Pomôžte mi vymyslieť svadobné menu
Ahojte zienky, prosim vas o radu .o 2tyzdne budeme mat svadbu na urade a potom obed 20ludi, ale neviem si dat rady s menu.
My tak budeme mať v lete a dohodli sme sa, že si každý objedná to na čo bude mať chuť.
@vulka Robila som v reštike . Nieje možné spraviť všetky jedlá naraz . Tak mne by bolo blbé aby sme sa čakali a tak . Ak môžem poradiť tak to by som to neriešila .
@vulka uf lutujem kuchara to bude masaker ked si da 20 ludi kazdy nieco ine a bude to dlhooo prvy budu mat davno zjedene a ostatny este len cakat budu dajte si nieco spolocne co viete zjest naraz take co lubi kazdy klasika je asi jeden smazeny rezen jeden na prirodno ryza opekane zemiaky nejaka zeleninova obloha + polievka vyvar asi klasika a zaver torta a kava podla mna super nejaky pripitok na zaciatok 👌to nehundrem akoze ako ste si to vymysleli bude jak chcete to je len dobra rada ktoru nemusis prijat 😃
Ja budem mat tiež iba obed na svadbe... A to takým spôsobom, že polievka a potom švédske stoly... Bude nás 29
My sme mali prichystané take drevene lopare - 2 so syrmi, 2 s udeninami. Prisli sme, dali sme prípitok. Klasika vyvar a potom sme dali pauzu od jedla a neskor nam doniesli hlavne jedlo - bravcovu panenku v slanine so syrovou omackou a ryzou/zemiakmi. To sme mali nahlasene vopred. Aj to, ze moj otec bude mat vyprazany syr a hranolky (on ine nezje) a jedno jedlo specialbe pre dceru.
Potom uz bola len torta.
Bolo nas 10
@beky1813 Áno na druhej strane, dá sa to aj tak že dostatočný čas na prípravu jedál . Len ak budú aj iný hostia je to už také . Ja by som to riešila dopredu dohodnutým jedlom. Aby keď poviem že chcem o pol 4 tak aj o pol 4 to bude na stole .
@domiinikka nam rovno povedal, ze proste na kapacitu kuchyne, restauracie, je nerealne, aby sa objednavalo az na mieste
Svadba nie je kazdy den, isla by som do niecoho "lepsieho" nez gordon aj ked je dobry. My sme mali kacacie prsia a vinovu omáčku, male pecene zemiaciky
A v tej restike ti nedali na výber z menu co varia oni? Ja si už nepamätám, čo sme mali my, ale nám dali zoznam jedál ktoré varia a mohla som si vybrať, z každého jedla ako predkrm, polievka, večera, druhá večera, bolo na výber cca 10 druhov. Vtedy som aspoň nemusela vymýšľať a vybrala som, mali sme tam aj jednu vegetarianku a tej sme poprosili urobiť niečo zvlášť, nebol problém.
Ja som to raz na jednej akcii riesila tak ze po pripitku a teplých slovách ked nastalo stisenie a taka pauza tak som vstala a hosti poprosila aby si vybrali jedlo - na stoloch mali každý pekne upravene karty menu a 5 jedal.kym naservirovali predjedlo a polievku mali cas v kuchyni pripravit vsetky jedla.aj tak predjedlo a polievka zasytia najvecsi hlad a žalúdok sa na chvilu nechal travit.aj tak na stoloch bol bohaty vyber slaneho peciva domaceho takze ak niekto velmi chcel žut mal z čoho.zatiaľ sa nastavili tráviace šťavy a jedlo sa nehadzalo jedno na druhe.
Na inej oslave som mala na stole tiež pagaciky a ine dobrotky. Menucko vytlacene a v casti teplé jedlo napísané vyberte si podla vlastnej chuti a 6 jedal + prilohy na bufetovom stole.mali sme zmensene porcie -napr.rezne neboli pol tanierove ale malicke, stehna tiez, grilovane rebra nakrajane a kazdy si mohol nabrat po malych kuskoch a ochutnat z kazdeho.
veľa zeleniny grilovanej, cerstve šaláty aj nakladanu zeleninu. bolo toho mrte.
Este rok potom si pochvalovali ako dobre pripravene.v restike bol velmi ochotny ústretový majitel a sam nam ponúkal moznosti ked zistil rozne zloženie hosti.
