icon

Koľko peňazí darovať na birmovku?

7. jún 2024

Koľko by ste dali 3 sestenriciam peňazí na birmovku? Zarábam 700€

andaluzia12
7. jún 2024

Sesterniciam? Mňa udivuje ako ľudia túto náboženskú udalosť “povýšili” na zárobkovú činnosť …

katica06
7. jún 2024

Nič a keď bola birmovka u nás žiadne sesternice ani bratranci sa nepozívali

autor
7. jún 2024

@katica06
Bývam kúsok od nich takže pozvaná som ..ja neviem či in dať každej 50vslebo ako

andaluzia12
7. jún 2024

Prepáč, ale z toho platu max po 20€. Max!!!!

sisska96
7. jún 2024

No neviem. U nás nikto nedáva peniaze. Buď kyticu, náramok, či hocijaký darček s náboženským symbolom.Ale keď sa jedná o sesternice, bratranci tak stačí aj dezert

deti95060810
7. jún 2024

ak chceš eurá tak daj po 20 - 30 e do obálky pre každú...
myslím žeby to stačilo.
my sme e dávali, ale mm bol birm. a okrem toho ešte bibliu a hodinky.

bublinka1426
7. jún 2024

@andaluzia12 jednu poznam , hra sa na poboznu ale po 1 prijimani s usmevom ratala peniaze v obalke na ihrisku. 🙈

katica06
7. jún 2024

Akože bývam od sesternic do1 km ale aj tak nie, mali sme doma iba našich, krstných a birmovných rodičov, naši možno aj dali peniaze ale krstný iba jemný šperk a niečo na náboženskú tematiku(asi ruženec) a tortu.

liz_lemon
7. jún 2024

synov kamarat dostal od rodiny na 1. sv. prijimanie 1500 EUR, aj fotku poslal, ako mal z tych penazi urobeny "vejar"

autor
7. jún 2024

Ďakujem vám za odpovede..dám 30€ každej
Nechápem prečo moja rodina má potrebu tieto sviatky oslavy a birmovky tak strašne hrotit

thirstymonk
8. jún 2024

Poziadali nas za krstnych. Prakticky neveriaci par, len susedia. Reku ok. Chlapec dostal 50€ a nejake duchovne dary... Boli nasrati. Nevadi. Nemozete sluzit aj Bohu aj mamone.

autor
8. jún 2024

@thirstymonk nechápem prečo boli nasrati..veď 50€ je viac ako dosť ale bohužiaľ ..birmovky sa už robia len aby boli a reálne je malý počet ľudí čo aj naozaj majú vzťah k Bohu

thirstymonk
8. jún 2024

Cakali zlato a tak... Uplna mamona. Zo sto birmovancov ja by som ako knaz na birmovku pustil mozno tak 5.