icon

Majú byť svadobné dary rovnaké pre všetkých hostí?

yababy
22. mar 2025

Zdravím, chystáme svadbu a budúci svokrovci zabezpečujú dary len pre svojich hostí. Ja som celý čas bola v tom, že všetkým hosťom sa dávajú dary rovnaké, veď budeme všetci jedna rodina. Blbá som ja alebo naozaj majú všetci odísť s rovnakým?

Strana
z2
pribinak
22. mar 2025

Dary pre hostí?

Som myslela, že sa dáva len vysluzka ….

cyberk
22. mar 2025

Pre mna je divne, ze svokrovci vobec zabezpecuju dary… to by ste mali vy robit… vsak slusne odmietnite a povedzte, ze tym, ze sa idete brat, sa rodiny davaju dokopy a preto sa patri, aby mal kazdy taky isty dar…

beata_k
22. mar 2025

@yababy Vsetci s rovnakym, ste uz jedna rodina.

terezkaarthuramax
23. mar 2025

Ja som bola na viacerych svadbach a len na dvoch som.nieco dostala. Bola to šiška s mojim menom a malá lyžička... Ja by som dala všetkym . Ja veľmi rada tvorím a rozdávam darčeky, ktoré vyrobím.

Inak to svojich hostí.. to je take no neviem.. kebyze mam priatela a ten ma kamaratov ci kamaratky beriem ich automaticky tiez za svojich priatelov...

terezkaarthuramax
23. mar 2025

@pribinak ja som na dvoch svadbach dostala. Malickost.. hadam tym darom autorka nemyslí ja neviem drahý šperk.

vkatush
23. mar 2025

Ak myslíš nejaký malý darček na pamiatku (magnetka, fľaška, nejaký koláč, medovník, med, nejaké lapače prachu,...), áno, dáva sa všetkým, nie len jednej strane.

Ja by som v tom stopla svokrovcov, že je to vaša svadba, vy dvaja tvoríte už rodinu a beriete svoje rodiny a priateľov za spoločných, žiadne delenie.

micusa2222
23. mar 2025

@yababy žiadne dary,,,vždy sa dáva výslužka - alkohol , torta, príp.koláčiky a riešia to mladomanželia

katulkagajdos
23. mar 2025

@yababy aké dary? Všetci dostali vyslúžku: koláče + alkohol a ak myslíš niečo malé na pamiatku, tak každý malé levanduľovým srdiečko a deti textilné sovicky- všetci rovnako z oboch strán. Ak už niečo svokrovci vymysleli tak by som sa s nimi o tom porozprávala, aby teda mali všetci rovnaké .

oblecenie99
23. mar 2025

@yababy Áno, majú byť. Porozpravala by som sa i Tom so svokrovcami, alebo by som zrušila dary, že nebudú. Určite by som sa nechcela hanbiť pred hosťami, že jedna polovica dostane, druhá nie.

maca1984
23. mar 2025

Ak myslíš niečo malé ako spomienku/pamiatku, tak všetkým rovnaké.
A riešiť to má určite nevesta/ženích, nie svokrovci .
Čo to je za blbosť aby svokrovci toto riešili a ešte aj len pre niektorých ?

koniarova
23. mar 2025

@maca1984 svokrovci budú zrejme riešiť aj celý ďalší život mladomanželov. Dúfam,že nie je tak blbá a nejde bývať k nim.

fairyy
23. mar 2025

@yababy 🤦a ja som si myslela ze to len moji svokrovci toto nacvicovali a ono existuju dalsi... ak budu taki odhodlani ako ti moji mozes zakazovat co chces... ono realne pribehol svokor aj so svokrou za kazdym s kym sme sa lucili z "ich" strany a strelili im do ruky dalsi darcek okrem toho co sme davali my.... a este aj na ich cast stola dali extra kolace a tortu 😂😂 esteze mi to uz bolo turbo jedno... avedela som, ze oni neostavaju cely vikend iba ten jeden vecer

alica110
23. mar 2025

My sme dali vsetkym rovnako, ale to bola vysluzka - zakusky, maly medik, pernikove srdiecko a flasu vina.

