icon

Na svadbu s dieťaťom alebo bez?

pancake
11. aug 2011

Mám 7 mes. dcérku a v sobotu ideme na svadbu. Dost daleko 2hodiny autom je to. Mám ísť s ňou iba na hostinu (ktorá začne medzi 17 a 18.00hod) a budem tam do 21.00hod a potom domov, alebo ju mám nechať strážiť švagrinej? Dcera je dojčená, nechce piť z fľaše ani čistú vodu (neviem ako to bude s odstriekanym mliekom) a je naučená zaspávať mi na rukach. Neviem či zaspí jej... Tym pádom by sme šli tiež len na hostinu ale boli by sme tak do desiatej večer plus 2hodiny cesta domov. Dcera ešte nikdy nebola bezomňa tak dlho a neviem či to mám risknúť, alebo radšej nie. Vďaka

maja22
11. aug 2011

Ja som si tak "odbehla" na stužkovú k mojim bývalým žiakom, keď mal malý vyše 7 mesiacov. Plne dojčený, mlieko mal pripravené vo fľaši, ale odmietol ho, dávali mu papať banán, ale nepomohlo, musela som bežať domov, proste som mu chýbala... A to som mala autom len slabú pol hodinu. Ak na tú svadbu chceš ísť, odporúčam zobrať aj dcérku. Bude pri tebe, keď jej nebude dobre, odídete na prechádzku, možno zaspí aj v kočíku, neviem, ako je naučená, ale vždy lepšie, ako byť od nej 2 hodiny autom, lebo ak jej bude za tebou smutno, bude ten plač hrozný pre švagrinú aj pre teba a hlavne pre ňu. Ďalšou možnosťou by bolo vziať švagrinú so sebou, ak je to možné a zaplatiť jej ubytko blízko svadby, nakojíš malú a uspíš, prípadne uspíš aj malého a môžete sa baviť, dokedy budete vládať 🙂 . My sme boli na svadbe ďaleko od nás, keď mal menší rok, ubytko bolo v mieste konania svadby, starká postrážila, v noci aj ráno, mohli sme si s mm pospať dlhšie... Určite je možností viac, treba zvážiť, čo vám bude najviac vyhovovať...

elise
12. aug 2011

určite by som dieťa zobrala zo sebou ale to odkonzoltuj s nevestou či môžeš zobrať aj dcérku lebo niektoré to nechcú. a svadbu dieťa v pohode vydrží, vezmite kočík poprechádzate sa a ked zaspinká tak aspon môjho malého nič nezobudilo, poprípade ak budete ubytovaný v mieste konania hostiny tak môže spinkať na izbe (treba si zobrať vysielačky)dieťa svadbu oživí a zjemní a nájde sa kopec ruk ktoré budu pomáhať.ja som malého mal 2 roky zobrala na stretávku zo strednej (po 16 rokoch) chvílu behal ale potom mi zaspal v kočíku dala som ho do kraja miestnosti kde bolo prítmie a bavila som sa zo spolužiakmi🙂 príjemnú zábavu prajem ešte ma napadlo že zoberte švagrinu zo sebou môže malu povarovať na izbe snou byť kde bude svadba, vy sa zabavíte a o dieťatko bude postarané🙂

traktor
12. aug 2011

akurat sme boli na svadbe, mali sme aj deti, vsetky, matko je dieta, ktore rado spi, ma svoj cas..mala som kocik, mali tam taku miestnost hned pri miestnosti, kde sa tancovalo a tam spali aj ostatne deticky . boli tam aj uplne maline jedno mesacne a jedno 3 mesacne a zvladli to krasne , cize si myslim, ze kludne na svadbu aj s dietatom, vzdy sa najde miestecko / napr. aj miestnost, kde sa nevesta prezlieka/..kde si v pokoji babo nakojis, kde ti pospinka / niektorym ani hudba nevadi, nas matko spal priamo v sale- viem, ze je starsi, ale na svadbe sme boli aj pri patkovi a ten bol uplne male babo a tiez to tak bolo/..podla mna je to tak lepsie ako mat stres ci je doma vsetko ok..alebo by si sa musela domov vratit..inak , môzes sa s nevestou aj dohodnut a k dietatku priamo na svadbu zobrat napr. svoju kamosku, ktora pri nom ostane a ked bude treba kojit, tak len ta zavola..

jarunka111
12. aug 2011

Určite ju vezmi so sebou 😉 My ideme budúcu sobotu, malého nabalím, všetko jeho nevyhnutné vybavenie, tiež cestujeme asi 2hod. a nebudeme tam dlho, asi tak ako ty. Vezmem mu aj pyžamko, pred odchodom domov prezlečiem, v aute bude spinkať a doma ho len prenesieme do postieľky.
V pohode to zvládneš a keď ťa malinká potrebuje, tak nemáš o čom rozmýšľať a budeš v pohode, že ju máš pri sebe.
Príjemnú zábavu 🙂

annaopialova
25. sep 2011

ahoj neni to zli napad ale si nevychutnas tu svadbu a ani sa nezabavis