icon

Čo robiť s nekvalitnými darčekmi od rodiny?

10. nov 2024

Co robite s nekvalitnymi darcekmi (napr. veci stylu Pepco, alebo ebay)? Uz ste viackrat povedali, ze to nechcete, lebo jd to skodlive (z vasho pohladu) a aj tak vam to furt rodina daruje. Alebo aj kozmetika - vedia ze pouzivate kozmetiku z lekarne a aj tak vam daruju polsky 3 eurovy krem.
Co s tym robite?

Strana
z3
bobaas
10. nov 2024

Pre pokoj v rodine, nekomentovať, poďakovať, vyhodiť, posunúť, dať do zberného kontajnera

majka35
10. nov 2024

daruj niekomu

ivik4
10. nov 2024

Posunut dalej

autor
10. nov 2024

@majka35 komu?

autor
10. nov 2024

@ivik4 komu?

muchotrafka298
10. nov 2024

Ja suhlasim s @bobaas, ze najlepsie pre pokoj je podakovat a zalozit do skrine a neskor niekomu darovat, na charitu, ako darcek, socialne slabsim. Nekomentovat, lebo ludi proste neprerobis.
Ja som skutocne slusne vychovana, takze za akykolvek darcek podakujem. Ale totalne ma rozseklo, ked som darovala drahu sadu na vlasy (sampon, kondicioner) a ja som dostala pouzite uteraky, ktore este pochadzali z akcie v istom obchodnom retazci.

bobaas
10. nov 2024

Kto má záujem. Bývajú aj burzy detského oblečenia, tam som videla krabice s nápisom "vezmite si"

viestta
10. nov 2024

Aj hracky aj kozmetiku mozes bez problemov posunut do krizovych centier, charitativnych obchodov, odniest na charitu

autor
10. nov 2024

@viestta takze v krizovom centre deti mozu ozuzlavst cinske hrizatka z ktovieakeho plastu?

muchotrafka298
10. nov 2024

A ty si myslis, ze "znackove" detske hracky su odkial? Tiez su to cinske plasty. Proste sa zmier s tym, ze ti ludia Ti nebudu kupovat Little Dutch alebo nejake remeselne robene drevene hracky, ked chcu lacne plasty. Lacna kozmetika tiez nie je vzdy najhorsia. Ked to nechces, zeny v krizovych centrach, azylovych domoch, budu vdacne aj za krem z Polska alebo lacny sprchac z DMky. Ked nemaju nic.

viestta
10. nov 2024

To uz necham na tebe, ci mozu ci nie. Pytala si sa, ze kde ich mas dat. Navrhla som. Pre mna za mna hod ich do kontajnera

mamina7070
10. nov 2024

posun im to na vianoce ako darcekovy kos 😉

autor
10. nov 2024

@muchotrafka298 lacnych hraciek nakupia tolko, ze sa to cenou vyrovna 1 kusku Little Dutch. Nakupuju na mnozstva. Ked som im povedala, ze radsej 1 kvalitna hrcka ako mnozstvo skodliveho plastu, tak to nepomohlo.

autor
10. nov 2024

@mamina7070 krute 😂

culienka
10. nov 2024

jedna tu písala, že keď to nepochopili, že to nechce tak to pred nimi hneď hodila do koša. Vraj potom prestali. Mne by bolo blbé dať niekomu niečo čo sama nechcem.

mamina7070
10. nov 2024

ale poucne a mozno potom pochopiaze ty a tvoje dieta nie ste odpadkovy kos

autor
10. nov 2024

@culienka Presne

muchotrafka298
10. nov 2024

Ako som pisala vyssie, proste niektorym ludom nevysvetlis a neprerobis ich. Tiez som dostavala lacne sprchace, kremy, mydla, ktore som ako alergicka posuvala dalej. Lebo im sa to nedalo vysvetlit. To iste je aj pripad s hrackami, podla nich je to super a tebe sa "nozik vo vacku otvara", len ked vidis tu kopu ftalatoveho plastu a decku by si to nedala ani v ohrozeni zivota.

