icon

Koľko stojí malá svadba pre 30 ľudí?

18. aug 2025

Koľko vás vyšla malá svadba do 30 ľudí? Aktuálne ceny prosím 🙏 vďaka

anonym_6917eb
19. aug 2025

@anonym_autor my mame o dva týždne 70 ľudí (5 ľudí hudba, 1 fotograf). Mám spočitané, že do 15000 to bude stáť. Máme podľa mňa celkom lacnú reštiku v PO. Jedlo vychádza 50 eur na osobu. Inde nám ponúkali skoro za 100. Dekorácie som si sama robila, najvačšie položký sú koláče, palenka, hudba (2000€), reštika (necelých 5000), a potom fotograf 1000. A Potom vecí do 1000 - požičanie šiat , mna stali 400 . Atď. Teraz sme na sume 12 000, lenže veľa vecí sa platí až po svadbe. Dokonca nebudeme mať požičane svadobné auto, budeme mať naše a to vyzdobím. Lebo to su peniaze zas navyše.

anonym_6917eb
19. aug 2025

@anonym_autor takže si to prepočítaj na tých 30. Ale záleží aké mesto, čo budeš mať na tej svadbe a čo nie. Akú máš predstavu?

terezka1947
19. aug 2025

Cena foto,či video je fixna,či bude 100,či 30ludi.
No a šaty,kvet detto.
Musíš napísať,čo chces.
Obed trojbodový,či veľkonočnú akciu?
Šaty môžeš mať z bazaru,aj z luxusného salóna.
A snáď menu v reštaurácii si vyrátať vieš aj sama.

anonym_6508b3
19. aug 2025

My máme čoskoro, žiaden luxus, ale ani low budget a sme + - na 5000€ pri takom istom počte osôb...

oli18
19. aug 2025

V Humennom 58€ stravne na 1 osobu.

kitycat
19. aug 2025

@anonym_autor co na tej svadbe chces mat?

ibrunova
19. aug 2025

ak to bude len večera a domov, vyjde to inak ako fotograf, DJ atď.

sweet20
19. aug 2025

Nepíšeš ani aké mesto.

sisska96
19. aug 2025

Tak zavisí od veľa faktorov. Či bude cez známosť, alebo v meste, na dedine. Môže stáť aj 8000, a može aj 2000

danniiee8
19. aug 2025

Presne tak ako sa píše vyššie - fotograf, kamera, dj, šaty, atď stojí rovnako na svadbe pre 30 aj 130 ľudí. Ja som mala cca 25 ľudí a nemala som žiadne zbytočnosti ako napr ohňostroje, čepčenie, popolnočne šaty, tomboly, prečačkané vyzdoby a iné veci (ktoré niekto pokladá za super nutnosť, pre mňa zbytocnosti).
Spočítaj si cca cenu za osobu x počet osôb + približne ceny DJ, fotograf, nejaký alkohol, koláče (prekvapivo dosť veľká položka), obrúčky a také tie drobnosti ..
My sme mali asi tých 25 ľudí ale môžem povedať, že sme ,,vyzbierali" viac ako nás svadba stála - ale iný kraj, iný mrav.
Inak nás to vyšlo spolu cca 5-6000 ale mali sme asi len za tisícku koláče (u nás taká obyčaj dať každej tetke vyslužku 🤦‍♀️), obrúčky 600, šaty z druhej ruky 300, topanky (tenisky asi 5e), oblek cca 200, DJ a fotograf už neviem. Ale bolo to pred 3 rokmi - vtedy stal kartón koláčov 35e, teraz okolo 70. Takže neviem či som ti pomohla. Závisí aj od lokality, ktorú neuvádzaš.

cacianka
19. aug 2025

to sa naozaj nedá paušálne napísať, lebo každý má iné predstavy, požiadavky, výšku rozpočtu,či chceš malý obed, záhradnú oslavu alebo drahý hotel. kvety zo záhrady alebo dekoratérku. šaty z druhej ruky alebo od Wery Vang, tenisky či versače. borovičku alebo kokteily s barmanom

spongebob1
19. aug 2025
@danniiee8

Presne tak ako sa píše vyššie - fotograf, kamera, dj, šaty, atď stojí rovnako na svadbe pre 30 aj 130 ľudí. Ja som mala cca 25 ľudí a nemala som žiadne zbytočnosti ako napr ohňostroje, čepčenie, popolnočne šaty, tomboly, prečačkané vyzdoby a iné veci (ktoré niekto pokladá za super nutnosť, pre mňa zbytocnosti).
Spočítaj si cca cenu za osobu x počet osôb + približne ceny DJ, fotograf, nejaký alkohol, koláče (prekvapivo dosť veľká položka), obrúčky a také tie drobnosti ..
My sme mali asi tých 25 ľudí ale môžem povedať, že sme ,,vyzbierali" viac ako nás svadba stála - ale iný kraj, iný mrav.
Inak nás to vyšlo spolu cca 5-6000 ale mali sme asi len za tisícku koláče (u nás taká obyčaj dať každej tetke vyslužku 🤦‍♀️), obrúčky 600, šaty z druhej ruky 300, topanky (tenisky asi 5e), oblek cca 200, DJ a fotograf už neviem. Ale bolo to pred 3 rokmi - vtedy stal kartón koláčov 35e, teraz okolo 70. Takže neviem či som ti pomohla. Závisí aj od lokality, ktorú neuvádzaš.