mk1111111111
23. mar 2025

Aj ja som bola jedenkrat na svadbe, kde mala kazda strana svoje zakusky a alkohol. A ja som nevedela, ze nieco take existuje, bola som pred tym na x svadbach. Isla som do kuchyne nabrala zakusky, co sme mi nemali a odniesla na stoly na nasej strane a im tiez, ktore oni nemali. Nepovedali nic. Az po svadbe sa sa dozvedela, ze sme "pozrali" cudzie. A ja, ze ake cudzie?, ved sme rodina 🙈🤣

koniarova
23. mar 2025

@fairyy by som bola riadne nasraná.

mima172
23. mar 2025

@yababy Čo myslíš darmi pre hostí? Vyslúžku, či nejakú drobnosť aká sa dava hosťom na stôl?
Výslužky riešila moja mamina pre hostí z našej strany, svokra z ich strany a darčeky pre hostí sme si riešili ja s budúcim manželom. To mal každý hosť na stole nejakú pozornosť, ktorú si bral domov, deti omalovanky, farbičky, lizanky atď.

mandzula
23. mar 2025

Ojojoooj, toto sa zacina a asi sa aj skonci velmi zaujimavo. Vyzera to na "svokrovcov" o nas bez nas, takych radost mat.
Bratranec mal svadbu typu sala rozdelena na polovicu, kazda rodina svoje kolace, alkohol, doteraz su vztahy v rodinach "luxusne".
Tieto veci (ked uz musia byt, za mna hluposti), mate riesit vy a nie rodicia.

slavomira236
23. mar 2025

@mk1111111111 ano tak sa to robilo ked som sa vydavala ja mam 47 a ydavala som sa v 21. Vtedy svadby platili rodicia kazda strana platila svoje. Niesla svoj alkohol svoje kolace. Aj kazda strana balila svojim hostom vysluzku. Dary sa nedavali.

fairyy
23. mar 2025

@koniarova ja som bola pred ... vsetko rozdelovali... a topka v rano svadby mi volali nech pre nich pridem autom(odvozy boli dohodnute oni tak nechceli)...ja nevesta 🤦 ... neviem ci som niekedy po niekom tolko a tak hlasno vrieskala... manzel mi nic nepovedal na to iba ze dobre ze som s nimi volala ja lebo on by bol aj vulgarny... my sme si s manzelom po tom telefonate povedali, ze ich nezmenime a jednoducho si nenechame pokazit nasu svadbu (oni toho narobili viac inak v ten den) a moj manzel potom vzdy ked moja rodina alebo nasi kamarati pulili ocami, ze co sa deje sa vzdy ospravedlnil nahlas aby to poculi aj jeho rodicia, ze to su take nevhodne zvyky z ich rodiny, ktore uz mali davno zaniknut, ale bohuzial asi az dalsou generaciou...

koniarova
23. mar 2025

@fairyy a aké máte vzťahy? Ustáli ste to aspoň na akej takej úrovni?

fairyy
23. mar 2025

@koniarova velmi formalne, my vlastne nic v nasom zivote podla nich nerobime spravne, vsetko je zle, kazde rozhodnutie, kazdy krok aj ten najbanalnejsi... vysvetlovania bolo vela, snahy este viac a snaha v podstate aj pretrvava... ale to sa nezmeni bohuzial nikdy...velmi som chcela svokrovcov, s ktorymi skocim na obed kavu odnesiem vnucata na vikend... ale nepojde to... my sa nezhodneme absolutne v nicom ... respekt z ich strany voci nam je nula celych nula celych nula nula 😂 teda sa stretavame pomerne casto a nedovolim aby to manzel zrusil aj ked on by najradsej udrziaval kontakt so svojimi rodicmi len telefonicky, ale ja chcem aby sa vnuca stretlo so starymi rodicmi nech su aki su ... my si vypocujeme aka chodiaca katastrofa sme aj 50x za tri hodiny navstevy ...moj muz na 51.x exploduje ja ho zastavim podakujem za navstevu a zalezi od toho ci sme my tam alebo oni u nas to ukoncim odchodom alebo sa lucim priamo na gauci, ze ideme spat abo co 🤣🤣🤣

koniarova
23. mar 2025

@fairyy dávate to excelentne. 👍👍Držím palce.

