Potrebujeme vziať peniaze na pochovávanie basy?
Dostali sme pozvánku na pochovávanie basy ale nikde tam není napísané či tam treba peniaze. Doma hotovosť nevedieme a teraz neviem či mám ísť vybrať peniaze alebo?
Od koho je tá pozvánka, kde to bude, kto to organizuje? Ak je to nejaká oficiálna zábava, pozri stránky organizátora, či je tam písané niečo o vstupnom napríklad, či je občerstvenie zabezpečené alebo nie, či bude tombola a pod... ale ja by som nešla na takúto zábavu bez nejakej hotovosti...
@lindous dostali sme to ako pozvánku od susedov, kde to je netuším lebo tam není adresa ale zrejme v kultúrnom doma. Má tam byť uvedenie nových (pristahovanych) členov ich rodiny v dolinke
@lindous a není tam nič také písané, že aj peniaze a o tombole tam tiež nič není. Iba že si máme doniesť dobrú naladu
Je tam len,že po uvitaciom ceremónii slávnostný prípitok a nasleduje voľná zábava zo živou hudbou
tak zrejme zorganizovali zábavu ale isto nebudú platiť občerstvenie či nápoje všetkým zúčastneným....nanajvýš zaplatia ten prípitok pre všetkých, aj to nie je isté....možno sa aj za celú akciu bude pri vstupe platiť....
@mogaa fuuu no tak nejdeme nikam
Ved sa spytaj tych, co vas zavolali. Mna osobne by nenapadlo, ze ked ma niekto niekam pozve, pojdem tam bez penazi. Preco by niekto mal niekomu nieco platit?
Ved vas pozvali preto, ze chcu aby ste videli miestne zvyky.
Nemate 20, 30E v penazenke? 🙉
Veď je to pekná komunitná záležitosť. To je problém sa opýtať? Možno je to o Tom, že každý niečo donesie, jeden fľašku, druhý koláč, pampuchy,....
Tak ja by som sa susedov tiež spýtala, že ako to tam býva zvykom 🙂
Chcela som sa opýtať ale zrovna nikto není vonku
to si nekúpite ani žiadne občerstvenie? bez e by som nešla... aspoň 50 - 70 e...
Samozrejme,že potrebuješ peniaze.
Sú z vás takí nadšení že Vám zaplatia jedlo, pitie aj kúzelníka
Dostala si pozvánku od susedov tak sa obleč, choď ku bráne, zazvoň a opýtaj sa čo máš od toho čakať.
samozrejme si vezmi peniaze, preco by ti mali vsetko platit ked ta zavolali
nechapem to nemate 20€ ?
Tak snad 20ku niekde najdes..alebo tam sed pri prazdnom stole alebo si zober na hambu sveta flasu vona pod pazuchu so sebou.
Ked zadarmo ides, ak nie, nejdes? Tak vdaka za taku susedu
Celkovo toto nedrzanie hotovosti nechapem. Veď hocico sa môže udiať, vybije sa ti mobil, nebodaj stratíš kartu, zastavia tá policajti, aby si im zaplatil pokutu v hotovosti, vo veľa restikach neberu kartu, alebo sa im pokazi terminál a si v trápnej situácii (toto všetko sa stalo kolegovi a ešte mi mi minule vynadal, že však vzdy nosim hotovost, že prečo ju teraz pri sebe nemam, aby som mu zaplatila pokutu od policajtov a ešte mohol byt rad, že som mu ju zjednala zo 150 na 40😀
@tramtada31 Vieš čo je som tiež tak dlho fungovala a vlastne v peňaženke mám stále iba málokedy hotovosť, lebo vyberiem, keď viem, že idem niekam, kde kartou nezaplatím, ale len tak, aby som mala do peňazenky sa mi do bankomatu chodiť nechce 😀 no od kedy som sa vymkla a musela bežať do bankomatu, lebo som nemala čím zaplatiť pánovi z kľúčovej služby, naučila som sa mať nejakú aspoň doma 😂
@tramtada31 v dnesnej dobe uz tu hotovost treba malokedy a malokde. Tiez mam vacsinou v penazenke 2-5€ v drobakoch a nic viac. Pri tankovani platim kartou, v praci kavu z automatu tiez, v obchodoch to je automatika, vsetky platby odchadzaju z uctu a odkedy sa aj na poste da platit kartou, tak hotovost vyuzivam parkrat do roka. Bankomat nemam vobec poruke, najblizsi je 13km. Mam vsak doma v pokladnicke odlozenych vzdy 20-30€ “na pizzu” a ked nieco surne treba, tak vezmem odtial 😄
A nevieš zazvonil,alebo zaklopať?🤦
Uz som si myslela, ze som na MK citala uz vsetko😆. Sakra, mylila som sa 🙉

No tak býva napríklad bufet a tiež býva aj tombola, to si asi kartou nezaplatíte