icon

Máte skúsenosti s vybavovaním povolenia na krst v inom meste?

jaja23
16. jún 2019

Ahojte, prosím radu, keď budeme žiadať o povolenie na krst v inom meste, zvykne sa za to platiť? Pripadne sa necháva nejaký príspevok? Prosím, kto s tým má skúsenosť. Ďakujem.

gennara
16. jún 2019

My sme dávali krstiť v inom meste, formalita, vypísal nám knaz povolenie. Žiadne peniaze sme nedávali (popravde mi to ani nenapadlo) a kňaz nič nepýtal. Ešte dal pozdravovať svojho kolegu.

arcticcode
16. jún 2019

Nic, je to zadarmo.

jaja23
autor
16. jún 2019

Super, dakujem

catherinah
16. jún 2019

Nie, neplatí sa nic 🙂

rumba01
16. jún 2019

je to zadarmo, to by uz bolo podla mna aj moc, ak by si za to pytali peniaze. podaktori su aj radi, ked takto pridu rodicia k nim s takouto prosbou. neboj sa ty nic, fakt on bude este aj rad, ze ste si vybrali prave jeho farnost

tereziatko11
16. jún 2019

Ak sa môžem opýtať keď budeme mat trvaly pobyt s drobcom v jednej dedine (zatiaľ do svadby... keďže nie sme s partnerom zosobášeny ) ale byvat budeme oficiálne v druhej dedine (tam kde budeme aj po svadbe chceme teda krstiť tu samozrejme) musime žiadat toto povolenie v mieste napisaneho trvalého bydliska?viem komplikované 🙈ale hadam ma chápete 😁🙂

tamaris
16. jún 2019

@tereziatko11 Pred par tyzdnami som to riesila aj ja a nasledovne: trvaly pobyt mame v BA ale krst sme dohodli vo farnosti mojich rodicov. Na fare kde mame trvaly pobyt nam knaz vydal povolenie na ktorom musi byt napisana obec/mesto farnost kde bude krst prebiehat. Musia to robit takto. Maju na to nejaky predpis. Neviem ci som trosku pomohla.

tereziatko11
17. jún 2019

@tamaris samozrejme že pomohlo 😉 ďakujem

arcticcode
17. jún 2019

@tereziatko11 Hlavne sa musite zosobašiť, inak budu okolo toho robiť bordel s tým krstom

tereziatko11
17. jún 2019

@arcticcode to máme v pláne ale nie hneď... rátam s tým že kňazovi sa to páčiť nebude ze nie sme zosobášeny...trošku mam z toho nervy ked za ním pôjdeme ale zasa nie sme jediný na svete čo krstovali pred sobášom 🤔🙄😉

bozenkad27
17. jún 2019

@tereziatko11 normálny s tým problém mat nebude... Nam pred mesiacom na poučení kňaz povedal, že len v jednom jedinom prípade môže kňaz odmietnuť pokrstiť... A to keď poviete, že nebude dieťa vychovávať vo viere... Iný dôvod nie je a keď si ho Nejaky vyrába, tak choďte inam...

tereziatko11
17. jún 2019

@bozenkad27 asi tak nejako 😉😁🙂