Kedy začínate s vianočnou výzdobou?
Kedy začínate s vianočnou výzdobou? Myslím aj okolo domu ale aj v dome...
Nikdy,boze tieto Vianoce ,ľudia ako prežijete cely rok a zivot
Na Mikuláša
Ja milujem Vianoce. A odkedy som vydata a mam vlastnu domacnost, tak si zdobime den pred prvou adventnou nedelou 🙂
@anonym_autor nemám rada kopu gýčov na Vianoce po celom dome a okolo, veniec pred začiatkom adventu, stromček pár dní pred Vianocami, okrem toho nezdobím nič, len slávnostne prestriem stôl, okolo domu nič, nepáči sa mi to a dnes som čítala dobrý vtip - ak zdobíte okolie domu blikajúcimi svetielkami, prosím, aby neboli modré, vždy spomaľujem, lebo si mylsím, že tam sú policati 🙂
@anonym_autor 23 v noci robim stromcek. Svietime aj 24 ked ideme vecerat. A este 23ho hodim do zahradky svetielka na strom pred domom.tiez ho palime az 24 ho pred vecerou. To je vsetka vyzdoba okrem obrusa v obyvacke a kuchyni.
@anonym_autor obávam sa že tento rok začnem ešte v novembri
Na 1.adventnu nedelu uz svietia adventne svieniky a lampase v oknach,sviecky na terasovom i balkonovom zabradli..proste vonkajsie osvetlenie.
Jedno okno vyzdobime-stromcek,Mikulas,zvieratka,anjel,jasle-este prazdne...a to je osvetlene.....
Je to pekne,ked sa clovek v advente vecer ide prejst a domy su takto vysvietene,ozdobene....
Inak vianocnu vyzdobu,stromcek a obrusy robime najskor 1-2 dni pred stedrym dnom.
svetlá von okolo 20dec.
stromček tiež po 20dec.
obrus a pod . 23 dec.
pečiem tiež 20dec.
Hneď po všetkých svätých.
V dome hnet druhy den po Halloween dam prec jesen a idu vianoce najprv jemne decentne . V Decembri pridam zvysok . Akurat som dokoncila verandu vonku a to som si myslela ze skoro no isli sme vecer autom a kukam ze som posledna 🤣svetielka vsade umele Xmas 🎄 vidim cez okna v domoch vysvietene . Stromcek davam zivy ( nerezany) v kochliku den dva pred vianocami aby nemal dlho šok v teple o par dni ci hodin ide spet von do greenhouse,
bola som na návšteve u priateľov, ktorí stavali stromček niekedy v novembri. teraz majú dieťa na vysokej škole v inom meste - a stromček nemajú. normálne ma to prekvapilo - lebo k nim to proste tak patrilo 😂
bola som na návšteve u priateľov, ktorí stavali stromček niekedy v novembri. teraz majú dieťa na vysokej škole v inom meste - a stromček nemajú. normálne ma to prekvapilo - lebo k nim to proste tak patrilo 😂
@biba_18 v novembri som nemala stromček nikdy, vždy pár dní pred Vianocami, ale kým som mala malé dieťa, tak sme mali výzdobu od začiatku adventu a podstatne bohatšiu, ako dnes, dieťaťu to skrátka robilo radosť. Dnes pre dvoch dospelých nemám dôvod, my si na to nepotrpíme a svetielka všade neznášam. Ja by som kľudne prežila aj bez stromčeka, len s vetvičkami vo váze a bez darčekov, ale to mi už neprešlo 🙂 Ja tie Vianoce nejako neprežívam, nie som veriaca, takže pár dní voľna, pokoj, pohoda. Rešpektujem, že to majú niektorí ináč, ýe zdobia celý dom aj okolie domu, ja to akosi nepotrebujem, aj keď na povale ja krabica so svetielkami, ale nevidím v tom význam. Máme pohodu aj bez nich
Tri dni pred Vianocami postavíme stromček, dáme adventný veniec, nejaké dekorácie. Svetielka na dome nám prídu absolútne gýčové, max vianočný veniec na dvere. Stromček však máme asi do polky januára (nechce sa nám ho skladať).
@anonym_autor pred prvou adventnou nedeľou. Aby to pri prvej sviecke bolo už vianočné.
Stromček týždeň pred štedrým dňom.
@anonym_54ae9f tiež nie sme veriaci, ale stromček máme veľký a so svetielkami a u nás sa stavia pred vianocami pár dní a dáva dole po 3 kráľoch. proste ja mám vysvietený stromček rada ☺️ a tí známi majú ako som už písala veľké dieťa - ale proste, strom musí byť 😂
@anonym_autor pred Mikulášom , niekedy už prvého decembra , podľa nálady , urob si podľa seba tak ako to tebe vyhovuje .. ja som včera videla už svetielka v oknách v okolitých domoch a bytoch 😁
29.11. urobim advetny veniec a vyzdobu vonku na terase..niekedy okolo Mikulasa vymenim aj obrus za vianocny a dozdobim vnutrajsok domu..stromcek zdobime bud den pred stedrym dnom alebo tyzden pred..ako sa rozhodneme
@anonym_autor 24.12

na začiatku adventu, aj to tak pozvoľna,postupne. nie všetko naraz v jeden deň