@danniiee8 Ked citam, ze 4-5 zakuskov na osobu a bez vysluzky. Zaklad je vysluzka a flasa. Ludia si nespomenu aka bola svadba, len to, ze mladomanzelia su lakomi. Kamaratka bola na svadbe u zamoznych ludi, 150 hosti, zakusky nejedli, ved si daju v nedelu poobede ku kave. Co dostali? Nic. A taku maju spomienku...

anonym_6917eb
19. aug 2025
@spongebob1

@danniiee8 Ked citam, ze 4-5 zakuskov na osobu a bez vysluzky. Zaklad je vysluzka a flasa. Ludia si nespomenu aka bola svadba, len to, ze mladomanzelia su lakomi. Kamaratka bola na svadbe u zamoznych ludi, 150 hosti, zakusky nejedli, ved si daju v nedelu poobede ku kave. Co dostali? Nic. A taku maju spomienku...

@spongebob1 my davame normalne krabičku koláčov každej rodine domov keď budú odchádzať a potom aj pri redovej dostanú také pekné mini mediky

danniiee8
19. aug 2025
@spongebob1

@spongebob1 síce nikde nepíšem, že sme dávali 4-5 koláčov na osobu a bez vyslužky (ved píšem, že koláče sú prekvapivo veľká položka), takže neviem kde to čítaš...

U nás samozrejme vyslužka plná krabička a fľaša každému kto bol na svadbe + medovník alebo iná drobnosť. Keď sa povie plná krabička tak plná (tiež sme boli na takej svadbe, kde sme koláče nejedli, pretože v sále bolo horúco a nikomu nešlo sladké na chuť, tak teda že si dáme doma a vo vyslužkovej krabičke sme v nedeľu našli presne 5 koláčov pre 8 člennú rodinu 🙂). U nás v rodine je ale zvykom dávať aj vzdialenej rodine ktorá nejde na svadbu koláče a fľašu. Takže ja som takto v piatok poobede pred svadbou obehavala bratrancov a tetky nielen mojich, ale aj mojich rodičov, ktorých ani reálne nepoznám - u nás je to zvyk a preto som mala koláčov presne 4x viac kartónov ako manžel, ktorého rodina toto nepraktizuje (koláče sme si preto objednávali síce u jednej cukrarky ale každý svoj počet a aj výslužky sme robili zvlášť - svokra asi tak do 10 a ja asi 35 🙂 ). Ale ako píšem - iný kraj, iný mrav.

sszuzu8
19. aug 2025

Vždy som chcela svadbu so všetkým ale keď vidím tie ceny tak mat toľko peňazí radšej pôjdem na nejakú super dovolenku než to v podstate vyhodiť na druhých ľudí aby sa najedli a napili. Svadba partneri + dvaja svedkovia a už.

danniiee8
19. aug 2025
@sszuzu8

Vždy som chcela svadbu so všetkým ale keď vidím tie ceny tak mat toľko peňazí radšej pôjdem na nejakú super dovolenku než to v podstate vyhodiť na druhých ľudí aby sa najedli a napili. Svadba partneri + dvaja svedkovia a už.

@sszuzu8 ,,druhých ľudí" - ved je to tvoja rodina a nie cudzí ľudia pozbieraní na ulici 🙂 my sme mali iba rodičov, starých a krstných rodičov a súrodencov a nikto nebol ,,druhý" a aj tak sme vyzbierali toľko, že sme ostali po svadbe v pluse a ešte sme tam mali aj všetkých dôležitých ľudí s ktorými sme chceli osláviť veľký deň 🙂
Je nepísaným pravidlom, že hosť by mal ,,dať do klobúka" - alebo ako sa to u vás volá, všade inde - minimálne toľko, koľko stál on (teda mladomanželia platili 30e na osobu? Dáš minimálne 50- ale ja davam vzdy viac ako 50 + dar- vacsinou peniaze). Aspoň tak to robím ja a robili to aj moji hostia.

anonym_149fc3
19. aug 2025

Ja som mala svadbu pred 5timi rokmi, mali sme 30 ľudí. Obrad v kostole a potom posedenie v reštaurácii. Za obed pre všetkých sme dali 800 eur plus 200 eur moje šaty kytica pierko, tortu nám upiekla rodina. Teda za tisícku sme mali celú oslavu, ale viem bolo to 5 rokov dozadu, teraz sú ceny úplne inde.

sisska96
19. aug 2025
@spongebob1

@spongebob1 no a ? Prečo je povinné dať zákusky?

autor
19. aug 2025
@anonym_149fc3

Ja som mala svadbu pred 5timi rokmi, mali sme 30 ľudí. Obrad v kostole a potom posedenie v reštaurácii. Za obed pre všetkých sme dali 800 eur plus 200 eur moje šaty kytica pierko, tortu nám upiekla rodina. Teda za tisícku sme mali celú oslavu, ale viem bolo to 5 rokov dozadu, teraz sú ceny úplne inde.

