icon

Kedy ste dávali peniaze mladomanželom?

13. aug 2025

Ideme po 10 rokoch na svadbu. Tie čo ste boli, kedy ste dávali peniaze mladomanželom? Pravdepodobne nebudú zbierať od hostí, ako sa kedysi dávala kolovať misa. Ďakujem za radu.

elenatomasova
13. aug 2025

@anonym_autor môžte pri gratulácií,alebo keď prídete do sály po obrade ,prípitku a jedle prísť za mladomanželmi a tak im dať priamo do rúk..

ibrunova
13. aug 2025

Ja by som nedávala pri gratulácii, ja by som dala niekedy počas večera, by som šla za nimi a odovzdala.

ninusa221
13. aug 2025

Vždy sa to u nás robí tak že keď sa vyjde z obradu tak sa tam gratuluje. A na hostine väčšinou večer keď príde niekto pozrieť tak gratuluje len.

anonym_c8e2c1
13. aug 2025

Väčšinou pri gratulacii, v obálke s blahozelanim a podpisom. To kolovanie s miskou byva na svadbe nezaviske od daru. Tam dáte alebo aj nie, alebo aj len tak menej, ak nechcete vyzerať zle😉

ninusa221
13. aug 2025
@anonym_c8e2c1

Väčšinou pri gratulacii, v obálke s blahozelanim a podpisom. To kolovanie s miskou byva na svadbe nezaviske od daru. Tam dáte alebo aj nie, alebo aj len tak menej, ak nechcete vyzerať zle😉

@anonym_c8e2c1 u nás sa inak tento zvyk vôbec nerobi. Iba o polnoci keď je vykrúcanka (čepčenie) tak ma to zaujíma že kde to tak robia východ zapad?😁

anonym_c77456
13. aug 2025

Ked sme my boli, tak proste do obalky s venovanim a bol stol na dary a tam sme to polozili...

lindous
13. aug 2025

Aj sme dostali, aj sme vždy dávali pri gratulácií po obrade spolu s kvetmi… určite by som nedávala obálku náhodne počas večera, tak sa najľahšie stratí… takto sú všetky na jednom mieste, väčšinou svedok či družičky to rovno berú a odkladajú 😊

kitycat
13. aug 2025

No napriklad my sme mali na fin. dary nachystanu truhlicu, kam hadzali obalky.
Do ruky nam nikto nic bedal, vsetko ukladali tam. Bola otvorena, mali sme to na uzavretom pozemku.
Hostom sme pisali, ze vsetko mame, ze nic netreba, krd rak drobnost co sa zmesti do obalky

lindous
13. aug 2025
@ninusa221

@anonym_c8e2c1 u nás sa inak tento zvyk vôbec nerobi. Iba o polnoci keď je vykrúcanka (čepčenie) tak ma to zaujíma že kde to tak robia východ zapad?😁

@ninusa221 my sme zo západu, aj väčšina svadieb, na ktorých som bola, boli západniarske a naozaj iba na páru nich bol redový tanec, že sa zbieralo, inak žiadna misa ani zbieranie počas hostiny 😄

babushkaem
13. aug 2025

nam davali po obrate, pocas gratulacii, aj na ostatnych svadbach, ked sme boli to tak bolo

januska12323
13. aug 2025

Po obrade sa gratuluje s obálkou.

procrastique
13. aug 2025

Po obrade dávam obálku s peniazmi.

lienka.7
13. aug 2025

@anonym_autor s blahoželanim v obálke. Kedy inokedy myslíš? Akože cash do ruky?

zic
13. aug 2025
@lienka.7

@anonym_autor s blahoželanim v obálke. Kedy inokedy myslíš? Akože cash do ruky?

