icon

Privítanie bábätka bez krstu

ariana18
12. apr 2025

Ahoj maminky. Mám otázočku. Ako ste oznamovali / pozývali rodinu na privítanie bábätka ? Štandardne sú to u nás krstiny kde sa zišla celá rodina , avšak manžel krst odmieta ( nech sa dieťa rozhodne samé neskôr z vlastnej vôle). Len ste ich pozvali na privítanie do života alebo aký typ oslavy/ pozvania zvolili. Ďakujem 🙂

heminepa
Autor odpoveď zmazal
vroni
12. apr 2025

@heminepa, privítanie deti do života organizujú obce. Neviem, či všetky, väčšina alebo len niektoré, ale organizujú. Potom sa robieva normalne posedenie ako pri krstinach.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
vroni
12. apr 2025

@heminepa, veď ani autorka sa na nič také nepýta, či? 🤔🤔🤔 Alebo zas admin "vylepšil" názov témy?

janai1
12. apr 2025

@vroni a keby si si tak prečítala text autorky? Presne na to sa pýta

januska12323
12. apr 2025

@ariana18 keď je u vás zaužívaný krst sprav to čo pri krste len bez krstu 😎 čiže nejaký obed v reštaurácii alebo doma, torta a domov.

4stanka4
12. apr 2025

My sme dostali pozvánku kde bolo napísané že sme pozvaní na rodinnú oslavu pri príležitosti narodenia. Bolo to písané v mene toho bábätka

vroni
12. apr 2025

@janai1, fakt? A kde konkrétne sa to pýta? Pýta sa aký typ pozvania na privítanie do života a nie na krst. Čo to má spoločné s "doma" mi je záhadou. Pod typom pozvania skôr chápem, či sa ozýva na celý obed alebo len na kávu a nie či to bude doma alebo v reštaurácii.

barka1
12. apr 2025

@ariana18 nezvolili sme žiadnu oslavu ani nic podobné. Nie je to nevyhnutne a povedla by som ze aj zbytocne. Však snad vás už všetci doleziti navštívili alebo vy ich. Široku rodinu sme neriesili.

gov
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
12. apr 2025

@gov čo má farár spoločne z jedením?

gov
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
12. apr 2025

@gov nie. Absolútne nechápem načo narazas. Pokrstil dieťa a padla

ariana18
autor
12. apr 2025

Áno práve pozerám ozaj mam zmenený názov témy 🤣 ale to som presne mala na mysli že za okolností ak by sme vybrali krst pozvanie by bolo na krstiny klasická omša + obed. Teraz by sme chceli posedieť len s rodinou a pár blizkymi priateľmi, dať si obed kávu tortu , pripiť na zdravie maličkého . ( bez krstu , čiže krstiny to nebudú ).A to už vôbec neviem ako formulovať - teda skôr ako presne vyššie slečna píše rodinná oslava pri príležitosti narodenia 🙂 pre nás je to praktickejšie urobiť raz spoločne ako vítať a chystať vždy niečo podľa toho kedy kto príde samozrejme vždy v inom čase

sim_mi
12. apr 2025

@gov ty si riadne mimo, farar pokrstil, dostal krabicku kolacov a isiel prec. Za krst sa neplati, moja mama dala milodar na kostol. Ked nechces dat nic tak nedas nic.

euka210
12. apr 2025

@gov nie, nedam mu najest. Krstili sme 3 deti a jedine na druhy den sme mu dali krabicku so zakuskami, kedze ako greko farar ma svoju rodinu a deti. Dokonca sme si "dovolili" mu nedat
peniaze za krst. Nie vsetci knazi musia byt na peniaze.

gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
kristie571
13. apr 2025

@gov krabicka zakuskov a milodar je uplne dobrovolne rozhodnutie rodiny. To s platenim nema nic spolocne. Ak si zial narazil len na knazov co este automaticky nieco ocakavaju za sviatosti, tak to ma mrzi.

gabu_lienka
13. apr 2025

@ariana18
“Srdečne Vás pozývame na rodinné posedenie pri príležitosti narodenia nášho syna Meno, ktoré sa uskutoční 1.5.2025 o 12.00hod. v Reštaurácii…
Rodičia X a Y. “

ariana18
autor
13. apr 2025

@gabu_lienka ďakujem