Krst dieťaťa rodičov, ktorí nie sú zosobášení v kostole
Ahojte, mate s tymto skusenost? Ak ste z BA, viete poradit, kde konkretne s tym boli ok? Vdaka 🙂
Ps - na otazky a rypacky, preco nebola svadba v kostole, nebudem odpovedat, na to sa nepytam 🙂 dakujem!!!
Máte s tým problém? Lebo ja som sa strela skôr s názorom ze pokrstila, lebo však dieťa nemôže za hriechy svojich rodičov (ze je napr nemanželské, že sa nebrali v kostole a tak). U nás mali problém, že krstný rodiča nie sú par, jeden bol mužov brat, druhá moja sestra, a my sme chceli krstiť u evanjelikov, sestra moja katolícka. Taky problém bol z toho, že som sa na to vykaslala. Ako keby na tom záležalo, že
najprv chod na faru podla svojho bydliska. lebo ked prides inde, budu ta najprv posielat tam
nestretla som sa s tym, aby toto knaz vyzadoval ako podmienku krstu dietata. u krstnych rodicov ano, to je samozrejme, ale u rodicov nie. ved dieta pokrstia aj slobodnym, ci rozvedenym zenam. ano, knaz vam odporuci, aby ste sa "dali na poriadok" ako manzelia, ale podmienkou krstu to nie je.
@hortenziaj tak žáležať - záleží...
aj farár má isté predpisy ktorých sa musí držať...
len tvoja sestra ako kat. na krste nemohla byť ako krstná matka - lebo nespĺňala podmienky...
ale však brat manž ak bol evanj. s konf. - tak tam problém nemal byť žiadny...
V BA a okolí bývajú tí farári voči tomuto benevolentnejší, než na dedinách v "kresťanskejších" častiach Slovenska. Viem, že viacerým v BA pokrstili dieťa, keď rodičia neboli zosobášení, ale presne farnosť neviem. Treba sa ísť spýtať. My sme krstili v Miloslavove, lebo tu bývame. Začni tým, že sa pôjdete opýtať tam, kde by ste chceli. Podľa mňa nebude problém.
@deti95060810 vraj môžu, normálne mi to viac ludi potvrdilo ze u evanjelikov aj jeden katolík ako krstný rodič, žiaľ farrka z ona to tak nechce. Ôk.
Obe deti nám krstili keď sme ešte neboli zobratí. My osobne Vajnory.
@hortenziaj tak veĺa závisí od farára - alebo farárky...
niekde to normálne ide - inde zas to nejde vôbec...
Nepíšeš hlavnú informáciu, či sa jedná o katolícku cirkev, alebo evanjelickú.V evanjelickej ti pokrstila , keďže evanjelici nemajú sviatosť manželstva.V katolíckej cirkvi, je podmienkou aby rodičia žili sviatosť tým manželstvom a tak viedli svoje dieťa ku viere
Dakujem kocky ❤️ katolicka cirkev
Skusime prvu Petrzalku Svatej rodiny, dam vam vediet, ako pochodime 🙂

Každý farár pokrstí,ale bude váš nabádať na usporiadanie si života.