Kam na narodeniny so 6 ročným synom?
Ahojte babenky 🙂
Nas spuntik bude mat za chvilocku 6 rockov a jedine co nam poslednu dobu vrta v hlave je, ze co podniknut...
Ono je to tak ze manzel ma dietatko s expriatelkou,drobec byva u nas samozrejme casto, comu sme aj radi 🙂
Len poslednou dobou ani nevieme ze ako mu urobit radost... 😒
Minuly rok mal peknu torticku, kopec hraciek, veeeelku hrbu balonov ktore ma tak rad a vselico mozne 🙂 Ale nejak poslednu dobu mam taky pocit ze mu neurobi radost nic. Nejde o nas vztah, ten mame krasny, smejeme sa, hrame sa, tulkame a je stastny 🙂 ale ide skor o hracky a o aktivity. Ako keby ho nic nebavilo, nicomu sa netesi, asi mozno to je tym ze ma kopec hraciek u nas ,hrbu hraciek ma aj urcite u svojej maminy. Ci je toho "presyteny" a uz to berie ako samozrejmost ked nieco dostane? Nevieme :( Aj ked mu nieco dame alebo sa mu aj nieco paci v obchode, tak ked to dostane za 1 minutu zabudne ze to ma a aj ked to dostane sa tomu vobec netesi:(
Skusali sme teda od hier s loptou az po neviem co vselico a tiez nic. Okrem jedinej veci ktoru ma u nas doslova zakazanu "tablet" , ktory si vzdy so sebov donesie ked pride, ja mu ho hned schovam a namiesto toho radsej ideme von, kreslime, hrame sa. Comu nieje ani moc nadseny.. Alebo to je tym? Tym sp*ostym tabletom? Vzdy hovori ked dojde ze v akom je "leveli" a aku novu hru maju doma. 😒 😖 rozprava o tom pol dna kym na to trosku nezabudne a samozrejme sa aj na mna vzdy pajedi ked mu ho schovam...
Prave preto vobec nevieme co vymysliet na jeho narodeninky, co mu kupit, cim ho potesime, kam s nim zajst aby mal nejaky pekny zazitok 🙂
Prosim poradte mi sme uplne na nervy 😀
Aj ked je to mozno hluposticka ale pre nas je to dolezite, hlavne moj muz mu chce urobit strasnu radost 🙂
Sme z Bratislavi.
Dakujem
Mozno by ste sa jeho mohli spytat, co by si prial. 6-rocny je uz dost velky na to, aby si povedal. Co tak spravit mu oslavu presne podla toho, co chce? Ak bude chciet 3 hodiny vkuse hrat tablet a jest pri tom zmrzlinu, preco nie? Je to jeho oslava, jeho specialny den, nie vas. Myslim, ze sa prilis snazite spravit nieco velkeho a pritom to ani netreba. Mojim detom sa najviac zo dna rata taka hra co hrame - nastavim 10 minut stopky a pocas tych 10 minut robim len to, co chcu oni. Cokolvek to je. Behame po blate, ohadzujeme sa vankusmi, skaceme po posteli... Tak ako inspiracia.
A neviem, preco su vsetci teraz taki posadnuti tym, aby deti nehrali tablet. Je to super vec, tiez dokaze rozvijat ak tam su spravne aplikacie. Ja sama si na nom napr. citam e-knihy, hladam informacie, pisem vselico, da sa tam kreslit, pozerat rozpravka, ucit sa zvuky hudobnych nastrojov, ucit sa tvary, cudzie jazyky, kopec kopec veci. Samozrejme nie 8 hodin denne, teraz sme napr. aj tak furt vonku. Ale ked je skaredo, tak su moje dve s tabletom a hraju sa. Ked nas uz nebavi kreslit a modelovat, co ich mam nutit s pistolou? 🙂 Takze mozno by som aj tebe poradila, aby si uvazila, ci ten striktny zakaz tabletu trochu neuvolnis.
z BA nemáte tak ďaleko do http://www.familypark.at/index.php?id=2 , ešte som nepočula o dieťati, ktorému by sa tam nepáčilo a v deň narodenín má dieťa vstup zdarma (treba ukázať pas) 🙂
čo sa týka darčekov, aktivít, tabletu - treba komunikovať aj s jeho mamou, očividne malý dostane všetko, na čo si prstom ukáže, tak je jasné, že si to neváži a nebaví ho to... tablet - ja tiež z týchto moderných vychytávok nie som nadšená, ale tak je doba aká je, ihriská prázdne a wifi siete preťažené... ale pri 6 ročnom ešte musíte byť pánmi situácie vy dospeláci, tak dovoliť napr. hodinku večer, kým ty spravíš večeru, chlap pozrie správy, malý sa môže hrať...
ahoj. moja malinka mala vcera 7 - uz asi 4 roky jej robime oslavu s jej kamaratmi co je pre nu asi najsuper darcek - vyhra sa tam so svojimi naj kamosmi spolu zo skoly, domu, rodiny a tak - inokedy nema sancu mat vsetkych pokope - vzdy je to cca. 20 deti - pre viac sa uz tazko hlada priestor - aktivity su rozne - mali sme kuzelnika, divadlo, sasa - podla veku... tortu davame piect podla toho co ma rada - ked pises ze vas maly ma rad tablet - daj mu ho upiect🙂 co sa tyka darcekov - vidim ze chalani maju radi tych blade ladov, dvdcka rozne, star wars a tie china lega a tak - a to teda aj chalani co su velmi dobre elektronicky zabezpeceni🙂 spytaj sa ho aku hru ma na tablete rad a podla toho skus hladat darceky - ten marketing funguje - ku kazdej hre, rozpravke mas kopu hraciek - aj edukativnych... detto na ten tablet sa daju stiahnut edu hry...
tiez by som nebola tak proti tabletom... moja ho dostala v 6tich - chvilu nim bola posadnuta, nejak sme jej v tom neprekazali, nemala ho uz v rukach viac ako mesiac... proste ma milikn inych aktivit ktore ju bavia viac🙂

začína leto,myslím si,že aqaupark poteší každé dieťa,naši tiež milujú chodiť do zlína do galaxie,je to úžasné veľké centrum s množstvom šmyčiek,lezecká stena,trampolíny.................no proste my sme tam aj 5 hodín a deti odtiaľ nevieme dostať,ak miluje vodné zvieratá v budapešti tropicarium je tiež prekrásne........................
hračky má naozaj omrzené preto,lebo ich má všade veľa a tablet je v dnešnej dobe cool,preto ho naše deti ešte nemajú (starší má 7) a ešte chvíľku si naň počká,lebo tomuto sa chcem vyhnúť,radšej budem hrať hry ako pôjdem von.ešte sa pred pc a pod. nasedí a nasedí.