Dostávate vianočné darčeky od svokrovcov?
U nás doma to bolo vždy tak a aj je, že každý každého obdaruje. Prídem k svokrovcom a spol na Štedrý deň a žiadny darček lebo oni to majú zaužívané tak že každý člen rodiny dostane po jednom darčeku a ja dostanem od manžela a manžel odo mňa. Čiže od nich nedostaneme NIČ. Strávili by ste tam Vianoce aj tento rok?
Ano, stravila. Chodime 25 a 26 k rodicom a nie kvoli darcekom, aj ked vzdy dostaneme darcek. No nemusia nam nic davat.
Darcek nie je povinnosti. O darcekoch ani Vianoce nie su. Ty ich asi rada nemas. Ja som cakala darceky, ked som bola male decko. Teraz som rada, ked stravim cas s ludmi, na ktorych zial pocas roka nemam cas.
@anonym_autor Ano, stravila. Hadam si dospela a nejak to rozdychas, ze nemas darcek.
Su tie darceky pre teba take dolezite? Uz si dost velka na to aby si akceptovala zvyky v manzelovej rodine. Aj tie co sa tykaju darcekov.
keď sme chodili k nim tak sme dostávali. a bolo by mi divné kebyže nedostaneme keď tam trávime sviatky ...
@anonym_autor áno, dostavam, ale keby bolo na mne tak by som chcela Vianoce bez darcekov, malé deti nemáme, ale neprešlo mi to
nedostavame, ale chodime tam radi, svokor navari a ke to dobry clovek, neriesim to
btw - naše darčeky navzájom sme nikdy neprevláčali k svokrovcom - možno by si to mohla skúsiť, že tam nebudete mať žiadne darčeky 🙂 ako to budú vnímať ...
Dostávame darčeky ale nikdy ich neočakávame. Ved zarábam, kupim si co treba. Nie som odkázaná na darčeky od svokrovcov.
Áno dostávame.
Ale nechodím k nim kvôli darčekom. Dostávame aj od mojej maminy a tiež k nej nejdeme kvôli darčekom.
prvé roky sa snažili - samé blbosti , hovädiny.
potom prišla corona - a žiadne návštevy, koniec bolo darčekom.
za mňa v pohode.
peniaze dostavame pre mna, muža a dceru..
@anonym_autor Boooze, mat Tvoje problemy 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Od svokry dostanem 100e na Vianoce, resp. 100e na clena rodiny ako dostavaju aj svagrovci, vsetky vnucata. Ale aj keby nie, tak sa nic nestane. Darceky som od nich inak nedostala, ani od manzela casto nedostane...len ked si nieco kontretne vypytam...a vies co? ...zijem! 😁 ...mali by ste ludia pochopit, ze Vianoce nie su o darcekoch. Ze na nich cakaju deti, to este chapem...ale dospeli ludia? Radsej ziadny darcek ako dostat hlupost. Svokre aj mame kupujem len nejake drobnosti, manzelovi oblecko a nasim detom kupujeme. Sirsej rodine sme darceky po vzajomnej dohode skoncili a dobre. My sme radi, ked sa stretneme, lebo casu ma kazdy malo.
Radsej mat dobre vztahy v rodine ako darceky...mne iny darcek ani netreba.
ja som zrusila darceky... sprchac, rukavice a ponozky si viem kupit aj sama a nie dostat zbytocnost, ktora potom sedi na policke... ja som rada ze nic nedostavam nepotrebujem to. staci mi darcek od manzela.
Kedysi sme dostavali, ale boli to vzdy nejake somariny, len aby nieco bolo. Tak sme sa nejak dohodli, ze darceky sa budu davat len detom a maju o starost menej aj oni, aj my. My vzdy donesieme aspon nejaky darcekovy kos s dobrotami, nech nejdeme uplne naprazdno, ale absolutne mi nevadi, ze od nich nedostaneme nic. U mojich rodicov je to podobne.
