Kedy sa dáva dar na svadbe?
Ahojte ideme na svadbu, sme pozvani aj na hostinu...mam dilemu...kedy sa dáva "dar" - v tomto prípade peniaze ...Pri gratulacii pred kostolom, alebo potom na hostine? Nechodim na svadby casto - toto je 2. svadba na ktoru idem odkedy som dospela 😂, naposledy pred 4 rokmi sme boli synovcovi - dali sme pred kostolom pri gratulacii a potom na hostine bola chvila "ze kto chce obdarovat, mozete teraz tak urobit" ...a my sme uz nemali 😅
v podstate kedy chceš. Z našej strany sa dávalo vždy pred kostolom, zo strany bratovej ženy zase o polnoci do košíka ... Takze polovica dala tak, druhá polovica inak
Po obrade pred kostolom... Ja som sa zúčastnila minimálne na 10 svadbách, a vždy to tak bolo.
dakujem vsem 🙂
Zalezi na okolnostiach.
Ak ides iba na obrad a planujes len peniaze, mozes im dat obalku pred kostolom/uradom. Ak nieco hmotnejsie, tak pred kostolom im daj kyticu a dar dodaj k nim domov. Nalepsie pred svadbou.
Ak ides aj na hostinu, tak ak im chces dat obalku, daj ju pri gratulacii po obrade. Ak hmotny dar, tak iba pogratuluj. A hmotny dar odovzdaj niekomu, kto to ma na starosti v sale, nech to ulozi tam, kde sa zhromazduju aj od ostatnych. Ked k tomu pripojis dalsie male pisomne blahoprianie, budu vediet, od koho to je, aj ked im to nedas osobne do ruky.
Dávate neveste alebo ženíchovi alebo komu? Každý svojej rodine? A keďidú z kostola, ako to potom nesú? Ďakujem.
Potom, čo vyjdú z kostola pri gratulácii.
Ale ak by mali polnočný redový tanec, tak sa oplatí mať v peňaženke zásoby, koľko uznáš za vhodné (my dávame 20 alebo 50, podľa toho koho svadba).
My davame vzdy den pred tym- v piatok, zideme sa ako rodina, hovorime tomu ze ideme s darmi, poklebetime, popijeme kto chce a moze Alebo, ak nejdeme v piatok, ale az v sobotu uz priamo na svadbu, tak ked sme u jedneho zo svadobneho paru, este doma pred odchodom na obrad, aby sa to pri gratulaciach po obrade nestratilo, moze to niekde vypadnut, zapadnut, v restauracii stratit. Ved sme rodima, tak dame tak, aby sa to nestratilo a nemuseli sa tym po obrade zaoberat
Vdaka všetkym...Este mám dotaz...Sice na poslednu chvílu, ale...pls...dárček pre 8r slečnu... Vstupuje do rodiny ako dieta jedneho z ovdovelych rodičov...nic velké len ako pozornost že myslime aj na Teba....co poradíte?

My sme dávali vždy po obrade v kostole 🙂 také obdarovacie okienko u nás nikdy nebolo 😁 nam kamosky dávali aj na hostine, blízka rodina ešte deň,dva pred svadbou, každý ako uznal za vhodne 🙂