icon

Koľko alkoholu a nealka kúpiť na svadbu?

niky_55
6. feb 2025

Ahojte , tie čo ste už mali svadbu a mali ste cca 45 dospelych a 18 detí. Kolko nealka ks ste kupovali ? My budeme mať svadbu v septembri 13ho. Chceme urcitr mineralky,pepsi alebo coca colu, kofolu, džús, sprite, tonic .. len neviem vobec kolko 🙈 z alka chceme isto víno, pivo ale to bude riesit moj tatino, my kupime tmavy alkohol (whiskey,rum, popripade fernet) biely alkohol ( gin, vodka, borovička , domácu) , prosecco. Prosim poradte mi kolko ks kupit a čoho a cca kolko asi si potrebujem vyčlenit na alko a nealko cca 400-500€? Dakujem 🙂

Strana
z2
bessie12
6. feb 2025

@niky_55 toto ani ja neviem koľko čoho mame kúpiť. Bude tam cca 40-45 ľudí. Su tam započítané už aj deti. A koláče detto. Tak sa sem pripnem 🙂

yosi
6. feb 2025

@niky_55 Rátaj s cca 1 liter nealko na dospelého.

zuzkaa1991
6. feb 2025

Ja si nepamätám ako sme presne počítali ale cca na hlavu sme počítali 2fl vody potom ochutene
Alko flasu na hlavu viac menej pytat sa pri pozývami co cca piju biele farebne ;) aby ste vedeli co viac co menej

a_alexandra_a
6. feb 2025

Ja by som nerobila taký široký výber zo všetkého... nealko: minerálka perlivá/neperlivá, cola, džús, alko: víno biele/červené, prosecco, jeden tmavý alkohol a jeden svetlý ...

martul
6. feb 2025

@bessie12 s alkoholom neporadím, ale začínam si to zisťovať /čaká ma synova svadba/, čo som sa pýtala, tak napr, kolegyňa v jednej reštaurácii mala povolené 3 torty /odkrojilo sa len zo svadobnej, ostatné zostali/, zákusky jej povedali 3 na osobu, oni priniesli 5ks na osobu a ostalo im.
Teraz sa bude vydávať neter a tej povedali na osobu tiež 3ks. Do výslužiek budú dávať do tých krabíc s uškom 15ks, to tortových 35ks.

martul
6. feb 2025

@niky_55 Toto alkoholu tam máte strašne veľa druhov. Aj to reálne niekto pije? Ja by som si skôr pozisťovala čo sa v ,,rodine" pije a podľa toho kúpila. Napr. rum, whisky u nás absolútne a prosecco bude len na prípitok a to dáva reštaurácia.
Z nealka budeme dávať minerálku - jemne perlivú, pepsi / kofola a džúsy. Pivo alko len máličko, skôr tie ochutené nealko pivá keď bude svadba v lete.

bessie12
6. feb 2025

@martul takze 3ks kolacov na osobu ?? Ja som pocitala cca 5ks na osobu, ale pride mi to vela. Svadba bude v lete (zostalo nieco cez 4 mesiace). Nebudeme mat tradine kolace, ale bude candy bar. Vysluzka ani neviem ci vobec bude, ale ak ano, tak uz by bolo trochu viac tradicnych kolacov ako napr. veternik, kremes, ale aj nieco podobne ako bude v candy bare. Tortu chceme len jednu 2-3 poschodovu.

martul
6. feb 2025

@bessie12 no mne sa to zdalo málo, ešte som hovorila kolegyni, že im bude chýbať a po svadbe ma hneď vítala s tým, že stačilo toľko. Ale napr. viem, že v našej rodine by to bolo málo, my sme strašne na sladké a naopak alkohol budem kupovať asi len na ozdobu, max. birel nealko. U náš sa totálne vôbec nepije. Asi každý si musí zhodnotiť sám.

bessie12
6. feb 2025

@martul u nas pije toho viac nez dost. Ked som sa pytala kto co pije, tak ziadnej adekvatnej odpovede som sa nedockala. Ze to je jedno, len aby toho bolo vela 😀 tak som sa v tom uplne stratila.

bessie12
6. feb 2025

@martul co sa tyka kolacov, tak som si vcera napisala zoznam a je tam nieco cez 18 druhov kolacov, z toho 5 druhov na vysluzky. Inak z kazdeho druhu cca od 10 do 20ks a niektore s viacerymi prichutami na vyber + svadobna torta.

martul
6. feb 2025

@bessie12 no vidíš, tak to je ťažko, každý to má inak, ale zákusky sú lacnejšie ako alkohol takže mám výhodu....srandujem. Teším sa na tvoje fotky, trošku som v obraze a viem, že budete mať svadbu. Držím palce.

markusrasford
6. feb 2025

@niky_55 na dospelého 0,5 l tvrdého a 1 liter vína a nealko 1,5 l.

bessie12
6. feb 2025

@martul ci su lacnejsie. No neviem. Tu mi vychadza cena cca 1200€ za tie kolace 😂 za alkohol mozno aj menej zaplatim. A mozno nie. Az mam strach z tych sum toho vsetkeho 🙈 a dakujem ❤

niky_55
autor
6. feb 2025

@martul no to by som chcela ja kupit ale asi sa radsej kazdeho spytam :D aby som zbytocne nekupovala

simona92101
6. feb 2025

@niky_55 odporucam sa popytat kto co pije a z alkoholu nechat max 3 druhy.to iste nealko,odporucam do dzbanov citronadu na kazdy stol,co mam odchodene svadby,tak gro len citronada isla,tie sladke žbrndy minimum.

martul
6. feb 2025

@simona92101 inak to je pravda, obyčajná voda s mätou a citrónom to sa míňalo, že nestíhali vymieňať za plné. Toť si značím.

