icon

Niečo staré, nové, modré a požičané

informovanymanzel
30. jún 2023

Dobrý deň vospolok,

Kedže moja osudová budúca pani manželka urobila zo mňa toho najštastnejšieho a súhlasila 🥹 postupne sa dostávame k plánovaniu a každým dňom k tomu najkrajšiemu bližšie. Možno som poverčivý, ale nehodlám riskovať nič, čo by mohlo neskôr negatívne vystreliť. Nakoľko možností je také obrovské kvantum, až za z toho zapeká mozog, milé dámy i milí páni, ako ste to riešili vy? 😊 prípadne, na aké ďalšie veci ste si dávali pozor a prečo ? Vopred vďaka za každú odpoveď, tip a názor ☺️

stellarstar
30. jún 2023

@informovanymanzel aký tvoj problém?

jj298
Odpoveď bola odstránená
taminka1986
30. jún 2023

@informovanymanzel chlap toto riesi? Este beriem nejaka natesena nevesta ale chlap🙄

viestta
30. jún 2023

@informovanymanzel tvoj nick sa mi paci, este si sa neozenil a uz si manzel 😅

babulkomale
30. jún 2023

@informovanymanzel toto nie je prejav hetero muza 😃 bud si zena alebo si nejdes brat zenu 🙂

januska12323
30. jún 2023

Nerozumiem otázke, čo má negatívne vystreliť? Napíšu, že na termín už majú obsadené a modrá stužka tomu zabráni?

maranta_leuconeura
30. jún 2023

Na nic, skoro som si aj saty usila, ale som nestihla 😅

unicornlady
30. jún 2023

Mňa by zaujímalo, tento zvyk, niečo nové, niečo modré a niečo požičané, je to bežne slovenský zvyk? Lebo videla som to iba vo filmoch zatiaľ. A to som bola už na mnohých svadbách. Tak ako si aj niektorí myslia, že sa má hádzať kytica. Ako môžu, ale na Slovensku je zvykom čepčenie, kedy nevesta niekomu odovzdá závoj a ženích svadobné pierko (koho považujú za budúcich snúbencov)

vanilkovazmrzka
30. jún 2023

To pisal chlap?

vanilkovazmrzka
30. jún 2023

@unicornlady len nejaka americka blbost

babulkomale
30. jún 2023

@unicornlady proamericke nevesty zvykli hadzat kyticu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kitycat
30. jún 2023

@informovanymanzel ja som len schovala saty, ale farbu sme si dohodli a videla am prichadzat ulickou

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
30. jún 2023

Nemala som pocas svadby nic stare, nic pozicane a ani nic modre. Mala som len nove saty a kyticu
vlastne mozno aj spodne pradlo (bolo to uz davno, nepamatam). Vobec som netusila, ze existuje nejaka taka tradicia, a aj keby som to bola vedela, neriesila by som to. Dokonca svadobne saty som vyberala spolu s manzelom, takze ma v nich videl prvy a kyticu som si bola dat urobit sama.
Jedine, co je pred manzelstvom dolezite, je vybrat si toho spravneho cloveka. Na nicom inom nezalezi, ziadne svadobne povery a tradicie ti stastne manzelstvo nezarucia. My sme spolu aj napriek poruseniu vsetkych tradicii vecnost a myslim, ze mame stastne manzelstvo.

sajmonka_1216
1. júl 2023

povery ti nezaručia šťastné manželstvo...
nestačí byť len informovaný manžel, ale aj starostlivý, pomáhajúci, trpezlivý.. atd atd.... tak isto aj naopak...
určite ,,v budúcnosti nič nevystrelí" len preto, že na sebe nevesta nemala modrý podväzok...
btw.. je to americká somarina

svokrinjazykmonika
1. júl 2023

@informovanymanzel neverííím že toto písal muž 🙈 Ak áno, nejaký drevorubač asi nebudeš, čo?

jaskolka
1. júl 2023

Nerozumiem, čo vlastne chceš vedieť alebo poradiť

danica2711
1. júl 2023

keď už chceš byť taký "dokonalý", najmi si svadobnú agentúru a máš vystarané