Koľko stojí svadba a počet hostí?
Ahojte baby tie čo ste sa vydávali v nedávnej dobe koľko vás vyšla celá svadba a koľko ste mali ľudí? Sesternica mala svadbu kde bolo niečo málo cez 100 ľudí a dali za ňu skoro 15 tisíc... chcem len vedieť či je to bežná suma alebo prehnaná. Ak bežná tak asi už svadbu nechcem😀
Pre 100 ľudí je to ešte velmi dobrá cena...
Mimochodom, ak je motiváciou k sobášu svadobná hostina, niečo je zle. Motiváciou má byť sobáš ako taký, manželstvo s niekým konkrétnym. Kľudne aj bez svadobnej hostiny.
@melanta ano to je pravda oni mali svadbu na naozaj krasnom mieste a nesetrili teda..
@melanta ta posledna veta v mojom prispevku bola vtip jasneze nejde o hostinu
Aj mne sa to zdá málo pri takom počte. Ale všetko závisí od toho čo tam chcete a na čom viete ušetriť. Moja vysnívaná svadba ak bude tak guláš párty 😁 100 ľudí ani nepoznám, nie ešte na nich míňať peniaze.
Naša svadba v r. 2016 Prešov všetko komplet vrátane obrúčok, šiat, obleku atď. 7000€ pri necelej stovke hostí. A to sme nemali žiadnu luxusnú svadbu na nejakom špeciálnom mieste a nemali sme kameramana ani živú kapelu, čiže s nimi by to bolo ešte drahšie. Takže necelých 15000€ dnes je asi aj primeraná cena, žiaľ.
A ty ju planujes ci co taka otazka? Niekto sa vezme na urade s obedom v restauracii a niekto ma obrad v stodole. Niekto fotograf, niekto video niekto kapela a niekto reprak.
Opytaj sa sesternice ak planujes, co by spravila inak. Ale asi to budu len drobnosti. My 2022 asi 10 000, 45 ludi vratane dodavatelov. Nelutujem ani korunu
My sme mali svadbu v roku 4/2022, cca 120hostí a vyšla nás do cca 25.000€. Bratranec sa ženil v roku 9/2023 a mal asi tolko hostí ako my a už ho svadba vyšla 30.000€. A to sme mali na rovnakom mieste 🤷🏻♀️
2022, 16 ľudí a okolo 10 tisíc €. Nemyslím si ale, že ti to pomôže. Ceny sú take aké sú, nikto nemá dôvod si to vymýšľať, to ale neznamená, že vás to musí stáť rovnako. Spravte takú svadbu, na akú máte peniaze a nepozeraj na to, koho čo koľko vyšlo alebo nevyšlo. Je to absolútne nerelevantné info, ak niekoho svadba stojí aj 100 tisíc, ak vy na to financie nemáte.
to je taka otazka, kde odpovede ti ale asi moc nepomozu :D zavisi od poctu hosti, od miesta, ci riesis aj ubytovanie, ake jedlo si vyskladas, ci riesis vysluzky, candy bar, cepcenie, starejsieho, fotobudku.. a xy dalsich veci .. my sme sa brali pred dva a pol rokmi a svadba nas dokopy vysla okolo 11 tisic, mali sme 45 hosti
Hm... 2018, 50 hostí a vyšlo to minimálne na stovku/osba, bez ohladu na vek. Ale nemali sme kapelu, len DJ-a, ani starejšieho, sesterka je profesionálny fotograf, urobila nam krátky zostrih videa aj fotky zadarmo.. šaty som mala z druhej ruky bazárové. Čiže tá cena, ktorú si tu dala mi príde primeraná a reálna na dnešnú domu. Čo sa týka toho šetrenia, prezisti viac miest, aby si nebola prekvapená, lebo ja som bola... Kamoška mala v tom istom čase svadbu v kulturáku na juhovýchode v dedine, a aby z neho urobili niečo iné, ako dedinský kulurák, tak na výzdobu a catering (jedlo) dala v konečnom dôsledku dokopy viac, ako ja v stvorhviezdičkovom hoteli v centre Košíc. Sestra mala dva mesiace predomnou svadbu, ona mala koláče od tety zo susedného bloku bez bločku za myslím 50 centov ya kus, ja som mala priamo z cukrátne nášho hotela za takú istú cenu aj s faktúrou...
