Darček na 30. narodeniny
Sesternica oslavuje okruhle narodeniny, 30 rokov. V tom case bude na Slovensku. Ako darcek by chcela diamantove nausnice a nahrdelnik. Stoji okolo 2 000 euro. Skladali by sme sa po cca 120 eur, neviem este uplne presne.
A teraz moj pohlad. Sesternica studovala modny dizajn v Londyne, teraz zije v Thajsku. Prisla teraz o pracu. Myslim si, ze si zvykla, ze ma vsetko na co si ukaze. V Londyne ked studovala, tak nechcela byvat s viacerymi ludmi, chcela byvanie len s kamaratkou, pretoze ona tak je zvyknuta, na vyssiu uroven. Jej otec podnika, vzdy mala vsetko na co si ukazala. Jej mama, moja teta, jej platila byvanie a dalsie poplatky spojene s tym, aby tam vobec mohla studovat a zit. Mala myslim nejaku brigadu pocas studia, v rychlom obcerstveni. Teraz nema pracu a aby mohla v Thajsku zostat, posiela jej mama peniaze, plati jej najom. Odkial to vsetko viem? Od tety samej.
Pride mi dost od veci jej kupovat drahe sperky. Mne to ale pride divne, kupovat 30 rocnej drahy darcek, ked sa sama nevie o seba postarat. Ja ju nepodporujem financne, takze mne to moze byt jedno, ale aj tak mam z toho taky divny pocit. Ako by ste to urobili vy? Alebo sa na to pozeram zle? Mam kupit nejaky darcek sama za seba?
Diamantové náušnice pre sesternicu? Však to nech jej kúpi jej priama rodina (rodičia, súrodenci), keď už si také kupujú... Ja ani neviem, či som niekedy niečo sesterniciam kúpila, možno max kvety...
Bez ohladu na to, co si myslim o jej zivotnom style a kto ju zivi, ak bude oslava a som na nu pozvana a ostatni sa skladaju, skladala by som sa aj ja. Nevidim zmysel kupovat sama nieco co nechce, nevyuzije a nebude sa jej pacit, nech uz je aka je.
Jedine, ze si jej planovala dat menej penazi za darcek, to by som pochopila.
Bez ohladu na to, co si myslim o jej zivotnom style a kto ju zivi, ak bude oslava a som na nu pozvana a ostatni sa skladaju, skladala by som sa aj ja. Nevidim zmysel kupovat sama nieco co nechce, nevyuzije a nebude sa jej pacit, nech uz je aka je.
Jedine, ze si jej planovala dat menej penazi za darcek, to by som pochopila.
Vidim to presne ako @petamich - ak budem ucastna oslavy, tak prispejem na darcek, aky si oslavenkyna zela. A prispela by som v takej miere, aby to neohrozilo moj rozpocet.
Mne nepride drze zelat si nieco konkretne, hoc aj drahsie, ak sa na to mozu poskladat viaceri. Mne zas pride odveci dostat 10 flias vina, ktore neviem vyuzit a k tomu kkucenku s menom 🤷♀️
predpokladam,ze kedze ona nic nema tak ani vam nic v hodnote 120 nikdy nedala... preto mi to pride dost dat niekomu taemu tak dahy darcek .. nech kazdy da tolko kolko uzna za vhodne a dajte jej peniaze alebo rodicia nech dolozia...ak sa imm nebude pacit - kupte daco za seba popripade poslite len kyticu
No drze ako drze, ma narodeniny a moze si zelat co chce. Ja by som sa urcite neskladala na darcek s prispevkom 120 EUR, ked ju vidim parkrat do roka ak vobec a nemam k nej ziadny vztah. Na tvojom mieste by som nerozoberala, ze kto ju zivi, kde zije, co robi, kedze to nie je tvoj zivot, ale jej. Bud prispej kolko mozes alebo jej kup vlastny darcek v sume, ktoru uznas za vhodne a bude pre teba prijatelna.
autorka a ideš aj na oslavu? či oslava sa odbije kávou a jedným rezom torty...
ale ak bude oslava v parádnej reštike tak potom áno, prispejem na jej vysnený drahý darček...
No drze ako drze, ma narodeniny a moze si zelat co chce. Ja by som sa urcite neskladala na darcek s prispevkom 120 EUR, ked ju vidim parkrat do roka ak vobec a nemam k nej ziadny vztah. Na tvojom mieste by som nerozoberala, ze kto ju zivi, kde zije, co robi, kedze to nie je tvoj zivot, ale jej. Bud prispej kolko mozes alebo jej kup vlastny darcek v sume, ktoru uznas za vhodne a bude pre teba prijatelna.
@muchotrafka298 Nestretavame sa vobec, kazda zijeme inde.
autorka a ideš aj na oslavu? či oslava sa odbije kávou a jedným rezom torty...
ale ak bude oslava v parádnej reštike tak potom áno, prispejem na jej vysnený drahý darček...
@deti95060810 Asi ano, ak mi vyjde volno v praci. Oslava bude u jej rodicov doma.
@muchotrafka298 len nám chcela autorka priblížiť ako sesternica žije, čo robí a pod. nestará sa viac ako treba - myslím do sesternice.
Určite by som sa sesternici neskladala 120€, buď 50 alebo by som na oslavu ani nešla. My už takto sesternice si na oslavy napr ani nechodime
oslava u jej rodičov? no tak to to by som kúpila niečo... vlastný darček + kvety... ak ti vyjde ísť na oslavu.
No tak na to, ze sa nestretavate, nie ste ani v kontakte, by som urcite na drahy dar neprispela. A este ked bude oslava u nej doma, ani nie v restauracii. A jej rodicom to asi vyhovuju, ze financuju dospelu zenu a jej vystrelky.
