icon

Darčeky pre birmovného rodiča

daniel_12
11. sep 2025

Zdravím, 21. septembra (nedeľa) mám birmovku a rad by som sa spýtal, čo sa patrí kúpiť alebo dať ako poďakovanie birmovnému rodičovi? Chcem, aby to bolo niečo milé, symbolické a vhodné k tejto sviatosti. Ďakujem za vaše rady a tipy 🙂.

anonym_135820
11. sep 2025

@daniel_12 u nás birmovanec dostáva darčeky od birmovného rodiča nie opačne

ominicka
11. sep 2025

je to pekné, že myslíš na birmovného rodiča 🙂 my sme po birmovke dostali na pamiatku zaramovanu spolocnu fotku z birmovky a bolo to milé 🙂

sisska96
11. sep 2025

Nič. Ja som dostala darček od birmovaného rodiča.

anonym_56b883
11. sep 2025

Nedávaj nič, nedávala som a ani nikto, o kom viem. Birmovný rodič zvykne dať birmovnému rodičovi, ale ani to nie je povinnosť. Dávate si predsa navzájom duchovné dary a spoločné puto na celý život (ak budete chcieť).

any_soj
11. sep 2025

@daniel_12 jejda to je riadne krásne ❤️ veľa tínedžerov ide na birmovku aby dostali darčeky. To je krásne, že myslíš na to, ako poďakovať birmovnemu rodičovi. Mňa ako birmovnou mamu by potešila pohľadnica/list, kde by si opísal, prečo ideš na birmovku, prečo si si vybral mňa, čo pre teba znamenám, čo odo mňa očakávas v rámci duchovného života a sprevádzania, a proste obyčajné ďakujem na konci 🙂

graviris
12. sep 2025

Ak by si chcel napíš mi a môžeme niečo personalizované spolu vymyslieť, gravírujem rôzne tabuľky, menovky 🙂