Ja neviem, ale nez dat nejaku blbost, len aby cosi bolo, tak to radsej nic. To vazne by si tam nesla len preto, ze nedostanete darcek? Co mas 5 rokov? Alebo ich nemas rada a ten darcek je len nieco, co ti prislo vhod, ze by sa na to vyhovorit?
Svokrovci nám dávajú pre deti 50 EUR, aby sme za to niečo kúpili a dali pod ich stromček. Pre nás ako rodičov nie, nevadí mi to, chodíme tam normálne 😉
My si davame len malickosti, ale ano, dostavame, aby si kazdy nasiel pod tym stromcekom nieco 🙂
Nám myslím dávajú peniaze, ale vôbec by mi neprekážalo, keby nedali nič. Deťom dávajú darčeky.
@anonym_autor svokrovcov nemam ale od mami nedostavam. A ked som mala svokrovcov nedostavala som.
Nedostávam ani od vlastných rodičov a ani to nepotrebujem. Pre mňa je dôležité byť s ľuďmi, ktorých mám rada. Svokrovci tiež nič nedavali a trávili sme tam Vianoce, boli to úžasné chvíle plne rodinnej pohody. Bohužiaľ, už nie je kam chodiť, iba na cintorín sviečky zapáliť
@anonym_autor vidíš a u nás boli darčeky iba pod našim stromčekom (od rodičov), keď som bola dieťa. U manžela aj u starých rodičov, tety...
Pre mňa bolo divné, kde všade čakajú deti darčeky.
Našťastie sme sa mi dospelí dohodli, že si nebudeme nič kupovať.
A mne to vôbec nechýba, pre mňa tie darčeky nie sú vôbec dôležité...
Ale ak sú tvojim jazykom lasky darčeky, tak to pre teba môže byť ťažké...
len je rozdiel milé dievčatá - nedostať darček akože pod stromček (že vám ho svokra nepošle alebo nedá keď prídete na druhý deň na obed) - a reálne ho nedostať keď sa rozbaľujú darčeky spod stromčeka po večeri ...
@anonym_autor ano dostavam od svokrovcov aj muzovho brata, ja im tiez vzdy nieco dam. Nie su to ziadne jodnotne dary, skor malickosti. Uprimne rada by som to aj zrusila nech si nedavame darceky ziadne, pretoze nikdy neviem co im mam dat.
Nerieš somariny ja mám takú svokru ze kupuje samé somariny napr. Tácka na horúce hrnce kde dolozis po varení alebo vonavka ktorá sa mi vôbec nepáči na narodeniny mi ani len nenapíše. My sme im dali dva krát welnes s večerou. Proste nerieš ja sa už nad tým len zasmejem a idem ďalej najlepšie by bolo aby nedá nič radšej nekazme si sviatky poďakujem a mam
U mojich sa nikdy nič nedavalo, a u nás sa dávali vždy, za posledných 25 rokov som žiadne Vianoce netravila u svokrovcov, ani šiestimi 🐎 by ma tam nedostali.
Dostávame, i keď nechceme a nenechajú si vysvetliť, že tam prídeme preto, aby sme boli s nimi a nie kvôli darčekom, čiže dostávame to, čo nikdy nevyužijeme. A dávame, lebo moja svokra je ako ty, musí dostať darček, inak to pre ňu ani nie sú Vianoce. Naši nám tiež dlho dávali darčeky, ale už konečne pochopili, že darčeky nechceme.
len je rozdiel milé dievčatá - nedostať darček akože pod stromček (že vám ho svokra nepošle alebo nedá keď prídete na druhý deň na obed) - a reálne ho nedostať keď sa rozbaľujú darčeky spod stromčeka po večeri ...
@biba_18 ale pochopila som,že vtedy si ma rozbaliť ten od manžela a ostatní majú tiež 1 darček. 🤷♀️
áno my dostávame, neočakávame, moja svokra zase trocha prehana s nakupovaním.. ale mňa by zaujímalo, ty svokrovcom niečo kúpiš?

áno. Dostávame