Kedy rezervovať hotel pre svadobných hostí?
Mame svadbu v septembri v Presove. Priblizne uz viem kolki ludia pridu a kolki potrebuju ubytovanie ale oficialne to budeme vediet v auguste. Ide o to, ze neviem kedy rezervovat hotel. Chcem si vypocut od vas nejaky rady, ako ste to riesili, lebo mne to pride neskoro riesit v auguste a nakoniec mi povedia, ze nemaju volne izby lebo uz je tam nejaka svadba co maju svadobnych hosti tam ubytovanych. Prosim kedy to riesit? Lebo mozem nahlasit 5 izieb ale nakoniec to moze byt do augusta aj 8... Neviem ako k tomu pristupovat.
Dakujem za odpovede.
Skus zabookovat radsej trochu viac izieb, ale tak, ze sa to da bezplatne zrusit do nejakeho kratkeho casu pred svadbou.
@januska12323 budem volat zajtra, len som chcela pocut rady alebo ako to riesili iny
Cim skor objednas, tym lepsie. Dohodni sa, ze v auguste upresnis presny pocet, ale rezervaciu sprav cim skor
@ada12345 dakujem
Pri zajednavani sály som hotelu povedala ze budem zajednavat aj izby v počte od 10-20. To bolo 2 roky pred termínom svadby. V hoteli ma poprosili aby som cca 2 mesiace pred termínom nahlásila konečný počet, tak som to aj hosťom interpretovala, ze keď budu chcieť izbu, dovtedy je konečný termín. V tom čase boli v hoteli ďalšie 2 svadby a bol vypredaný, kto povedal po termíne ze chce izbu, mal smolu ( bol to jeden prípad, ale nakoniec sme to poriesili izbou, ktorá bola určená pre mamičky s deťmi na prebalovanie, oddych a dojčenie) Našťastie tento par bol chapavy a uvedomili si ze oni sa mali spamätat skôr.
Dakujem za tip, ale my mame len v restauracii oslavu do noci a potom pojdeme na hotel.. aspon tak je to v plane.. v tej restauracii sa neda ubytovat, preto treba nieco externe
@bu1bu
Bežné sa robia rezervácie na viac izieb skôr dopredu a s hotelom sa vždy dá dohodnúť na termíne kedy treba nahlásiť konečný počet kde už nie je možné bezplatne storno.
My mame v práci mesiac vopred. Iné hotely samozrejme, podľa svojich podmienok
Nakoniec mi zdvihli a posledne izby tie ktore sme chceli aj v tom pocte nam rezervovali... takze sme sa pekne s nimi dohodli.. 😊

Veď sa opýtaj v hoteli dokedy potrebujú vyjadrenie a s takým termínom sa opýtaj aj hostí.