Kto u vás vyberal meno pre dieťa?
Ahojte, kto u vás vyberal meno pre dieťa, príp. čo vás pri tom inšpirovalo?
u starsej dcerky sme doma premyslali a prisla mamina a hovori a co keby sa volala po tebe-tak jedna je po mne Elena a aby to bolo spravodlive druha dcerka je po manzelovi Jana
inak premyslali sme o chlapcovi a tiez len "rodove" mena -Alexander ,Jan,Michal ,Martin
u nas sme sa najskor o tom rozpravali a kazdy povedal svoje ale nakoniec som ja vybrala meno chceli sme obaja meno ake nemame este ani v jednej rodine a take trosku nezvycajne a Eliska som vybrala aj koli rozpravke princezna ze mlejna tam sa mi zapacilo hned ale povedala som mojmu ze druhemu babu moze on vybrat meno 🙂
Ahojky. U nás čistý kompromis. Pri prvom sme vybrali Marek alebo Zuzka, no a máme Mareka. Pri druhom sme vybrali Peťku alebo Silvo, cestou na plánovaný cis rez malý stále hovoril že on chce Peťka, tak sme zmenili. A máme Peťku.
Mi sme viac na jednoduchú klasiku a aby meno išlo k priezvisku.
moj muz musel s menom suhlasit ....preco? meno kt. som dala dcere som pocula kedysi davno a tak sa mi strasne zapacilo ze som si povedala ze ked budem mat dievca tak sa tak bude volat, a za desat rokov mi to meno nevyfucalo z hlavy a ked som sa dozvedela ze som tehu som povedala muzovi ze ak to bude dievca musi sa tak volat a ak to bude chlap vyber je na nom, nastastie sa mu to meno pacilo , lebo ho nema kazde druhe dievcatko, a neda sa skaredo nan povedat a este aj vsetky zdrobneniny zneju smiesne tak ju volame tak ako ma uvedene v rodnom liste...
My sme tiez dali po rodicoch teda po mne a muzovy. Stara skola 😀 rozmyslali sme nad vseliakymi menami alerozhodnutie bolo na mne a sme spokojny obaja
pri prvom som prihadzala kazdy den s navrhmi mien, ked sme na sone zistili, ze to bude chlapec, nebolo co riesit, manzel tuzil po tom, aby sa volal po nom, tak ako on po svojom otcovi, je v tom urcita hrdost, nevadilo mi to, takze syncek je po otcovi, pri druhom sme obaja premyslali, on daval navrhy mien, ktore uz ale v blizkej rodine z mojej strany máme, tak som ich nechcela, jemu sa zase nepacili moje navrhy, on je skor za klasicke slovenske mena. Nakoniec sme dali Tamarku, bol to moj navrh a on nakoniec suhlasil
My sme zobrali kalendár, vypisali všetky mená,ktoré sa nám páčili a potom sme hlasovali 🙂 ja som chcela meno,na ktoré sa nedá škaredo povedať.
spolu
Obidvaja spolu,ved je to Nase dieta!
@lilianka1313 u nas pri dcere navrhol meno muž a mne sa pačilo...pri druhom sme vedeli že bude chlapec tak sme mali 2 mena-vybrala jedno dcera...pri treťom som vyberala meno ja pre oba pohlavia, aj ked sa mužovi chlapčenske nepozdavalo mne sa to meno veľmi pačilo už dávno...
my sme strávili niekoľko dní za internetom. Chceli sme netradičné meno, ale žiadne vyslovene anglické alebo americké typu Max, Theo, Isabel a podobne. Vzhľadom na to, že priateľ je rusín, pozerali sme ukrajinský aj ruský kalendár, sú tam veľmi zaujímavé mená, ktoré sa dajú používať aj u nás. Okrem iného sme našli mená (nie len rusínskeho pôvodu) napr. Lukia, Lucián, Olin, Dorian, Ulianna. Ale záleží od človeka, čo sa mu páči a aké chce dať meno. Každému sa páči niečo iné. Pri výbere mena sme pozerali aj na priezvisko, aby sa to dobre vyslovovalo a aby to pekne znelo. Držím palce pri výbere, niekedy je to vtipné, hlavne keď si otvoríš ten náš slovenský kalendár 😀
@lilianka1313 prve meno nakoniec vybral muz a ja som suhlasila. inspiracia bola, ze to meno musi byt vyslovitelne v anglictine, nemcine aj slovencine...
pri druhom, som vyberala ja. jonas bola prva volba (podla byvaleho brankara svajciarskeho narodneho muzstva v hokeji), druhy bol silverster (blizil sa koniec roka) a treti nikola (podla teslu, ale len ak by sa narodil 6.12.)
konkretne meno ale dostal az ked sa narodil. chlap sa pytal - ze ako sa bude volat a ja, ze jonas. preco? lebo nevyzera ako silvester? a ako vyzera silvester? no a ja, ze neviem, ale nie ako jonas.... 😉
manžel navrhol, ja som schválila
obidvaja....urobili sme zoznam mien a ktore sa nam obom pacilo zhodne, to sme dali. a hlavne som nechcela dake take ktore sa da povedat skaredo taku tu klasiku že "jano, jožo..."
pre dceru ja a pre syna manzel 🙂
My sme vyberali obaja , kazdy si zakruzkoval to svoje a potom to uz bola vec dohody, nakoniec sme sa zhodli 🙂
u nás bola dohoda, pre dievča vyberá meno ocino, pre chlapca ja 🙂
u nas vyberie meno muz, ani neviem ako to vzniklo ze detom a nasim domacim milacikom vybera mena on, nech aj on ma nejaku dolezitu funkciu v tomto, ja vynosim, porodim a on vyberie meno ktore bude dieta sprevadzat cely zivot
@lilianka1313 u prvej dcéry sme sa dohodli na mene no nakoniec sa mužovi prisnilo ine-mne sa pačilo suhlasila som, pri druhom som mala meno a zas došiel muž s iným aj to sa mi pačilo no nechali sme vybrať dceru...pri treťom som už vyberala konečne ja 😵
My sme vyberali spolu. Také klasické slovenské a aby nebolo v kalendári ked majú u nás všetci sviatok - máme v rodine 4 Katky 🙂 takže syn Martin, dcéra bude Kristína 😀
Moj oco 😀 dostala som to prikazom 😀 ale som spokojna
spolu sme vyberali aby sa obom pacilo, pri prvom sme sa zhodli este pred svadbou, druhe uz bolo narocnejsie. Jesenne sme vyradili, lebo vtedy mame dost narodenin a aj aby pasovalo k priezvisku.

Spolu. Zobrali sme kalendár a čítali sme a každý si povedal, ktoré sa mu páči. Prvá dcéra je podľa mňa a druhá podľa manžela.