) 😊

nika23t
22. okt 2023

@ivusinecka026 moja dostane ovocie, nejaké keksy, malého plysaka, ponožky. Len tak symbolicky, aby nemala prázdne čižmy, lebo staršie by to nezvládali potom. Najstarsia, keď mala 2 roky, jej som tiež len ovocie a chrumky dala do čižmy, ale aj tak to neriešila, nejaké veci v topánke jej boli ukradnuté 🤷‍♀️

heleninamama
22. okt 2023

@amelia89 Ja nehovorím, že to prirodzené nie je, ale nehodí sa mi to na Mikuláša. Ovocie kupujem deťom stále podľa chutí a sezóny, aj knihy, hračky, aj oblečenie hocikedy podľa potreby, ale do Mikulášskeho balíčka mi to nepasuje.
Niekedy mám pocit, že niektoré ženy matky ani nebolí deťmi. Kto z Vás by sa tešil z mandarínky? Či z orechov? Alebo z bezcukrovēho lízatka z DM? Tam kupujem čistiace prostriedky, na sladkosti chodím do reťazcov a darčekových obchodov. A aj keď žije rodina zdravo, dieťa sladkosť v takýto výnimočný deň poteší a rado si ju vychutná. Netreba z toho robiť niečo nezdravé, nevhodné, zakázané, priam vražedné.

nika23t
22. okt 2023

@heleninamama pri najmladšej ešte nie, ale pri starších sa presne týmto riadim 😊 Celý rok ich držím na uzde, Mikuláš je pre nich radosť ♥️

amelia89
22. okt 2023

@heleninamama tak bavime sa o 2 rocnom dietati. A skus niekedy v teJ DMke aj nieco ine fakt tam vela produktov stoji za to 🙂
Ja som mala radost z arasidov co sme potom so segrami lupali,mama mi to davala do balicka a vianocne ponozky a kinderko tiez🙂 Ja z toho nic vrazedne nerobim,uplne normalny balans. 😊

basulaak
22. okt 2023

@ivusinecka026 sladkosti, mixit.

majlo1234
22. okt 2023

@heleninamama my sme uz ako deti(som rocnik 90) dostavali mandarinky, pomarance a arasidy v supke na mikulasa, mne to pride ako pekna tradicia plus nejake sladkosti, co lubi to ktore dieta. Ale neprehanat to-to je mozno z rodiny a z detsva, j tiez obmedzujem sladke, tak ako to mama obmedzovala nam😂

klip0
22. okt 2023

Bude mať necelé dva roky na Mikuláša a dostane male zvieratkove puzzle a nejaké zdravé sladkosti (ovocné kože, chrumky, ovocné tyčinky z DM atď. V podstate to čo papa bezne). Predpokladam že keď nevieš aké sladkosti, tak nejde o tvoje dieťa. Rad sa teda podľa toho, či vieš či rodičia dávajú a dieťa už papa klasické čokolády, keksíky atď. Alebo cukor ešte nedávajú a to by som volila zdravšie varianty

pimpa12
22. okt 2023

@ivusinecka026 ja z dm- ky dobroty. Sušené ovocie v platkoch, kapsicky, mrkvove chrumky a ryžové chlebíky malinove.