icon

Musí byť oblečenie pre bábätko na krst biele?

30. mar 2022

cochvíla mam termin porodu a tak uz premyslam nad krstom, cakáme dievcatko a krst plánujeme na jun ked bude teplejsie a hlavne ked príde moj brat zo zahranicia aby mohol íst za krstneho...otazka prosím treba aby bolo babatko cisto v bielom? alebo mozem dat napr biele body a kvetovane dupacky?

deti95060810
30. mar 2022

ešte napíš v akom to bude kostole...katolíckom, ev.

katren
30. mar 2022

nie, daj co chces.....nikde nie je napisane, ze musi byt v bielom....
@deti95060810 to je uplne jedno

pribinak
30. mar 2022

Nie, môže mat čokoľvek. Biela má byt Krstna kosielka ako symbol čistoty a nevinnosti

deti95060810
30. mar 2022

nie som si istá... kat. to majú troška iné...v ev. úplne v pohode - aj v pásikavom môžete všetci prísŤ.

erikad82
30. mar 2022

Je jedno v čom bude minco oblečené,hlavne aby malo košieľku a sviečku ku krstu.

nykkushka
30. mar 2022

Vôbec by som takéto malichernosti neriešila. Náš mal bielu košeľu, tmavomodrý oblek a folklórneho motýlika. ani ma nenapadlo riešiť, či musí byť iba v bielom 🙂

tosomja
30. mar 2022

Biela ma byt košieľka, ktorá sa prikladá na bábätko. Oblečenie môže mať aké dáš..

zabina27
30. mar 2022

mne sa zase paci, ked je to babatko v takom slavnostnejsom, ale uznavam, je to taky malicherny nazor 😀 kupovat na jedno pouzitie nieco drahsie sa neoplati, len sa mi to proste paci 😀 nemusi to byt biele, ale nieco proste slavnostnejsie. nepaci sa mi napr. body a teplacky

andrea_82
30. mar 2022

my sme krstili v januári, malý bol v perinke a modrom fusaku. Oblečenie nebolo ani vidieť. A naviac - to, čo som mala pôvodne nachystané, mi 5 minút pred odchodom okak..., takže som musela rýchlo improvizovať. 😀

autor
30. mar 2022

@zabina27 no ved mne sa tiež páči slávnostnejšie len zas nechcem zato platiť zbytočne veľa :D

jujala
30. mar 2022

som krstila 10mes. syna a mal bielu koselu+ karo nohavice na traky...a prezili sme

svetlana16
30. mar 2022

U nas je zvykom, že oblečenie do krstu kupuje krstná mama +košieľku a krstný otec sviečku 🙂, takže ja som to nechala výlučne na nich 🙂

katren
30. mar 2022

@deti95060810 vobec nema.....krstili sme 3x a nikto neriesil, co maju oblecene....treba mat krstnu kosielku bielu, ale ta sa ani neoblieka, len polozi na dieta.....