Kto by sa mal prvý privítať pri návšteve?
Ked pride clovek na navstevu ma sa prvy ist privitat s domacimi alebo naopak domaci maju ist privitat jeho ?
@seron2 pozyvajuci vita sa navstevu, je neslusne, aby navsteva chodila svojvolne po dome a hladala ludi, ak su vsak pozvani do obyvacky, ci salonika a tam uz sedia dalsi clenovia rodiny, tak s tymi sa samozrejme pozdravia a zvitaju, bud objatim, podanim ruky, podla toho o aky vztah ide, ci je to blizka rodina, ci znamy.
Však keď idem na návštevu tak zvonim pri dverách a víta ma domáci....je jedno či som pozvaná bola alebo nie,vždy zvonim
@seron2 myslis tym, ze ked sa otvoria dvere, kto ma prvy zahlaholit Ahoj?
Je to skor v takomto pripade na povahe. Niekedy som to ja, kto povie prvy Ahoj/Vitajte. Inokedy len otvorim, ani sa este nenadychnem a predbehnu ma a zdravia ma oni Ahoj/ Dobry den/…
Ale vacsinou je to hostitel, kto prehovori prvy. A myslim, ze tak by to malo byt spravne.
Moja svokra ked som este len chodila s manzelom mala taky blby zvyk, ze ked sme prisli zavrela sa do spalne a tak kedze som nevidela nikoho tak som proste nezdravila, az ked som ju stretla v byte po hodine napr ...Na to mi moj manzel vytkol, ze mala by som aspon zakricat v chodbe ze dobry den aj ked nikoho nevidim. U nas ked sme prisli k nasim tak nasi automaticky nas bud cakali v chodbe, alebo prisli hned ako zaculi ze niekto ide, tak to robim aj ja s navstevami.
Domáci víta návštevníkov. Je nevhodné aby návšteva chodila a hľadala domáceho a zároveň je neúctivé od domáceho aby nezanechal na chvíľku činnosť, ktorú robí a návštevu neprivítal.
Preboha, zase tema o zdraveni 🙏
Moja svokra ked som este len chodila s manzelom mala taky blby zvyk, ze ked sme prisli zavrela sa do spalne a tak kedze som nevidela nikoho tak som proste nezdravila, az ked som ju stretla v byte po hodine napr ...Na to mi moj manzel vytkol, ze mala by som aspon zakricat v chodbe ze dobry den aj ked nikoho nevidim. U nas ked sme prisli k nasim tak nasi automaticky nas bud cakali v chodbe, alebo prisli hned ako zaculi ze niekto ide, tak to robim aj ja s navstevami.
@anonym_c253f1 takto to robili návštevy našich detí... Ja som návštevy mojich detí nikdy nevítala, to mali vo svojej kompetencii naše deti. Ale každé decko, čo prišlo za našimi deťmi zo slušnosti zakričalo dobrý deň a pozdravilo, ak by sa nejaký rodič nachádzal v dome.
kto prichádza/vchádza sa predsa zdraví ako prvý, akoby na znak mieru - že prichádza v dobrom a nie ako horda. Domáci pozdraví, privíta.
Ked návšteva odchádza, zdraví sa dovidenia/ahojte, keby sa zdravil domáci, vyzeralo by to ako keby sa nevedel dočkať kým návšteva konečne vypadne a prestane obťažovať.
Vždy nás učili, že kto niekde vchádza, pozdraví.
Všeobecne závisí od uhla pohľadu o aký typ alebo akú návštevu ide.
Stručne, ak príde návšteva, návšteva by mala pozdraviť ako prvá, hostiteľ by mal návštevu privítať (to píšem na margo svokry, ktorá sa zavrela do spálne a vyliezla až keď sa jej šťať chcelo), týmto návšteva vyjadruje ako keby úctu k hostiteľovi a hostiteľ robí to isté. Neprivítať návštevu je neúctivé, rovnako ako keď návšteva nepozdraví. Ale sú aj iné prípady, napr. keď je nejaká oficiálna štátna návšteva, vtedy obvykle ako prvý zdraví hostiteľ v rámci privítania delegácie.
Ideálne by bolo keby každá domácnosť mala svojho lokaja, ten by uviedol, predstavil a pozdravil návštevu a hostiteľa v mene tých druhých a bolo by po dileme.
vitam ja alebo manzel (ved otvarame dvere ) 🙂
Všeobecne závisí od uhla pohľadu o aký typ alebo akú návštevu ide.
Stručne, ak príde návšteva, návšteva by mala pozdraviť ako prvá, hostiteľ by mal návštevu privítať (to píšem na margo svokry, ktorá sa zavrela do spálne a vyliezla až keď sa jej šťať chcelo), týmto návšteva vyjadruje ako keby úctu k hostiteľovi a hostiteľ robí to isté. Neprivítať návštevu je neúctivé, rovnako ako keď návšteva nepozdraví. Ale sú aj iné prípady, napr. keď je nejaká oficiálna štátna návšteva, vtedy obvykle ako prvý zdraví hostiteľ v rámci privítania delegácie.
Ideálne by bolo keby každá domácnosť mala svojho lokaja, ten by uviedol, predstavil a pozdravil návštevu a hostiteľa v mene tých druhých a bolo by po dileme.
K nam ked pride navsteva,tak vsetci nabehneme ku vchofu a hned sa zvitame.
Ak nahodou este nieco forabam.,ide minimslne muz a ja dobehnem,
Alebo teda ich muz uvedie a hned sa zvitame.
Nikto ma nechape preco sa to pytam nie zo srandy ked idem k priatelovym rodicom tak ja sa mam ist privitat prva podat ruku ci oni mne ako domaci toto tu riesim ked niekto vie normalnu odpoved tak nech prosim napise
Nikto ma nechape preco sa to pytam nie zo srandy ked idem k priatelovym rodicom tak ja sa mam ist privitat prva podat ruku ci oni mne ako domaci toto tu riesim ked niekto vie normalnu odpoved tak nech prosim napise
@seron2 podla toho, ako si ocakavana - ak ta pozve jeho rodina, budu sa na teba tesit, tak ta pojdu privitat ako prvi. Ked ta priatel bez ohlasenia privedie k sebe/k nim domov, pojdes za nimi ty.
Pes 🐶
@seron2 Podľa mňa strašné blbosti riešiš🙈 Ak ti/vám otvoria dvere, tak proste ten, kto bude pohotoveší - pozdraví prvý. Ak nestihneš a privítajú ťa pozdravom, v pohode, slušne odzdrav. Ak otvoria a budú ticho na teba čumieť (čo si nemyslím), tak sa pozdrav a nestoj tam ako kvôl v plote. Podávať ruku by mal starší človek mladšiemu. Predstaviť navzájom by vás mal tvoj priateľ. Stačí ti to takto?

@seron2 Akoze si navsteva sama otvori a bude ma hladat po byte?