@alexandra_j22 ved to ze teraz to islo brutalne hore a clovek ani nevie na co sa pripravit. Ked niekto da info ze mal svadbu pred piatimi rokmi zial si viem predstavit ze dnes by ho stala dvojnasobok
@oblecenie99 ano kamarat mal tiez v kulturaku a aby to vyzeralo ako-tak bola ich vyzdoba velmi draha zalezitost
r.2022, hostí cca 25, 2500€ v reštaurácií (v cene bolo: jedlo, pitie, zákusky,starejší+DJ, fotograf,šaty pre nevestu(asi))
@alexandra_j22 moje oči...normálne neveria😃
ja len taku poznamku napisem - sobas ako taky (uradny akt) nestoji nic, V pripade ak sa chces brat mimo svojej matriky, tak to stoji tusim 16 eur - cize tu koncia tie uplne najnutnejsie poplatky a vydavky 😉. Takze od toho sa mozes odrazit a postupne si k tomu pridavat vydavky, na ktore mas (saty, kytica, od obeda v restauracii so svedkami/ rodicmi az po velkolepu hostinu so sto ludmi atd). Ale chapem, ze tento pristup je asi viac priechodnejsi vo vacsom meste nez v mensej obci, kde si na tradicie a (pripadne klebety viac potrpia.), no bolo by smutne, ak by cloveka odradili od uprimnej svadby financie.
My plánujeme tento rok, 6000 pre 30 osôb, ale v tom je už všetko (jedlo, prenájom, oblečenie, DJ, foto, zákusky a torta, tvrdý alkohol - miesto ponúka len víno, nealko a čapované).
@zuzulkika no ale nevymyšlam si… svadobné šaty, oblek, obručky, agentúra ktorá robila výzdobu, DJ, Kmeťoband, saxafonista, fotokútik, koláče, torta, jedlo, pitie, fotograf, kameraman, prenájom saly a xy ďalších vecí..
My sme pozvani tento rok na svadbu a maju predbezny rozpocet 35tisic. 🤯 Takze nakoniec to moze byt aj viac. Hosti cca 100.
Taliansko, 5 ľudí, 1500€🤣 mali sme inú svadbu, taku našu dokonalú.. A rok 2021
Rátaj cca 65 eur na osobu. Takže veľká svadba je dosť drahá záležitosť. To je len jedlo, pitie..treba ti DJ, foto, kamera, saty...to sa nazbiera
My sme mali 35 ludi a cca tak 5000 ale s tým že čo sa dalo som si spravila sama 🙂 som grafička/fotografka takže veci typu menovky pozvánky a pod sme dosť ušetrili, taktiež sme sa brali mimo sezóny (december) - ale aj mi to vyhovovalo, keďže cez leto fotím svadby každý víkend niekedy aj oba dni. Všetko sa dá, len treba nájsť spôsob 🙂 a nemali sme žiadnu pomoc od rodiny ani žiadny úver...
My sme mali svadbu minulý rok, cca 120 ľudí okolo 12000€. Ale výzdobu sme si robili samy a veľa z nej sme potom aj predali čiže sa niečo vrátilo. Alkohol a nápoje sme kupovali dopredu keď bola akcia. Kameraman a fotograf to sme mali spolu za 900€ a ľudia chválili, že tak lacný a fotky aj video boli krajšie než keď mali na svadbe fotografa o dosť drahšieho. Oblek sa kupoval v Poľsku na trhu tiež za super cenu a kvalita bola super. Staršieho sme nemali nakoľko veľa ľudí vraví, že je tam zbytočný ľudia sa dokážu baviť aj bez neho a niekedy sú starejší čo sa týka hier drzi a nasilu vyberajú ľudí alebo sme aj zažili na svadbe takého že sa pohádali s DJ a pokazili celú svadbu. Očepcenie nám urobil DJ a bolo to ešte lepšie než súbor keby sme mali (mne sa to osobne nepáči preto sme súbor nevolili). Pozvánky nám urobila kamoška a dali sme si ich vytlačiť samy tam sme tiež hodne usetrili. Ale všetko záleží od toho aké máte predstavy čo na svadbe chcete mať a čo nie.
Je to ešte dosť málo. My mame svadbu tento rok. Ani nie 50 ľudí a len strava a prenájom nás vyjde asi 4000. To wste nie je DJ foto, oblečenie a všetky veci k tomu. Čiže za viac ako 100 ľudí a 15K je dobra cena
15000 za 100 ludi mne popravde pride vyborna suma.
To by ma skor zaujimalo na com setrili, ze iba tolko.
@tahomi ono asi aj zalezi od lokality ine to bude v BA a ine tam kde mali oni a bolo to pred dvoma rokmi odvtedy zas slo vsetko hore.. neviem ze by na niecom setrili na tej svadbe bolo od vymyslu sveta vsetko co sa dalo

Dcéra pred 2 rokmi, menej ľudí a viac peňazí. Záleží predsa na tom, či je svadba v kulturáku, alebo v kaštieli, či je na večeru pol ryža/pol hranolky alebo fine dinning, či sa podáva lacné víno alebo kvalitné, či sa podáva Hubert alebo skutočné šampanské. Čiže urobíš svadbu za 5000 aj 20 000 a aj za viac.