Môže byť synovec môjho muža krstným otcom?
Ahojte baby, mam takú otázku lebo neviem to nájsť...
Keď budeme krstiť bábätko tak môže byt krstnym otcom synovec môjho muža?
Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede ❤️
Nooo myslela som si, že keď je jeho synovec tak či môže byť krstný... ☺️
Jasné krstná môže byť aj tvoja mama,babka kamoška atď nieje to žiadna prekážka že je rodinný prislusnik
tiez si myslim ze by to nemal byt problem 😊 a mozem sa spytat? budete mat len jeho ako krstneho otca? alebo musi byt aj krstna mama? lebo mojejalej bude krstnym otcom moj brat, avsak on je sam a neviem koho by som dala za krstnu mamu...
Stretla som sa už aj s takým prípadom, že "krstný otec" nemal birmovku, nemohol byť teda krstným otcom, no zapísaný bol ako svedok krstu. Dieťa ho oslovuje klasicky ako krstného 🙂
@doda26 mojim chalanom je krstná moja sestra. V tom čase bola sama, tak krstného sme nemali. Ale nejak prirodzene sa krstným stal manžel mojej sestry, keď sa vydala.
Dievčatá a ešte jedna otázka prosím vás... druhá možnosť... mohol by byť krstným otcom aj manželov bratranec, ktorý je jeho birmovný otec?
Prečítaj si: http://www.terasafarnost.sk/krstni-rodicia-2/ . Je tu všetko podstatné. A ak máš nejaké pochybnosti...konzultuj s správcom farnosti.
@tetaandulkova ano, u nas mame tak, ze deti maju len krstnych otcov a moja sestra je evanjelicka, my katolici, tak je len svedok krstu, ale normalne ju bolaju krstna mama 🙂
Manželov synovec, je predpokladám bratranec tvojmu dieťaťu.. To mi príde celkom divne mať bratranca zároveň krstného otca... 🙂
No moja najmladsia sesternica ma za krstnych moju sestru (tiez jej sesternica) a svojho bratranca. Obaja mali cca 17 ked sa narodila a boli pobirmovani, tak sa rodicia rozhodli pre nich dvoch. Zaroven je krstna z rodiny otca a krstny z rodiny matky. A vola ich normalne menom :D

Ak má birmovku a 17r aspoň nieje dôvod prečo by nemohol