Je tradíciou, aby mama nevesty kupovala posteľ?
Ahojte žienky, ktoré ste sa už vydali. Počuli ste o tradícií alebo ste to tak mali že mama nevesty by mala kúpiť "mladomanželom" posteľ? Ďakujem.
Už je to rovno posteľ? 😅Ja som počula len o "výbave" obliečok,plách,obrusov a tak podobne, ktorú chystá matka svojej dcére. Doba sa mení,no 😁.
@svetielko24 nie.
to určite .... ktovie čo za haraburdu mimo môjho vkusu.
nie , nepočula...
@svetielko24 nie 🤣🤣🤣🤣
@zuzanita1609 výbava bola bežná... a zas to nebolo zlé - uteráky, osušky, plachty a pod. veci sa vždy zídu... na dedine bežná vec ...
Nikdy som o niečom takom nepočula😂
@svetielko24 určite nie. Tá keby nám niečo vyberala tak by to vyzeralo alo z minulého storočia 😀
@svetielko24 nie, nepocula a kupovali sme si ju spolu s buducim manzelom
niekedy dávno, tak cca 50 rokov dozadu mama nevesty kupovala nábytok do spálne. Aj moja mamka tak dostala od svojej mamy nábytok
@deti95060810 veď áno,tiež som takú dostala, síce len keď som sa presťahovala,ale o posteli nikde nebola reč 🤭.
Mne to príde až pervezne 😀 nechcela by som...
@personality prečo? Žeby preto,že vždy keď budú líhať mladomanželia do tej postele,matka, svokra bude vždy pri nich,teda pod nimi? 🤭🤣. Smiech fest 🤣🤣.
Nie.
To vymyslel kto? Nejaký vychcany ženích?
Nie o tom som nepočula.
Áno, moja mama a babka s tým prišli, že oni nám kúpia spálňu 😂 pozerala som na nich, že o čom točia a že tak sa kedysi zvyklo, tak chceli aj ony.
(Spálňu sme si vybrali my a oni prispeli).
Áno, nábytok do spálne,ale mama mi dala peniaze a ja som si vybrala
Ja som tiež nepočula, iný kraj, iný mrav 😄 ale aj keby som počula, u nás sa takéto tradície nedodržiavajú vôbec
@svetielko24 o zvyklosti s posteľou som nepocula.
ja som tiež nepočula o zvyklosti,že ženíchova strana platí kapelu, neviem či sa s tým niekto stretol
no este toto by mi chybalo, aby mi mama postel kupovala...to z akeho storocia je tento zvyk?

Kedysi rodicia po svadbe prispeli svojim detom aj na nove byvanie :D To by pomohlo viac ako postel :D
Nie 🤣 podla mna je to zbytocne ved do svadby na com spali na zemi? 🤣 To si viem predstavit v dobe kedy zacali spolu zit v domacnosti az po svadbe a taky par sa v dnes len tazko najde
nie to som ani nepocula kedysi sa kupovalo do vybavy ale to uz je davno prec
dnes sinkazdy kupi co chce
Kedysi bolo aj právo prvej noci 👀 alebo všetci čakali pri manželskej posteli,kým sa manželstvo naplní 😉.
Toto som však ešte nepočula
Na dalekom vychode Slovenska bol taky zvyk este tak 30 rokov dozadu. Mojej tete dala mama po svadbe v obalke peniaze "na spalnu".
@svetielko24 nie a aj keby tak tej postele sa asi nikdy nedožijem 😂
nepocula som a teda ani by som nechcela. vsak by som v nej ani potomkov nemohla vyrobit. nejako by som to mala spojene potom. brrrr
@svetielko24 Som zivy priklad. Dostala som peniazky na celu spalnu, ktoru som si vybrala.
My sme už v tom čase tretí rok splácali hypotéku s mužom, tak to by uz bolo bezpredmetné 😀
Boze to su riadne sprostosti.

@svetielko24 nie a za mna blbost