@arcticcode mali sme tiež.ja to poznam cca 20 rokov a hostia nikto.boli velmi milo prekvapeni a majiteľ ze to zaradi do ponuky
My sme boli 17ti(aj s detmi) a mali sme velke drevene misy so 6 druhmi masa pecene kacacie stehna, vyprazane rezne, ciganska pecienka,pecene kuracie stehna,gordon blue, pecene koleno zelenina ovocia kysle priloha 3 druhy americke zemiaky, ryza, hranolky+dala som chieb cerstvy a vyvar.misy boli robene na 20ludi tak,aby sa kazdemu uslo z kazdeho druhu masa ale samozrejme kazdi jedol co chcel uslo sa aj tak kazdemu kedze deti tolko nezjedli este aj ostalo.mali sme jednu svadobnu tortu a zakusky znackovy alkohol, likery, aperitivy, vino pivo a nealko... A bolo super najkrasi den samozrejme po narodeni mojich deti... Boli sme u nas doma krasny vyzdobeny velky stol...nic gicove vsetko krasne jednoduche...
Kebyze by som robila hostinu v restike tak klasicky 1.obed vyvar gordon natur prsia alebo rezen/miesana priloha 2.vecera pecena kacica alebo krkovicka knedlik alebo zemiakovy knedlik brusnicova omacka alebo dusena kapusta o polnoci kapustnica alebo plnena kapusta s masovymi gulkami.zakusky torta studena misa
Keby bol iba obed tak vyvar gordon a nejake natur maso miesana priloha dezert
My máme svadbu teraz v júny. Budeme mať obed v reštike (12 ľudí ). Jedlo : Slepačí vývar s domácimi rezancami, Kuracie rolky obalené v prosciutte plnené hruškou +grilovaná panenka s dubákovou omáčkou, ryža, opekané zemiaky, zeleninová obloha. Prípitok, alko, nealko, káva, koláče, torta
my sme mali svadbu dávno a klasickú, ale na základe veľkých rodinných osláv ti poviem takto: zváž 2 veci - ako je na tom reštika v ktorej budete /oni sa musia vyjadriť čo sú schopní uvariť a v akom časovom horizonte, toto musíte vedieť skôr ako príde deň D/ a druhá vec - nie každému pasujú novinky - niekto bude rozčarovaný z extra ponuky, lebo najviac mu chutí obyčajný rezeň, dnes sú mnohé alergie, niekto napríklad huby do seba nedostane, záleží či tam budú aj deti /u nás sa nikto nič nepýtal a ročné dieťa by dostalo pred seba diviaka v omáčke... ešteže sme tam nakoniec nešli/...
takže asi najlepšie bude zistiť v prvom rade v reštike podmienky, a potom spraviť špeci menu pre hostí - kde bude napr. vytlačených 4-5 jedál a z toho si vyberú / môže byť klasika aj niečo luxusnejšie - veď záleží aj od toho v akej reštike to bude, tie varia rôzne/ .
Určite by som sa nesnažila vyhovieť každému a nechať vyberať z 30 jedál - je to váš deň, a pre ľudí predpokladám nebude zlatým klincom dňa jedlo :D , ale zase by ma mrzelo ak by niekto jedlo nezjedol lebo mu ja aj keď v dobrej viere objednám niečo pikantné, syrové, hríbové, divinové - ľudia sú rôzni. Ja zjem všetky tieto veci, ale niekto nie...
@domiinikka prečo? ve´d jedálny l.môže obsahovať napr.5 jedál a finito...😉
Mi sme mali na prvy chod polievku slepaciu a kuracie gordon blue a hranolky s ryzou,potom pecenu kuracinu s ryzou a neskor bol gulas
Poviem moju skúsenosť. Svadobné menu dolaďovali ešte v stredu, len aby bolo čo naj.. naj.. a v sobotu sa od stola ozvalo: "To mi chcete povedať, že sviečková nebude??!! 😀😀
Daj klasicku slepaciu polievku a potom nejake dva druhy masko a prilohu opekane zemiaky a ryza. To je taka klasika, ktora nikdy nesklame a chuti vsetkym.
My to na velkych rodinnych oslavach robime tak, ze z listka vypichneme 3 hlavne jedla (pripitok a polievka su jednotne) a posleme maila hostom, nech daju vediet 1, 2, 3ku - co si daju. Podla toho vopred v restike objedname.
dakujem kazdej z vas za radu-

Daco riadne. My sme mali tri druhy masa s ryzou hranolkami a oblohou. A do polievky sme si dali celestinske rezance