@lienka.7 normalne, zlozene v dlani a pri gratulacii ako ked sa v americkych filmoch uplaca ten uvadzac do drahej restiky 🙂 🙂 - z rucky do rucky...

lucia13022023
13. aug 2025

Pri gratulácii po obrade

senta_sofia
13. aug 2025

@anonym_autor ako si kazdy zauziva, ja som zazila uz aj “pokladnicku” pred vychodom z kostola, co drzala slecna, co zbierala kvety a mohli obalky dat rovno tam. Lebo nie vzdy idu vsetci na hostinu a ak ma niekto pocit, ze chce dat peniaze, tak jedine pri gratulacii.

ibrunova
13. aug 2025

Ja som zažila, že sa peniaze v obálke po gratulácii záhadne stratili, mladomanželia nemajú priestor na to, aby ich tam brali a držali v ruke, tak ich niekomu podali a peniaze zmizli.. Takže radšej neskôr v kľude a do ruky..

anonym_8ce282
13. aug 2025
@anonym_c8e2c1

@anonym_c8e2c1
To kolovanie misy /zbieranie na misu je vždy počas tancovacky? Mňa muž presviedča že sa vždy pri tancuje keď sa vyzbieravaju peniaze.

lienka.7
13. aug 2025
@zic

@lienka.7 normalne, zlozene v dlani a pri gratulacii ako ked sa v americkych filmoch uplaca ten uvadzac do drahej restiky 🙂 🙂 - z rucky do rucky...

@zic omg 🙈

lindous
13. aug 2025
@ibrunova

Ja som zažila, že sa peniaze v obálke po gratulácii záhadne stratili, mladomanželia nemajú priestor na to, aby ich tam brali a držali v ruke, tak ich niekomu podali a peniaze zmizli.. Takže radšej neskôr v kľude a do ruky..

@ibrunova ja mám zas zo sesternicinej svadby opačnú skúsenosť, tie po obrade sa rovno dávali do jednej tašky a zamkli sa v aute, ale tie ktoré dali hostia, ktorí prišli iba na hostinu sa niekde zaptrošili, lebo tam nikto nemal priestor na to dávať na ne pozor… netreba ich podávať niekomu, ale mať na to určeného človeka… ale myslim, že bude najlepšie sa bude pre autorku zariadiť podľa toho čo uvidí, ako to tam budú mať zariadené 😊

la_dolce_vita
13. aug 2025

Bola som nedavno na svadbe, po obrade svedok drzal krabicu a tam sme to hadzali. Na minulej sme ale az v sale isli k mladomanzelom a odovzdali im to. Tiez som nevedela kedy a ako, tak som sa prisposobila vacsine.

danusskaaa
13. aug 2025

@anonym_autor boli sme na svadbe teraz v sobotu. V sále bol stôl na dary (žiadne nechceli) aj škatuľa na obálky, kde sa hádzali priania a peniaze. Dokonca tam bol aj QR kód na priamu platbu cez net, ktorý mladí využívali najčastejšie.

bielasovicka
13. aug 2025

Pri gratulácii

bg92
13. aug 2025

pri gratulacii po obrade.
naozaj nie tym spobom, ze si ich len tak odychtis vramci vecera a das im to potom separe - su to peniaze, tie treba potom niekde dat a odlozit, ako nevesta som nechapala preco to niektori nemohli dat pri blahozelani hned po obrade (vtedy ti vsetci gratuluju) ale potom neskor extra a mala som s tym len ostaru niekoho hladat aby to odniesol do nasej izby, nechcela som to len tak nechat lezat na stole, urcite by sa stratili alebo zapatrosili.
misa ani ine "zbieranie" sa podla mna nerobi uz nikde (aspon dufam).

anonym_1a7bb2
13. aug 2025
@anonym_8ce282

@anonym_c8e2c1
To kolovanie misy /zbieranie na misu je vždy počas tancovacky? Mňa muž presviedča že sa vždy pri tancuje keď sa vyzbieravaju peniaze.

@anonym_8ce282 u nás je to tak že krsna mama drží misu kde hostia dávajú peniaze. Nevesta tancuje v kruhu a host hodi peniaze do misi a potom ide tancovať s nevestou (niekde aj zo ženíchom) potom sa zaradí do kruhu a nakoniec keď skončí vykrucanka tak ženích zoberie nevestu na ruky s misou a idú ku stolu.

sisska96
13. aug 2025

Však normálne keď gratuluješ.

rorino
13. aug 2025

@anonym_autor po sobáši sme im gratulovali a odovzdali kyticu aj telegram s peniazmi.

anonym_c8e2c1
20. aug 2025
@ninusa221

@ninusa221 východ😉