icon

Darček na stužkovú

alenka_miluc
26. okt 2015
Používateľ alenka_miluc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alenka_miluc.

Dobrý deň, čo si myslíte že je vhodný darček pre babu ku jej stužkovej? Má to byť pre našu sesternicu, lebo nás pozvali na stužkovú a teda by sa asi patrilo niečo doniesť 🙂

jasminet
26. okt 2015

@alenka_miluc za mojich cias sa za stuzkovu ziadne darceky nedavali ... 😕 😕 😕 😅 ale asi som uz stara 😉 😀 😅

ria88
26. okt 2015

ani ja som o darcekoch za stuzkovu nepocula 😅

sissy27
26. okt 2015

@alenka_miluc no podľa mňa darček sú samotné šaty, topánky a kopa prachov, čo na túto atrakciu išli z vreciek rodičov... takže ak veľmi chcete investovať, tak rodičom hotovosť 😅 inak je zvláštne, že pozývajú na stužkovú takto širšiu rodinu, pokiaľ viem, vždy to bolo obmedzené len na rodičov a max. súrodencov, je to party pre maturantov, nie rodinná oslava, ale tak je to individuálne... každopádne darčeky sa nenosia, možno nad kyticou kvetov by sa dalo uvažovať, prípadne neskôr niečo za úspešnú maturitu 🙂 ale darček k tomu, že sa decká zabavia a opijú? 😅

stary_ujco
26. okt 2015

A za mojich cias na stuzkovu chodili maximalne tak rodicia + v pripade dohody surodenci v rozumnom veku. Ale sesternice?
A dary? Za co, ze si mlada slecna vypije v pritomnosti rodicov a este viac nasledne bez nich? 🙂)))
Doneste jej pekny vankus, aby ju nebolel zadok zo sedenia nad knihami, lebo matura sa este len blizi.

alaguema
26. okt 2015

@alenka_miluc počula som už o kravinách ako stužková pri mori a pod., ale aby sa na stužkovú pozývala široká rodina...ako na svadbu 😀...tak to ešte nie. Darčeky na stužkovú sa predtým nedávali, ale možno keď už máme halloween, valentína a všetky pridrbané americké sviatky a spôsoby, tak sa možno začnú...

martul
26. okt 2015

Skôr si myslím, či ich nepozvala ako na program sa pozrieť, my tak ideme volala nás sesternica, na oficiálnu časť potom príde k nám zagratulujeme, dáme jej kyticu /niektorí dávajú čoko,dezert ešte/. A hotovo.

jasminet
26. okt 2015

inak, moja spoluziacka si okrem rodicov doviedla na stuzkovu 2 frajerov - aka bola nadcasova 😀 😀 😀 😀

mihula
26. okt 2015

@martul a k comu jej chcete zagratulovat?Ved este nezmaturovala.

miriam_s
26. okt 2015

@alenka_miluc moja dcera ma stužkovú o dva týždne, teraz sa to tak robí, že partner/ka prinesie darček tomu kto je stužkovaný... zvyčajne sa dáva pre dievča nejaký parfém, bižutéria,... nemá to byť veľký dar ale niečo také malé milé, neter dostala od partnera - a to ani nebol jej frajer postriebrenú retiazku s príveskom ... predsa len, aj stužková slávnosť je určitý medzník v živote... 🙂

julca15
26. okt 2015

No, zasa som o niečo múdrejšia. o tomto som nevedela. Dobre vedieť, že sa dnes nosia darčeky na stužkovú.

blabla195
26. okt 2015

Ja som mala stuzkovu pred 14 rokmi, boli tam moji rodicia a partner (nebol to moj frajer, ale kazdy musel mat partnera/ku) a on mi doniesol naramok a kyticu... a viem, ze u nas tento zvyk je a je to vlastne "podakovanie" za pozvanie.... aj sestra kupovala darcek, ked isla bratrancovi za partnerku....

alenka_miluc
autor
26. okt 2015
Používateľ alenka_miluc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alenka_miluc.

@sissy27 sesternica si teda zarobila na tie šaty a topánky sama na brigáde a nechcela dovoliť aby jej to niekto platil @aleguema pre vás možno kravina, dievča bohužiaľ nemá mamu, pretože od nich odišla... kvôli zlej finančnej situácií bola so mnou a s mojou mamou od malého detstva a teda je akoby naša 🙂 takže len preto, nie preto že by sme potrebovali ísť celá čvarga na stužkovú

alaguema
26. okt 2015

@alenka_miluc tak to je iné, ak nahrádzate rodiča. Ale to sa nedalo vydedukovať, keďže si napísala: Má to byť pre našu sesternicu, lebo nás pozvali na stužkovú a teda by sa asi patrilo niečo doniesť ...pod "pozvali", som pochopila, že ona spolu s rodičmi.

mihula
26. okt 2015

a čo dozvuky po stuzkovej?Tiez treba pozvat rodinu a čo doniest?Myslim že stačí flasa 🙂

miriam_s
26. okt 2015

na dozvuky chodi len trieda ktorá mala stužkovú 🙂

macamac
26. okt 2015

@alenka_miluc vo vašom prípade je to iné
ale teda viem, že najnovšia móda je na stužkovú pozývať fakt aj širšiu rodinu 😅
v prípade rozvedených rodičov to je samozrejmé,že ich bude viac ( každý môže mať nového partnera), ale inak tomu tiež nerozumiem
to už jak Hujerovci 😀 😀 😅 😉

manuelala
26. okt 2015
Používateľ manuelala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od manuelala.

myslím si že každá baba sa poteší pekným náušničkám alebo nejakému tomu náramku 🙂 ja by som išla asi do toho tam máte záruku že to bude nosiť a ak kúpite niečo kvalitnejšie tak to aj vydrží

alenka_miluc
autor
Odpoveď bola odstránená
amalka4268
28. okt 2015
Používateľ amalka4268 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amalka4268.

Tak aj u nás boli na stužkovej max. rodičia, ale už som počula že si pozývajú aj pár známych. Sestra bola na stužkovej bratrancovi a kúpila mu ako drobnosť fúkaciu harmoniku hohner z kytary, takú starovekovejšiu ale tak vedela že sa to chcel naučiť už dlhšie a tak, Záleží ako dotyčného resp. dotyčnú poznáš

mihula
28. okt 2015

@miriam_s
@miriam_s bolo to myslene ironicky ,ved na stuzkovu chodia len rodicia a partner,priatel
.

mihula
28. okt 2015

@miriam_s a vlastne,dnes uz clovek nevie,ved tablo si davali robit kedysi len maturanti a hla,človek sa nestaci cudovat,ked sa prejde po meste,oni aj školkari maju tablo,no trapne