icon

Krst dieťaťa rodičov, ktorí nie sú zosobášení v kostole

28. sep 2023

Ahojte, mate s tymto skusenost? Ak ste z BA, viete poradit, kde konkretne s tym boli ok? Vdaka 🙂
Ps - na otazky a rypacky, preco nebola svadba v kostole, nebudem odpovedat, na to sa nepytam 🙂 dakujem!!!

terezka1947
28. sep 2023

Každý farár pokrstí,ale bude váš nabádať na usporiadanie si života.

hortenziaj
28. sep 2023

Máte s tým problém? Lebo ja som sa strela skôr s názorom ze pokrstila, lebo však dieťa nemôže za hriechy svojich rodičov (ze je napr nemanželské, že sa nebrali v kostole a tak). U nás mali problém, že krstný rodiča nie sú par, jeden bol mužov brat, druhá moja sestra, a my sme chceli krstiť u evanjelikov, sestra moja katolícka. Taky problém bol z toho, že som sa na to vykaslala. Ako keby na tom záležalo, že

aaaa1111
28. sep 2023

najprv chod na faru podla svojho bydliska. lebo ked prides inde, budu ta najprv posielat tam

matkahelka
28. sep 2023

nestretla som sa s tym, aby toto knaz vyzadoval ako podmienku krstu dietata. u krstnych rodicov ano, to je samozrejme, ale u rodicov nie. ved dieta pokrstia aj slobodnym, ci rozvedenym zenam. ano, knaz vam odporuci, aby ste sa "dali na poriadok" ako manzelia, ale podmienkou krstu to nie je.

deti95060810
28. sep 2023

@hortenziaj tak žáležať - záleží...
aj farár má isté predpisy ktorých sa musí držať...
len tvoja sestra ako kat. na krste nemohla byť ako krstná matka - lebo nespĺňala podmienky...
ale však brat manž ak bol evanj. s konf. - tak tam problém nemal byť žiadny...

h2
28. sep 2023

V BA a okolí bývajú tí farári voči tomuto benevolentnejší, než na dedinách v "kresťanskejších" častiach Slovenska. Viem, že viacerým v BA pokrstili dieťa, keď rodičia neboli zosobášení, ale presne farnosť neviem. Treba sa ísť spýtať. My sme krstili v Miloslavove, lebo tu bývame. Začni tým, že sa pôjdete opýtať tam, kde by ste chceli. Podľa mňa nebude problém.

hortenziaj
28. sep 2023

@deti95060810 vraj môžu, normálne mi to viac ludi potvrdilo ze u evanjelikov aj jeden katolík ako krstný rodič, žiaľ farrka z ona to tak nechce. Ôk.

nikasmile
28. sep 2023

Obe deti nám krstili keď sme ešte neboli zobratí. My osobne Vajnory.

deti95060810
28. sep 2023

@hortenziaj tak veĺa závisí od farára - alebo farárky...
niekde to normálne ide - inde zas to nejde vôbec...

anna777115
28. sep 2023

Nepíšeš hlavnú informáciu, či sa jedná o katolícku cirkev, alebo evanjelickú.V evanjelickej ti pokrstila , keďže evanjelici nemajú sviatosť manželstva.V katolíckej cirkvi, je podmienkou aby rodičia žili sviatosť tým manželstvom a tak viedli svoje dieťa ku viere

autor
28. sep 2023

Dakujem kocky ❤️ katolicka cirkev
Skusime prvu Petrzalku Svatej rodiny, dam vam vediet, ako pochodime 🙂