Čo kúpiť deťom mojej susedky?
Ahojte mám susedu ktorá ma 4 deti a veľmi som si ich obľúbila. Sme dobre kamarátky no finančne je na tom veľmi zle. Chcela by som jej deťom urobiť na Vianoce radosť a dať im darčeky lebo predsa len aby nic nedostali je smutne. Ale neviem čo im kúpiť. Chlapec je prvák, dve dievčatá sú 3 žiacky a posledná ma 12. Keďže ja tiež nemam peniaze na rozhadzovanie chcem im kúpiť take drobnosti. Poradíte mi čo takým deťom kúpiť? Ja deti nemam
nejakú spoločenskú hru napr.Monopoly
Napíš mi správu...aké staré sú baby? Tie dve sú tretiačky? Ja by som im poslala nejakú spoločenskú hru, alebo takú kde ich je viac v jednom. Pani žije sama?
A kde.byvaju?
@vilma7 v podnájme aj to už dlhuje 5 najmov
@vilma7 dievčatá cca do 10rokov
Juj. To mi je luto. Čo keby si jej skôr pomohla tak, že budete spolu hľadať nejake útočisko pre opustené matky s deťmi ? To jej skôr treba, je ti jasne , že je už jednou nohou na ulici. Ak nie, tak skôr oblečenie a potraviny na Vianoce , to skôr aby nemali smutne Vianoce. Ak bude potreba, pošlem ti aj ja aspoň 30€, čoby si im aspoň v pepcu dačo kupila.😞
@annamalaga no ona tie nájmy spláca lenže teraz zostala doma nemôže zohnať pracu. Dala som jej časť nájmu aby ju nevyhodili lenže 400€ za 2 izbový byt je pre matku so 4 deťmi veľa. Platila pred tým 300 aj čosi lenže za každé dieťa platí 20€. Chodim s ňou na potravinovú, nosím jej z prace jedlo ale aj tak ma dlhy kade sa pozrie
Keby si nepisala anonymne.. Skus tu je nejaka skupina kde predavaju za euro veci alebo daj niekde prosbu ale tak aby sa dalo overit ze nejde o podvod. A ludia by ti poslali hracky veci po detoch trebars aj $. Alebo mozes kupit hracky z bazara. Popripade chod do obchodu cinskeho. .. alebo ked nemaju tak kup 1 bike pre vsetkych. Velkostou pre 12r z bazara. Lepsie ako 4 kravinky.
tiež neviem, prečo píšeš anonymne, najmä keď nejde o teba. Nehnevaj sa, nie je to dôveryhodné. Píšeš, že nemá prácu, na podporu nemá nárok? Čo otec alebo otcovia jej detí? Výživné alebo náhradné výživné má? S týmto jej pomôž najskôr. Posielala som minulý týždeň balík a chystám sa poslať ďalší, ale takto....
Výživné ma ?
Nemá lebo dementi na súde jej neuznávajú to že peniaze nedostáva ale na papiere výživné ma ale reálne ich nedostáva. Otec je v base za pedofíliu
Proste otec deti je zviera ktoré ma peňazí a ma zaplatených ľudí a ona musela pred ním utiecť. Ma utajenú adresu lenže teraz je taká situácia že nanovo otvárajú spis a idú deti vypočúvať lebo on dal na súd že ich matka huckala proti ním a pedofíliu si vymyslela. Nechcem tu dávať adresu ani mena lebo ten človek ma oci a uši vsade
Ak mi neveríte viem dať dôkaz ak treba
Na Sinsay majú teraz poštovné zdarma a fakt sa tam dá kúpiť oblečenie za pár eur a rôzne iné drobnosti.
O tom lacnejším bývaní ste nerozmýšľali požiadať cez nejakú charitu?
@autor prečo chces dávať dôkaz, veď si pýtaš len radu čo im kúpiť na Vianoce, či som niečo nepochopila? Ja by som im kúpila spoločenskú hru a knižky každému jednému s balenim farbiciek napríklad.. čiže zábava a niečo čo sa hodí aj do školy..
@annamalaga majú byt od mesta
Starsej oblecenie a mensim spolocensku hru, knihy a este spolocny dar balik jedla pre celu rodinu. Skusila by som sa znamych popytat ci nevyraduju oblecenie, hracky, potraviny. Nemusi byt vsetko nove.
kup skolske pomocky a k tomu na vianoce ovocie 🙂
Pokial peniaze nedostava, smer urady a ziadat o nahradne vyzivne. Neverim, ze nedostava ani 1E od otca deti alebo statu. Pokial nepracuje, ma dost casu na vybavovanie uradnych zalezitosti.
Rodinu nema? Rodicia, surodenci?
Ak je otec v base,výživné platiť musí! Alebo sa mýlim? A existuje náhradné výživné. Je divné,že by ako mama 4 detí nemala nárok aspoň na nejaký príspevok. Možno stačí pomôcť týmto smerom a skúsiť niečo vybaviť.
Čítala som znova tvoj príspevok a nerozumiem tomu. Čo jej súd neuznáva?
Ja tomu moc nerozumiem ona mi povedala že vraj ma nejaký papier že jej platí 80€ na každé dieťa ale vraj súd nezaujíma že reálne ona tie peniaze nedostava
Ona mi povedala tak že na papiere akože peniaze ma ale reálne ich nemá. Mne sa to tiež nezdá ale proste súd povedal že dostáva dosť peňazí lenže teraz je doma a v decembri nebude mať čo dať deťom jesť keďže len brigáduje ale je teraz na PN. Deťom som kúpila boxy na desiatu a ceruzky a staršej dcére diár a penazenku
Pozor aby to nebola ďalšia ktorá chce zneužiť dobrých ľudí!!!
@sickynickyobsadene nie ona mi tiež pomáha mozem sa na ňu 100% spoľahnúť deti jej občas strážim alebo chodim pre ne do školy chodia aj ku mne
@sickynickyobsadene neviem čo tým myslis ale ja tu nic nepýtal iba som sa pýtala či nevedia poradiť čo im mám kúpiť.
Ak je muž v base,tak tie peniaze odtadiaĺ musí platiť! Tam neexistujú nejaké fiktívne papiere. Mne sa to celé nezdá🤔 Ak jej súd prisúdil výživné,ako je možné,že ich nemá v reále? Kde sú? To je celé nejaká blbosť. Alebo klame.
@dusankomoj neviem tiež sa mi to nezdá pýtala som sa to 2x doteraz som nepochopila

ponozky, ciapky, rukavice a po cokolade