icon

Koľko miniete na darčeky pre deti v rodine?

5. aug 2025

Ahojte, zaujíma ma len tak ,že v akej cene zvyknete kupovať darcek pre kamaráta keď ide dieťa na oslavu pripadne darček na Vianoce v rodine. My sme zvykli tak za max 20e na Vianoce, ak sú narodeniny tak do 30e . Ale mame v rodine 5deti plus naše..dcérke sme zvykli tak do 80az 100e max. Ma 5rokov, väčšie veci ako postel alebo kolobezku sme kúpili počas roka.

nikolka232
5. aug 2025

Čo sa týka kamarátov, tak max.20€.
Čo sa týka rodiny, tak tam je to zložitejšie. Manželovým rodičom od 200-500€. Jeho súrodencom max.50€.
My sme sa s mojou stranou rodiny dohodli, že dospelí si už nebudeme kupovať darčeky, lebo je nás veľa a predpokladáme nárast rodiny o ďalšie bambína😀, takže už len deťom. A to do 100€ na dieťa.

anonym_344b80
5. aug 2025

@anonym_autor deti sme mali v rodine len dve, ročne to bolo 200 eur na oboch, teda Vianoce aj narodeniny obidvoch

luteam
5. aug 2025

@anonym_autor my sme zvykli tak 50 eur cca aj na narodky aj vianoce ale uz to budeme musiet okresat tych deti je viac a my nie sme teraz na tom az tak dobre financne. A doapeli si davame len drobnosti

anonym_c5c26f
5. aug 2025

Kamarati zo skoly - stalo sa zvyklostou, ze sa davame dokopy s detmi co su pozvane na oslavu - pred tym to bolo tak, ze mamicka vzdy urobila whatsapp skupinu a dal sa stabilny prispevok 10€ a mamicka oslavenca kupila za tie peniaze co dieta potrebovalo, alebo za cim mu dusa pistala. Alo su starsi tak sa tiezpekne naucili a vzdy sa organizuju - kamosi co idu na narodeninovu oslavu daju kazdy jeden max 15€ a z toho spolocneho kupuju darcek.
Detom v rodine sme sa dohodli uz pred starsne vela rokmi, ze nekupujeme darceky ani detom ani dospelym. Stretavame sa len preto, ze sa chceme stretnut nie preto, ze treba odovzdavat dary. Pri tom pocte ludi co sme by to bolo o drzku - kazdy tyzden nieco

anonym_fb1828
5. aug 2025

Meniny, narodeniny 20 eur do obálky, keďže sú to pubertiaci a Vianoce si každý rieši doma so svojimi deťmi.

4stanka4
5. aug 2025

Svagrininmu synovi už nekupujeme lebo ona našu vždy odbila darčekom z Pepca za 5€ zatiaľ čo ja som sa snažila vymyslieť darček ktorý sa mu bude páčiť a sestrinmu tak cca 30-50€ na narodeniny. Vianoce si rieši každý svoje deti