icon

Pozvať rodinu na krst, aj keď nás nepozvali?

19. máj 2025

Idem sa “vykecať”. Ideme krstiť dcérku. A teraz to začína - manžel nebol pozvaný na krst svojich synovcov a neterí, takisto nebol pozvaný na prijímania/konfirmácie. Pozvať ich alebo nepozvať?

ibatanecnica
19. máj 2025

My sme pozyvali iba babky dedkov a krstnych. Neviem na co robit take halo okolo toho a celu rodinu do toho tahat

evcagabi
19. máj 2025

Nepozvat. Naco?

andrea_82
19. máj 2025

Nie, nepozyvala by som. My napriklad nevolame surodencov s detmi na oslavu menin. Oni nas zavolali a mne to ani velmi nevyhovovalo, kedze oslavovalo naraz 5 ludi a kazdemu bolo potrebne nieco darovat.

katica06
19. máj 2025

Načo? Na krste sme mali iba mojich rodičov a brata a švagrinú ako krstných rodičov. A bodka. Nerobila.som to pre parádu, pre pekne fotky ani preto lebo sa to patrí

gov
Odpoveď bola odstránená
kamatopo
19. máj 2025

Nie nepozvať. Nemáte prečo,nemate čo oplácať a ako čítam moc veľké puto nemáte, keď ste ani vy neboli pozvaní na rodinné oslavy.

denisa_deniska
19. máj 2025

Nie, toto nie je rodinné stretnutie. Rodičia, starí rodičia, krstní rodičia, plus sa tam ešte vždy niekto šuchne (deti, partnery krstných,..)

biba_18
19. máj 2025

ja som bola na krste vnučky mojej najlepšej kamošky - ale boli sme len v kostole, na oslave sme neboli… nás to neurazilo, oslava bola iba v malom okruhu rodiny… ale ako je to u vás? 🤷‍♀️ veď do kostola ste synovcom a neteriam mohli ísť aj vy - neboli ste. asi nemáte až take dobré vzťahy…

loliki
19. máj 2025

Asi sú to zbytočné starosti. Keď chceš celú rodinu pozývať, potrebujete miestnosť. Ak oslavujete len v úzkom rodinnom kruhu, zmestíte sa aj doma. Jednoduchšie. Aspoň chápeš, prečo asi nepozývali manžela k synovcom a neteriam. Oznámte im, že bude krst a vydiskutujte si to s nimi. Jednoduchšie je neprísť a nerobiť si problémy s darčekmi a pod.

sisska96
19. máj 2025

Nie načo. Pozvať starých rodičov a krstných

sense
19. máj 2025

Stačía starí rodičia a krstni rodicia

cuci22
19. máj 2025

Na krst by som ja osobne volala iba starých rodičov,krstných rodičov, poprípade súrodencov ☺️

prasiatko30
19. máj 2025

A tvoj muz ich chce pozvat/nepozvat? Predpokladam, ze tp je muzpva rodina

amelie22
19. máj 2025

Záleží to od toho, aké máte vzťahy a aké tie krstiny chcete mať. Či ich chcete mať veľké alebo len v malom kruhu. My sme napríklad mali veľké, mali sme to ako takú malú letnú oslavu, reštaurácia, pekná miestnosť atď. A boli všetci súrodenci s deťmi z mužovej strany, ešte aj jeho krstný dokonca - lebo ho on chcel pozvať, z mojej strany moja teta s bratrancom, proste sme zavolali všetkých ktorí sa pravidelne stretávame aj na iných oslavách. ALe robili sme to tak preto, že som to tak chcela! Nie preto, že by sa to patrilo alebo by to od nás niekto vyžadoval. Naopak keď sme boli iným z rodiny na krstinách bolo nás dohromady 5 a ani obed slavnostný nebol a bolo to ok, bola to ich vec.

livia341
19. máj 2025

Ked nebol pozvany tak nemusi pozvat.moze svojich surodencov, krstnych, starych a biologickych rodicov

deti95060810
19. máj 2025

nepozývať... ani oni nepozývali vás

vivien234
19. máj 2025

Máš nejaký dôvod ich pozvať? Ja si myslím že vobec nie... Ako oni tak aj vy.

mantilka
21. máj 2025

Rob ako ti srdce hovorí. Ja pozývam bez toho, aby som porovnávala ich správanie. Keď chcem, aby sa zišla celá rodina, tak to spravím.
Keď to chces urobiť iba zo slušnosti, tak to nerob.