Máte skúsenosti s vybavovaním povolenia na krst v inom meste?
Ahojte, prosím radu, keď budeme žiadať o povolenie na krst v inom meste, zvykne sa za to platiť? Pripadne sa necháva nejaký príspevok? Prosím, kto s tým má skúsenosť. Ďakujem.
Nic, je to zadarmo.
Super, dakujem
Nie, neplatí sa nic 🙂
je to zadarmo, to by uz bolo podla mna aj moc, ak by si za to pytali peniaze. podaktori su aj radi, ked takto pridu rodicia k nim s takouto prosbou. neboj sa ty nic, fakt on bude este aj rad, ze ste si vybrali prave jeho farnost
Ak sa môžem opýtať keď budeme mat trvaly pobyt s drobcom v jednej dedine (zatiaľ do svadby... keďže nie sme s partnerom zosobášeny ) ale byvat budeme oficiálne v druhej dedine (tam kde budeme aj po svadbe chceme teda krstiť tu samozrejme) musime žiadat toto povolenie v mieste napisaneho trvalého bydliska?viem komplikované 🙈ale hadam ma chápete 😁🙂
@tereziatko11 Pred par tyzdnami som to riesila aj ja a nasledovne: trvaly pobyt mame v BA ale krst sme dohodli vo farnosti mojich rodicov. Na fare kde mame trvaly pobyt nam knaz vydal povolenie na ktorom musi byt napisana obec/mesto farnost kde bude krst prebiehat. Musia to robit takto. Maju na to nejaky predpis. Neviem ci som trosku pomohla.
@tamaris samozrejme že pomohlo 😉 ďakujem
@tereziatko11 Hlavne sa musite zosobašiť, inak budu okolo toho robiť bordel s tým krstom
@arcticcode to máme v pláne ale nie hneď... rátam s tým že kňazovi sa to páčiť nebude ze nie sme zosobášeny...trošku mam z toho nervy ked za ním pôjdeme ale zasa nie sme jediný na svete čo krstovali pred sobášom 🤔🙄😉
@tereziatko11 normálny s tým problém mat nebude... Nam pred mesiacom na poučení kňaz povedal, že len v jednom jedinom prípade môže kňaz odmietnuť pokrstiť... A to keď poviete, že nebude dieťa vychovávať vo viere... Iný dôvod nie je a keď si ho Nejaky vyrába, tak choďte inam...
@bozenkad27 asi tak nejako 😉😁🙂

My sme dávali krstiť v inom meste, formalita, vypísal nám knaz povolenie. Žiadne peniaze sme nedávali (popravde mi to ani nenapadlo) a kňaz nič nepýtal. Ešte dal pozdravovať svojho kolegu.