@anonym_149fc3 to by bola super taká oslava..asi to tak urobíme tiež 🙏

ukulela
19. aug 2025
@anonym_6917eb

@anonym_autor my mame o dva týždne 70 ľudí (5 ľudí hudba, 1 fotograf). Mám spočitané, že do 15000 to bude stáť. Máme podľa mňa celkom lacnú reštiku v PO. Jedlo vychádza 50 eur na osobu. Inde nám ponúkali skoro za 100. Dekorácie som si sama robila, najvačšie položký sú koláče, palenka, hudba (2000€), reštika (necelých 5000), a potom fotograf 1000. A Potom vecí do 1000 - požičanie šiat , mna stali 400 . Atď. Teraz sme na sume 12 000, lenže veľa vecí sa platí až po svadbe. Dokonca nebudeme mať požičane svadobné auto, budeme mať naše a to vyzdobím. Lebo to su peniaze zas navyše.

@anonym_autor zväz, či chceš veľkú oslavu s viacerými chodmi, autom, kameramanom atď... posledne svadby, čo som bola, tak boli s hlavnou večerou a potom už len švédske stoly. Výzdoba na stoly tiež vie stát tisíce, alebo môže by low cost.... šaty 800 aj 180.... mne sa paci obrad, potom obed, či vecera a neskor tie svedske stoly ... nemusí byť živá hudba a DJ, môže ochotny švagor ci bratranec púšťať slučky pesničiek ... pri 30 ľuďoch sa vieš zmestiť do 5000 podľa mňa s prstom v nose. A ak ti stačí low cost, tak aj menej úplne v pohode.

autor
19. aug 2025
@ukulela

@anonym_autor zväz, či chceš veľkú oslavu s viacerými chodmi, autom, kameramanom atď... posledne svadby, čo som bola, tak boli s hlavnou večerou a potom už len švédske stoly. Výzdoba na stoly tiež vie stát tisíce, alebo môže by low cost.... šaty 800 aj 180.... mne sa paci obrad, potom obed, či vecera a neskor tie svedske stoly ... nemusí byť živá hudba a DJ, môže ochotny švagor ci bratranec púšťať slučky pesničiek ... pri 30 ľuďoch sa vieš zmestiť do 5000 podľa mňa s prstom v nose. A ak ti stačí low cost, tak aj menej úplne v pohode.

@ukulela úprimne máme ľudí do 30 že len rodičia súrodenci a nejaký kamaráti
Obrúčky chceme chirurgicku oceľ pozlatenu
Šaty som si už našla do 300e
Úplne to asi urobíme tak že obrad na úrade presun do sály večera tancovanie torta a švédske stoly a voľná zábava len sa musím prinútiť to zorganizovať 😒😅

spongebob1
19. aug 2025
@sisska96

@spongebob1 no a ? Prečo je povinné dať zákusky?

@sisska96 Nie je.
Je povinnost dat dar mladomanzelom? Nie je. Ved staci kytica a pritomnost na svadbe, ci?
Iba lakomci nedavaju a kalkuluju kazde euro. Ja vzdy na narodeniny objednam tortu a zakusky a dam rodine. 🙂

akbara77
19. aug 2025

@anonym_autor nechápem ako v môže.dat niekto (myslím jiekoho kto zarába menej ako 1500 eur v dnešnej dobe 15000 za svadbu. Pritom sa každé tretie manželstvo do 5 rokoch rozvedie (statistika).

pipimonterova
19. aug 2025

@anonym_autor 150e nas vysla nasa svadbicka pred 3mi rokmi🥰 2ja svedkovia,dvaja MY😎 plus mamy😅

autor
19. aug 2025
@akbara77

@anonym_autor nechápem ako v môže.dat niekto (myslím jiekoho kto zarába menej ako 1500 eur v dnešnej dobe 15000 za svadbu. Pritom sa každé tretie manželstvo do 5 rokoch rozvedie (statistika).

@akbara77 a čo to má s mojou otázkou? 😅

mateson2004
20. aug 2025
@akbara77

@akbara77 aj keď by sa nerozviedli. Aj tak nechápem, že niekto dokáže dať toľko peňazí za svadbu.

diamand2326
20. aug 2025
@pipimonterova

@anonym_autor 150e nas vysla nasa svadbicka pred 3mi rokmi🥰 2ja svedkovia,dvaja MY😎 plus mamy😅

@pipimonterova Presne toto, čo píšeš, je malá svadba 🙂 Nie 30 ľudí a x tisíc v lufte 😉

simka17161
26. aug 2025

Pred 2 rokmi 3600e, 21 ludí.