nynia
10. nov 2024

keby mi niečo až tak vadilo skončilo by to v koši a problém vyriešený 🤣

kavasmliekom
10. nov 2024

Našťastie vieme komunikovať a aj pochopiť. Ale stalo sa, že svokra poslala balik plný kozmetiky pre celú rodinu, hoci nie 3e, ale úplne iný vkus... Tak som to poposuvala po rodine, kto čo chcel, si zobral. Dcéra zobrala do školy a tam si porozoberali, niečo som predala 🙈 a niečo vyhodila. Ale už svokra vie, čo sa nám paci, a keď nie, tak sa najprv opýta.

majka35
10. nov 2024

to ti mám naozaj napísať, že komu? kamoške, na bazoši, na fcb, kolegom, susedom, rodine

ibrunova
10. nov 2024

Vylož ku smetiakom, určite sa niekto poteší.

7miriam77
10. nov 2024

Väčšina hračiek a výrobkov, ktoré sa dajú kúpiť v našich obchodoch, tak podlieha kontrole, testujú ich, alebo teda aspoň by mali. No jasné, že dieťaťu daj vždy len hračku podľa svojho uváženia. Každá mama tak robí. Keď ja dostanem niečo, čo nevyuzijem, posúvam to ďalej...rodine, kamoškam. S kozmetikou je to ťažšie, ľudia majú svoje obľúbené značky. Ako bolo tu spomínané, ak je u vás krizovy dom alebo ak poznáš rodiny v núdzi, isto sa darčekom potešia. Ja by som nové veci nikdy nevyhadzovala. Na Facebooku je skupina Nevyhadzujte,darujte....tam vždy každá vec nájde svojho majiteľa a ľudia sa tešia. Skús

tykat
10. nov 2024

Vyhadzujem.

saxana000
10. nov 2024

Kupim popredu donesiem k babke poviem toto je k vianociam meninam narodeninam.... ked sa pyta kolko stalo poviem tolko kolko ste chceli dat hoci aj 10-2]e prerobim mam kvalitnu vec podla svojho vyberu. problem je takto uz roky vyrieseny k spokojnosti oboch stran.. rovnako riesim mikulasske a veljomocne balicky miesto prachnivych mikulasov z palmoveho oleja a 3 kil cukru cukrikov lentiliek a podobnych sprostosti prinesiem zaciatkom novembra adventny kalendar lego alebo playmobil ovocne kozky kapsicky a cerealne tycinky co vyuzijeme aj do skoly na desiatu.
Ak dostanem darujem dalej su darovacie skupiny charitativne zbierky..

bosorkabb
10. nov 2024

Ľudí nezmeníš. Ja darujem ďalej. A teda veci z Pepca nosí 90% detí v MŠ aj ZŠ vrátane mojich. Zimné bundy a topánky majú kvalitné. Zvyšok sa zničí rýchlo keďže skáču a podobne.
Všetko čo kúpiš u nás v obchode, kúpiš všade vo svete. A spĺňa to normy.
Dokonca starší syn má z Číny jednu deku už roky a drží, teplá je. Zbožňuje ju.

januska12323
10. nov 2024

Daruj ďalej alebo vyhoď do koša.

hugoboss1923
10. nov 2024

Ak sa s tým nechceš zbytočne zaťažovať, treba im len povedať, aby ti nič nedávali. Aj mne kupovali veci, ktoré mi boli na dve veci a povedal som, nech mi radšej kúpia niečo sladké, keďže sladkým nikdy nepohrdnem.

danyelia
10. nov 2024

...no tak im povedz, nech Ti darujú výlučne značkové veci typu Versace, keď pohŕdaš ,,škodlivým,, Pepcom 😃 Veď hej, z takej hračky sa Ti decko normálne že otrávi, chúdenec... 🤦‍♀️

deti95060810
10. nov 2024

chúdenec... 🙄

Strana
z3