bessie12
6. feb 2025

@martul pocitam cca 2l nealka na osobu. To mi vychadza okolo 90 litrov.
https://mojasvadba.zoznam.sk/forum/na-svadobnej...
Tu som sa dost o tom docitala, aj ked je to uz stara tema. Na zozname, okrem tej vody s matou a citronom, mam colu, dzusy, tonic, mineralku a fantu.

martul
6. feb 2025

@bessie12 super, vďaka

lalenka33
6. feb 2025

Nikdy v živote som nebola na svadbe, kde by bolo tolko alko/nealko na výber. Vždy to bola minerálka, voda s citrónom a kola. Žiaden sprite, džus a tonic. Z alkoholu to bolo vždy víno, vodka a max whisky. Ziadny gin, rum, domáca a pivo. U nás sa v obchode s alkoholom dá dohodnúť tak, že sa alkohol berie na fakturu a cele nepoužite flaše vezmú späť.

niky_55
autor
7. feb 2025

@lalenka33 no ja som vzdy bola na svadbe kde bolo tpho dost :D a bohuzial som bola aj na svadbe kde o pol noci nebolo co pit uz ..takze asi tak. Pivo urcite budeme mat aj vino lebo to riesi moj ocino a to je kus este leto tak trochu takze toho piva sa vypije dost. Rum a whiskey chceme urcite lebo to vieme o niektorych ze piju. A domacu chceme len tak ze len max 2 flasy. Ostatne sa musime opýtať no , tie citronady sa spytam či mi budu vedieť apraviť to je asi najmenej voda a citron vyžmýkať :D

helenbozka
7. feb 2025

@niky_55 z toho, čo si napísala mi vychádza, že počas celej svadby budete iba piť. Mne to príde strašne veľa a zbytočne. Budete mať svadbu v reštaurácii? Tak o nealko sa predsa postarajú oni - každému podľa chuti. A čo sa týka alkoholu (ja som odporca a nebola som nadšená, keď moja mama na našej svadbe so svokrou vytriedovali fľaše...) zober si, koľko toho môže človek reálne vypiť. Koľkí prídu autom, takže piť nebudú vôbec, Max šampanské a trocha vína. A vtesnať sa so všetkým do 500€? Pri zvýšenej dani? Good luck 😉🍀

bessie12
7. feb 2025

@niky_55 na zozname mam rum, vodka, destilát a gin. Víno ani neviem či mám vôbec kúpiť, ale zopár fliaš asi kúpim. U nás sa najviac pije tvrdý alkohol. A možno ešte nejaké "podpultovky". Budeme mat ešte stretnutie s riaditeľom hotela, tak sa s nim porozprávam a zároveň aj vyberieme menu.
Zatiaľ len za rum mi vyšla suma cca 300€. Desim sa tej výslednej sumy za to všetko.

niky_55
autor
7. feb 2025

@helenbozka my to máme na maďaroch nakoľko polovicu rodiny mam odtial a ostatny prídu tak že vsetci tam budu spať ciže.. ja nechcem aby sa len pilo ale aby bolo dosť aby si kazdy mal co dať lebo naozaj som zažila svadbu pred 2 rokmi kde o pol noci ziadny alkohol nebol :D budeme to mať v penzióne , čiže neviem čo vyjde lacnejsie kúpiť nealko alebo od nich. To sa este musim poinformovať.

niky_55
autor
7. feb 2025

@bessie12 fuha , tak dosť :D ide aj o to aky rum kupis a za kolko :D

agajka22
7. feb 2025

5balikov mineralky po3baliky ostatne nealko pre deti moze byt nejaky dzus po3flase vodka borovicka gin fernet obyc aj citrus po jednej flasi nejaky drahy rum konak kvalitny whisky becherovka jagermaister nejaky kvalitny ovocny alkohol 10balikov piva 10 stupnoveho alebo flaskove 2 bedne vino biele 6ks a cervene 3ks takto by som to riesila ja

bessie12
7. feb 2025

@niky_55 max 30€ za flasu som ochotná zaplatiť. Keďže u nás rum pije dosť ľudí, tak aspoň 10-12 fliaš určite kúpim.

niky_55
autor
7. feb 2025

@agajka22 no co som ja pozerala je najlepsie riesit 0,5l tvrdeho alkoholu , 2l nealka , 1l vína na hlavu , co sa tyka piva to mame poriesene tak ze 2 sudy piva ale netusim ake mnozstvo toho suda je , musim sa spytat :D

niky_55
autor
7. feb 2025

@bessie12 u nas jedna polka rodiny fičí na rume a whiskey cize teh druhej polky sa musim spytat :D

bessie12
7. feb 2025

@niky_55 ja sa už nikoho nič pýtať nebudem. Keď som sa pýtala, tak mi len povedali, že to je jedno co kúpim, len aby toho bolo veľa 🤦‍♀️😂 takže som si zostavila sama zoznam. Radsej kúpim viac ako menej a potom sa poprípade zvyšok vráti.
Z destilátov mam tam hrušku a jablko. Tam by som kupila možno po 5 a 5 ks. Gin tiež nie veľa, možno nejakých 5-7ks. Víno červené a biele aspoň po 1 fľaške na osobu. 50:50. Pivo možno čapované z baru alebo zopár ks debniciek. Uvidím podla dohody s riaditeľom hotela. Vodka tiez len pár ks. Whisky taktiež len pár ks, ale to pijem asi len ja.

nelka93
9. feb 2025

Podľa mňa rozpočet je nízky. My este nemáme zaplatené víno a už teraz sme minuli viac ako 200 eur. Pre menej dospelých. A to sme kúpili menej druhov alkoholu 🙂

Strana
z2