icon

Kedy rezervovať hotel pre svadobných hostí?

6. apr 2025

Mame svadbu v septembri v Presove. Priblizne uz viem kolki ludia pridu a kolki potrebuju ubytovanie ale oficialne to budeme vediet v auguste. Ide o to, ze neviem kedy rezervovat hotel. Chcem si vypocut od vas nejaky rady, ako ste to riesili, lebo mne to pride neskoro riesit v auguste a nakoniec mi povedia, ze nemaju volne izby lebo uz je tam nejaka svadba co maju svadobnych hosti tam ubytovanych. Prosim kedy to riesit? Lebo mozem nahlasit 5 izieb ale nakoniec to moze byt do augusta aj 8... Neviem ako k tomu pristupovat.

Dakujem za odpovede.

januska12323
6. apr 2025

Veď sa opýtaj v hoteli dokedy potrebujú vyjadrenie a s takým termínom sa opýtaj aj hostí.

ada12345
6. apr 2025

Skus zabookovat radsej trochu viac izieb, ale tak, ze sa to da bezplatne zrusit do nejakeho kratkeho casu pred svadbou.

autor
6. apr 2025

@januska12323 budem volat zajtra, len som chcela pocut rady alebo ako to riesili iny

viestta
6. apr 2025

Cim skor objednas, tym lepsie. Dohodni sa, ze v auguste upresnis presny pocet, ale rezervaciu sprav cim skor

autor
6. apr 2025

@ada12345 dakujem

bu1bu
6. apr 2025

Pri zajednavani sály som hotelu povedala ze budem zajednavat aj izby v počte od 10-20. To bolo 2 roky pred termínom svadby. V hoteli ma poprosili aby som cca 2 mesiace pred termínom nahlásila konečný počet, tak som to aj hosťom interpretovala, ze keď budu chcieť izbu, dovtedy je konečný termín. V tom čase boli v hoteli ďalšie 2 svadby a bol vypredaný, kto povedal po termíne ze chce izbu, mal smolu ( bol to jeden prípad, ale nakoniec sme to poriesili izbou, ktorá bola určená pre mamičky s deťmi na prebalovanie, oddych a dojčenie) Našťastie tento par bol chapavy a uvedomili si ze oni sa mali spamätat skôr.

autor
6. apr 2025

Dakujem za tip, ale my mame len v restauracii oslavu do noci a potom pojdeme na hotel.. aspon tak je to v plane.. v tej restauracii sa neda ubytovat, preto treba nieco externe
@bu1bu

janai1
6. apr 2025

Bežné sa robia rezervácie na viac izieb skôr dopredu a s hotelom sa vždy dá dohodnúť na termíne kedy treba nahlásiť konečný počet kde už nie je možné bezplatne storno.
My mame v práci mesiac vopred. Iné hotely samozrejme, podľa svojich podmienok

autor
6. apr 2025

Nakoniec mi zdvihli a posledne izby tie ktore sme chceli aj v tom pocte nam rezervovali... takze sme sa pekne s nimi dohodli.. 😊