icon

Krst prvého dieťaťa a rozhodnutie o nekrstení ďalších

12. júl 2025

Ahojte. Ste tu také čo máte detičky pokrstené a potom, keď sme mali ďalšie už ste sa rozhodli nekrstit. Ako to vnímali deti neskôr, nerobilo to medzi nimi rozdiely? A prečo ste sa tak rozhodli? Ja mám prvé 2 pokrstené aj prijímanie má 1 dcéra ale zanevrela som na to. Bolo to iba preto, že to chceli babky aj chodili s ňou na poučenie k 1.svatemu prijímaniu ale už vtedy som mala k tomu akokeby odpor. Keď som bola v kostole ani som sa tam nedokázala modliť. Nebudem k tomu dcéru viest a nechcem to už ani robiť len aby sa nepovedalo. A pre babky to dňom 1.svateho prijímania skončila viac s ňou v kostole neboli. Povedali, že je to preto aby mohla mať svadbu raz v kostole. Ľutujem, že som na to pristúpila a nechcem už to spraviť znova. Z mužovej strany boli tiež nátlaku lebo majú v rodine kňaza. Ale muž tiež není veriaci. Len sa to boji povedať svojej rodine. Vždy im hovorí, že sa modlí aj chodí do kostola ale vôbec to tak není. Je to celé len klamstvo.

deti95060810
12. júl 2025

a babky ešte žijú či koho sa bojíš...
deťom to bude jedno.

pribinak
12. júl 2025

Ty tu píšeš dokolecka snáď aj 10ty krát tuto istú tému…
Zlatko, ak máš nejaké psychické problemy, písaním na koňa ich nevyriešis, na stav lekára

januska12323
12. júl 2025

Prečítaj si čo sme ti radili naposledy.

cimage
12. júl 2025

Neriesila by som, ak deti budu chciet, tak pojdu same od seba. Nemyslim si, ze by to medzi nimi robilo rozdiely. Ja som tiez chodila s babkou do kostola ako dieta a na nabozenstvo som nechcela chodit, ani som nechodila. Rodicia to neriesili, ze ked budem chciet, tak pojdem sama.

miriamzba
12. júl 2025

Neboj sa. Keď je ti to proti srsti, nekrsti dcérku. My máme staršie deti pokrstene a najmladsie nie. Keď bude staršia a prejavi záujem, môže, necháme rozhodnutie na ňu.

vorkola
12. júl 2025

@anonym_autor No vidis aky to ma vyznam praktizovat vieru,, lebo ziz podla viery by sa nemaloani klamat,Tvoj muz keby zil podla viery ,tak nemusel by klamat,,ze do kostola nechodi,Vsak ked ste taki, ze P.Boha nepotrebujete, tak naco sa tu radis, ked uz v prispevku pises, ze sviatosti su ti proti srsti, ,A z akeho pohladu ?lebo mne by zase vadilo, ze jednu si dala pokrstit, a druhe nie.Vsak ked ti na sviatostiach nezalezi, ale nech ti zalezi na dcerach, ze vsetko maju rovnako..A co ak tie nepokrstene si najdu praktickych veriacich,nahodou svatba v kostole, a takto im bez nejakej ujmy spravis uz v detstve problem,ved nic za to nedas,je to sviatost, ktori niektori jedinci ziadaju v dospelosti ,,a nie je to jednoduche,.ako dospely musi chodit 2 roky na pripravu,,a takto v detstve ich od vsetkych tych formalit odbremenis..Ale to neznamena , ze vas odsudzujem ,nie.To je vasa vec,ja ti len radim, ze ako to je v dospelosti,ked dalsie budu chciet,,,sviatosti.,uz napr,aj kvoli svatbam ,ked ju budu chciet v kostole, Aj sobas v kostole je sviatost ? Ale zaujimalo by ma,ze preco si tak zanevrela na sviatosti, Ved krst je alfa.ak nevies,pre cloveka to znamena zmytie dedicneho hriechu, ktory sme zdedili od prarodicov Adama a Evy.Tak praveze by si aj duchovne mala vsetky deti ciste, a ty chces robit rozdiely?nechapem ,

cacianka
12. júl 2025

Konečne sa pistav za seba a dieťa, nie si opica aby si skákala ako babky povedia. Načo bol ten cirkus dobrý ? Keď tvoje 3. bude chcieť, cirkevné veci si porieši samé. A že rozdiely medzi deťmi - to aké, to je deťom fuk , neriešia a keď sa spýtajú, slušne vysvetlis. Bodka