terezkaarthuramax
23. mar 2025

@mk1111111111 to uz co je.

domkakvet
23. mar 2025

@yababy ano mali by mat vsetci rovnake.

guudy
23. mar 2025

@fairyy mas moj uprimny obdiv❤️

marsmykkok
23. mar 2025

Dáva sa drobnosť, napríklad nejaká magnetka, hrnček s vlastnou potlačou do 3 eur a to sa dáva všetkým rovnaké. A potom výslužka, tam napríklad kamarátom čo prídu na hodinu sa môže dať menšia krabička koláčov a najbližšej rodine väčšia krabička, tam to môže byť aj podľa vzťahu k ním/ako pomohli so svadbou/aký dar dali kedže sa predpokladá že kamarát čo príde pozrieť na hodinu dá menej ako napríklad krstná mama nevesty...

diewcatqoo
23. mar 2025

Toto by som svokre nedovolila. Je to vasa svadba, bude to trapne, ked jedna strana rodiny odide s niecim a druha s niecim inym. Ked ma svokra potrebu obdaruvavat niekoho, nech tak robi na svojej vlastnej oslave.

kristie571
23. mar 2025

Ake dary mas na mysli ?
Ja som si to stopla hned zo zaciatku, chceli kupovat palenku na vysluzky, drobnost na stol som si vyrobila pre kazdeho pozvaneho hosta sama to co som chcela ja im davat, a co sa vysluzky tyka, davali sme nase personalizovane flase s kvalitnou domacou palenkou kazdej rodine, zabezpecila som to cele ja s manzelom a len pocet flias pre manzelovu stranu pozvanej rodiny som im dala aby si rozdali hostom, co chceli navyse pre nepozvanych, riesili si sami, aj zakusky a ich torty si riesili sami, do toho som zas ja nemala pravo zasahovat, ved toto nech si rozda komu kolko chce. Jedine na com som trvala nech su zakusky na svadbe samotnej rovnaké, nech sa neopovazi zopakovat situacia zo svadby manzelovho bratranca kde mali jedna aj druha strana rozdielne zakusky, kde tacku so zakuskami zo strany nevesty, ked sa ocitla na strane zenicha, prisli vypytat zo strany nevesty, ze to nie su zakusky pre stranu zenicha .. ako cisty trapas. Vysluzkove nech si dava ine ak chce.
Svadbou sa z vas stane jedna velka rodina. U nas sa neriesilo odkial flasa odkial kolac odkial cokolvek, za co som velmi rada. To som upozornila aj moju mamu nech sa toto neopovazi riesit na svadbe, je to tam vsetko nachystane pre vsetkych hosti bez rozdielu strany rodiny.
Nejake veci svokra chcela no som jej to zatrhla respektive spravila si sama dopredu bez toho aby o tom vedela. A im som potom dala vediet. Bola to moja a manzelova svadba, nemala preco o nejakych veciach rozhodovat. Poradit som si nechala ale rozhodovala som sa rozumne podla nasich predstav.
Nastastie ja mam svokrovcov co hoci sa chceli montovat, nakoniec boli ticho a nechali nas, ale zakrocil aj manzel, ze budu veci tak ako chceme my ze je to nasa svadba, nejake veci som svokre ustupila nech je spokojna aj ona, napr.zakusky a palenka ku redovemu, nechala som ju nech toto ma ako chce, len som ju kusok usmernila, aj sama svokra nakoniec bola velmi spokojna so vsetkym.

bg92
23. mar 2025

No poprve, dary pre hosti su hlupost a zbytocnost a po druhe, neviem ci vies ale je to tvoja svadba a nie svadba svokrovcov. Svokrovci si nemaju co kupovat sami darceky pre “svojich” hosti. To nie su ich hostia ale hostia novomanzelov. A hostia novomanzelov su vsetci hostia nie len nejaka strana. Ten trapas potom na svadbe ze jedna strana ma nieco viac alebo ine ako druha..
Ja by som to nedovolila.

yababy
autor
24. mar 2025

@bg92 @kristie571 @mima172 Pod pojmom dary samozrejme myslím hovadiny v štýle pálenka, magnetky a podobne. Niekto to volá dary, niekto výslužka, pointa ostáva zachovaná 😅

Strana
z2