Nechcem pokrstiť dieťa
Ahojte,idem k vam po radu. Nechcem moje dieta pokrstit,dovody tu pisat nebudem, sama si myslim ze to je vec rodicov. Moja rodina to chape, sami mi hovoria, ze ako si urobim tak budem mat. Lenze priatelova rodina ma blbe reci, ze to v ziadnom pripade, ze sa musi krstit, len akosi nechapu ze rodicia sme my dvaja. Moj priatel to takisto nechava na mna. Takze sa vas chcem spytat, ako by ste to tej jeho rodine dali najavo ze vy o tom rozhodujete ci sa im to paci alebo nie?
necitila by som absolutne ziadnu potrebu im cokolvek vysvetlovat, vy s partnerom ste sa dohodli a vy dvaja ste jedini, ktori mate co do toho kecat - takze by som im oznamila, ze nekrstime a bodka, bez diskusie, bez vysvetlovania, takto sme s "Jozefom" dohodli a nekrstime
Ak nieste veriaci, nevyznavate vieru, nebudete viesť dieťa ku viere, načo je to dobre. Len aby rodina mala kľud. Ináč partnerovi rodičia sú veriaci, či len sa zúčastňujú nedeľnej omše, nič viac, len aby sa nepovedalo?
@beatrice1111 podobne , nič sme nevysvetľovali, len sme povedali, že krstiť nebudeme , nie sme veriaci. Keď sa niekomu nepáčilo, jedným uchom dnu, druhým von
Z manželovej strany rodiny s tým tiež mali problém.. keď už to príliš riešili, dala som argument, že synovi nejdem ani obriezku robiť pretože nie sme židovská rodina, tak ho nebudem ani krstiť, pretože nie sme.krestania.. myslím že to potom už nikto neriešil, nikdy mi to nevyhodili na oči.. ďalšie deti už vôbec neriešili čo plánujeme..
Ináč a bude to veľmi veľký problém? Odsúdia Vás zato.
@beatrice1111 hlavne nech to svojej rodine vysvetluje priatel a nie ty.. ked sa ta budu pytat/tlacit - tak ich odkaz na ich syna. Ak za tebou stoji ma si s nimi narobit poriadky on 😉 inak budes trpiet cely zivot
A že ich synáčik má nemanželské dieťa je u nich v poriadku?
Mila teta a ujo MOJE dieta sa krstit nebude a berte to ako oznam nie diskusiu. Pekny den prajem.
Prejde ich to moja babka nevedela prezit ze jej pravnuca nebude krstene ani sa so mnou nerozpravala kvoli tomu bola nastvana o par mesiacov bolo dobre...pri kszdej navsteve sice skusila :a nerozmyslite si to? Ale bolo to ok
Ani my sme nekrstili, je to naša vec,naše dieťa
@beatrice1111 Deti dáš/nedáš pokrstiť. Rozhodnutie je na tebe, nie rodine. A teda zrejme aj na tvojom partnerovi, pokiaľ vôbec má záujem sa vyjadriť. Z tvojho príspevku vyplýva, že je pasívny. A stačí udržať svoj názor a mať v zálohe argumenty. Otázky a prípadne odpovede: Napr. "Nemám záujem vychovávať dieťa vo viere (akejkoľvek), prosím, rešpektujte to." "Mňa ste do viery nútili a nič z toho." Argumentovať musíš sama. Podľa vašej situácie.
Nemusíš nikomu nič vysvetľovať, ani my sme ne krstili... A na reči som povedala keď bude dieťa dosť veľké bude mu umoznene sa samo rozhodnúť
Ani my nebudeme dávať krstiť ani svadba nebude v kostole... Síce priateľova babka asi nepríde a každý deň sa za nás a deti bude bude modliť ruženec, ale tak je to naše rozhodnutie
Inak sranda, ze krstit “musis”, ale ze sa akoze narodil do hriechu, lebo nie ste manzelia, tak to im nevadi 😂
@beatrice1111 my sme nedali, teda ja som nechcela, MM to bolo jedno. Jeho rodine tiež. Moja rodina mi to dodnes neodpustila, nehovorí sa o tom, všetkým okolo povedali, že deti pokrstené sú. A tých reči, čo som sa k tomu napočúvala, keď to bolo aktuálne - ako budú moje deti dementné, budú ma za to nenávidieť a vyčítať mi to do konca života a pod. 🤦
Deti máme zdravé, šťastné, nič im nechýba a vychovávame ich k úcte k ľuďom a k akémukoľvek náboženstvu.
Stoj si za svojim, je to Tvoje dieťa. A ak sa postaví za Teba aj partner, tak nie je o čom 🙂
@beatrice1111 hlavne razantne a benechaj miesto na pochybnosti. Tvoje dieta, tvoje pravidla!
nechapem, Vasa vec, nepokrstis a hotovo. Tema ukoncena, u mna to bolo takisto
@lesana25 amen 🙏🏻😀 toto ma vôbec nenapadlo, ďakujem za všetky odpovede, potrebovala som trochu “podporit” ❤️
@beatrice1111 Urob si "ostre lakte" uz teraz. Lebo ver, ze pri krste to neostane. To bude ako ho obliekas, co mu davas jest, kedy uz bude sediet/stat....
@beatrice1111 pokiaľ sa nemýlim, tak pri krste sa sľubuje, že budeš viesť dieťa k viere. Takže nebudeš predsa sľubovať, to čo nedokážeš splniť...
@beatrice1111 Môj manžel je Katolík, ja som Evanjelik....
Manžel a ja sme sa dohodli že deti sa pokrstia keď sa samé rozhodnú do akej cirkvi chcú bude patriť.
Inak ja som nikde v Biblii nenašla napísané že sa majú deti krstiť, Ježiš sa nechal pokrstiť ako dospelak, a v biblii sa píše že deti sa prinášali do chrámu na požehnanie....
Mam 4 mesacneho chlapca a 16 mesacnu dceru. Pokrsteni nie su, muz to tiez nechal na mna. Tak isto pocuvam do dnes svokru ale je mi to fuk, ja som mala. Ja som bola pokrstena den pred svetym primanim a som tu. Rozhodnite sa vy, vy ste rodicia. Nepotrebujete nikomu nic vysvetl9vat a ani nikoho presviedcat predsa.
Autorka, ako ste to vyriešili? Dohodli ste sa, že sa krstiť nebude?

Ja svoje deti pokrstím, pretože tomu veríme. Na svadbe sme nerozbíjali tanier, lebo sa nám to s manželom nepáči.
Tvoje deti, tvoje rozhodnutie. 🙂