Privítanie bábätka bez krstu
Ahoj maminky. Mám otázočku. Ako ste oznamovali / pozývali rodinu na privítanie bábätka ? Štandardne sú to u nás krstiny kde sa zišla celá rodina , avšak manžel krst odmieta ( nech sa dieťa rozhodne samé neskôr z vlastnej vôle). Len ste ich pozvali na privítanie do života alebo aký typ oslavy/ pozvania zvolili. Ďakujem 🙂
@ariana18 keď je u vás zaužívaný krst sprav to čo pri krste len bez krstu 😎 čiže nejaký obed v reštaurácii alebo doma, torta a domov.
My sme dostali pozvánku kde bolo napísané že sme pozvaní na rodinnú oslavu pri príležitosti narodenia. Bolo to písané v mene toho bábätka
Áno práve pozerám ozaj mam zmenený názov témy 🤣 ale to som presne mala na mysli že za okolností ak by sme vybrali krst pozvanie by bolo na krstiny klasická omša + obed. Teraz by sme chceli posedieť len s rodinou a pár blizkymi priateľmi, dať si obed kávu tortu , pripiť na zdravie maličkého . ( bez krstu , čiže krstiny to nebudú ).A to už vôbec neviem ako formulovať - teda skôr ako presne vyššie slečna píše rodinná oslava pri príležitosti narodenia 🙂 pre nás je to praktickejšie urobiť raz spoločne ako vítať a chystať vždy niečo podľa toho kedy kto príde samozrejme vždy v inom čase
@gov krabicka zakuskov a milodar je uplne dobrovolne rozhodnutie rodiny. To s platenim nema nic spolocne. Ak si zial narazil len na knazov co este automaticky nieco ocakavaju za sviatosti, tak to ma mrzi.
@ariana18
“Srdečne Vás pozývame na rodinné posedenie pri príležitosti narodenia nášho syna Meno, ktoré sa uskutoční 1.5.2025 o 12.00hod. v Reštaurácii…
Rodičia X a Y. “
@gabu_lienka ďakujem