Sesternica je zvyknuta na nadstandard od rodicov… povolanie dcera … ak chce diamantove nausnice, je to ok … kto chce ist na oslavu tak jej na to prispeje kolko uzna za vhodne a zvysok odlozia rodicia - to by som vydiskutovala s jej rodicmi dopredu … oni sa zo svojej dcery mozno idu po toto ale je to dospela zena … nic take, ze vsetci rovnako a sa nezucastni nemusi prispiet nicim.
No, vyjadrit zelanie moze, a jej rodicia mohli spolu s pozvanim rovno pripisat prosbu, ze nech nikto nekupuje darcek ale da financie ALE tak ako uzna za vhodne. Taketo rovnostarske vyberacky na darcek som tolerovala iba v skole, ked sme sa zbierali na kyticu ucitelke. Jasne davam darcek lebo chcem potesit, a necakam alikvotne spat, ale neznasam taketo diktovanie. Keby chcela auto tak co, povedia ze prispej 5tis?
@deti95060810 Asi ano, ak mi vyjde volno v praci. Oslava bude u jej rodicov doma.
@autorka cize uplne normalna oslava doma, žiadna nóbl restika, len darček hodný sultánky.
Uprimne? Neprispela by som. Doniesla by som max.kvety a nejakú drobnosť.
Inak na 35tku bude chcieť co? 40tka co bude? Načo sa jej budete skladať? Na náušnice a náhrdelník nech sa jej zložia prachati fotrovci. Inak koľko tam bude ľudí? Lebo to vychádza na cca. 16 ľudí keď sa máte po 120€ skladať. A to akože všetci? Cize ty aj tvoj muz ci ako? Alebo ako par/rodina mate dat 120€?
Sotva to bude diamantové.Ja mám prsteň s diamantom , fakt malé očko a stal 950 e. Náramok a náhrdelník , ktorý bude predpokladám zlatý, neexistuje, aby len tak málo stál.Všeto vymyslené ☹️
Oddomna by dostala kvety a obálku so sumou, ktorá by mi prišla hodná 🙂. Neskladala by som sa v podstate cudziemu človeku 120€ na darček, napriek tomu, že na to mám. Keby to bola blízka osoba, tak kľudne aj 300 ale takto nie.
Oslava bude u jej rodicov, bude nas cca 15 ludi, neviem presne kto vsetko pride. Zatial som dostala informaciu, skladame sa po asi 120 eur, neviem moze to byt aj menej, netusim. Ja som chcela prist zagratulovat, a dat do obalky nejaky peniaz.
@autorka cize uplne normalna oslava doma, žiadna nóbl restika, len darček hodný sultánky.
Uprimne? Neprispela by som. Doniesla by som max.kvety a nejakú drobnosť.
Inak na 35tku bude chcieť co? 40tka co bude? Načo sa jej budete skladať? Na náušnice a náhrdelník nech sa jej zložia prachati fotrovci. Inak koľko tam bude ľudí? Lebo to vychádza na cca. 16 ľudí keď sa máte po 120€ skladať. A to akože všetci? Cize ty aj tvoj muz ci ako? Alebo ako par/rodina mate dat 120€?
@lienka.7 Oslava doma, ale tak urcite budu torty, pohostenie, oni nie su lakomi.
Sotva to bude diamantové.Ja mám prsteň s diamantom , fakt malé očko a stal 950 e. Náramok a náhrdelník , ktorý bude predpokladám zlatý, neexistuje, aby len tak málo stál.Všeto vymyslené ☹️
@polarnaziara25 Ty si vymyslena.
pozri lahka pomoc v ten cas si naplanuj pracu a nemozes ist a nemusis sa na nic skladat
ved si zjavne ani nie ste blizke nechapem preco vobec ist k takemu niekomu na oslavu
@lienka.7 Mne je to jedno kde bude oslava, ci u nich alebo v restauracii. To pre mna nie je podstatne. Lakomi nie su, to nemozem povedat.
@autorka keď nie sú lakomi, tak nech milej dcerenke kúpia darček sami a s veľkou ovaciou jej ho odovzdajú na oslave oni a Vás nech nenútia sa skladať na niečo co nechcete jej dát.
Vidis, teraz ma napadá, aký darček jej vlastne dajú oni?
Otázka je či chces ísť na oslavu alebo je to pre teba utrpenie.
Pre mňa je toto top darcek oznámia mi koľko a komu odovzdať a pre mňa je to vybavene nemusim strácať svoj najdrahocenejsi cas vymýšľaním a následným zháňaním haraburd po obchodoch takže za mňa top pomoc.
Za 2tisic diamanty nenakúpiš tak by som nezavidela lebo veľmi nie je čo.
@autorka keď nie sú lakomi, tak nech milej dcerenke kúpia darček sami a s veľkou ovaciou jej ho odovzdajú na oslave oni a Vás nech nenútia sa skladať na niečo co nechcete jej dát.
Vidis, teraz ma napadá, aký darček jej vlastne dajú oni?
@lienka.7 Neviem co jej daju jej rodicia, ani ma to nezaujima. Mama spominala, ze jej asi zaplatia vylet do Ameriky, chcela tam ist na Vianoce, tak asi to. Ale neviem. To len mama medzi recou spominala, ked sme spolu telefonovali.

Bude veľkolepá oslava? Lebo ja som ani sestre v živote nekúpila diamanty 😀 a sesternici s bežným vzťahom by som kúpila max knihu alebo nejaký poukaz, keď už má okrúhle narodeniny. Takže nie, nezložila.