icon

Ručne vyrábané darčeky verzus klasické z obchodu. Čo preferujete?

laura1986
Včera o 18:00

Zaujíma ma váš názor 🙂
Keď kupujete darček, dávate prednosť originálnym, na mieru robeným veciam
alebo skôr klasike z obchodu?
Prečo práve tak?

Strana
z2
biba_18
Včera o 18:03

podľa toho o čo ide, že…

deti95060810
Včera o 18:04

kľudne aj z obchodu.

anonym_fab6bb
Včera o 18:19

Preco tu mas hned tri temy?

ivik4
Včera o 18:23

Ja neznasam handmade darceky

laura1986
autor
Včera o 18:26
@anonym_fab6bb

@anonym_fab6bb Pretože ma téma personalizovaných darčekov zaujíma z viacerých uhlov 🙂
Každá otázka bola trochu iná a chcela som rozprúdiť diskusiu.
Ak je to pre niekoho rušivé, pokojne sa nezapojí.

stellarstar
Včera o 18:28

Mám kamarátku ktorej hobby je vlastnoručne vyrobené veci kt mi ptm podaruje na vianoce alebo narodky. Niektoré trafí Niektoré nie

anonym_fab6bb
Včera o 18:30
@laura1986

@anonym_fab6bb Pretože ma téma personalizovaných darčekov zaujíma z viacerých uhlov 🙂
Každá otázka bola trochu iná a chcela som rozprúdiť diskusiu.
Ak je to pre niekoho rušivé, pokojne sa nezapojí.

@laura1986 vedcsi to mohla dat do jednej diskusie, viac otazok.... No ale vsak asi vieme preco...

anonym_b4e848
Včera o 18:36

Je mi jedno, či je to handmade, alebo z obchodu. Zaujíma ma pomer cena/výkon. Teda pozerám hlavne po cene a potom či je to pekné, alebo užitočné . Predražené handmade výrobky, ktoré si viem kúpiť aj inde v rovnakej kvalite a rovnako pekné, ma nezaujímajú. Mne pridaná hodnota ručnej práce nič nehovorí. Keď sa niekde opisuje nejaký výrobok handmade, hned mi napadne, že je to nepotrebná haraburda. Nie su je vzácne pletené svetre, pletené čiapky, voňavé mydielka, mydlové kytice, personalizované šálky s nápismi, nausnice, kabelky...všetko mi to pripadá ako haraburda.
Možno keby si upresnila o aké konkrétnej produkty ti ide, k tomu by som ti vedela napísať názor. Avšak často krát obdivujem, keď sem ženy dajú pletené hračky, bábiky- to je naozaj nádherné

laura1986
autor
Včera o 18:36
@anonym_fab6bb

@laura1986 vedcsi to mohla dat do jednej diskusie, viac otazok.... No ale vsak asi vieme preco...

@anonym_fab6bb Každý si vyberá formu, ktorá mu vyhovuje.
Diskusné fórum dáva priestor rôznym otázkam a pohľadom.
Kto má chuť reagovať, reaguje, kto nie, posunie sa ďalej.

anonym_268ddb
Včera o 18:38
@anonym_fab6bb

@anonym_fab6bb lebo si robi reklamu

anonym_fab6bb
Včera o 18:38
@laura1986

@anonym_fab6bb Každý si vyberá formu, ktorá mu vyhovuje.
Diskusné fórum dáva priestor rôznym otázkam a pohľadom.
Kto má chuť reagovať, reaguje, kto nie, posunie sa ďalej.

@laura1986 ale nedava priestor reklame 😉

laura1986
autor
Včera o 18:39
@anonym_b4e848

Je mi jedno, či je to handmade, alebo z obchodu. Zaujíma ma pomer cena/výkon. Teda pozerám hlavne po cene a potom či je to pekné, alebo užitočné . Predražené handmade výrobky, ktoré si viem kúpiť aj inde v rovnakej kvalite a rovnako pekné, ma nezaujímajú. Mne pridaná hodnota ručnej práce nič nehovorí. Keď sa niekde opisuje nejaký výrobok handmade, hned mi napadne, že je to nepotrebná haraburda. Nie su je vzácne pletené svetre, pletené čiapky, voňavé mydielka, mydlové kytice, personalizované šálky s nápismi, nausnice, kabelky...všetko mi to pripadá ako haraburda.
Možno keby si upresnila o aké konkrétnej produkty ti ide, k tomu by som ti vedela napísať názor. Avšak často krát obdivujem, keď sem ženy dajú pletené hračky, bábiky- to je naozaj nádherné

@anonym_b4e848 ďakujem za tvoj názor. Neide o konkrétny vec, myslím všeobecne 😊

svetlonos
Včera o 18:40
@ivik4

@ivik4
preco nie? Ved to moze byt prakticka vec podla tvojho vyberu, napriklad nieco ušite, ci keramika - trebars jefalensky set alebo len salka na caj/kavu 🙂 Samozrejme podla vladtneho vyberu.

anonym_fab6bb
Včera o 18:44
@ivik4

@ivik4 ty si cisto komercny typ

svetlonos
Autor odpoveď zmazal
anonym_fab6bb
Včera o 18:47
@svetlonos
Odpoveď bola zmazaná

@svetlonos vsak daj 😉 tu predsa nejde o reklamu, iba o info....

mullerova46
Včera o 18:50

@laura1986 podľa toho pre koho, pre seba preferujem ručne robené ale niektorý ľudia nevedia oceniť ručnú prácu takže im vyberám darček z klasického obchodu 🙂

anonym_de8085
Včera o 18:52
@ivik4

@ivik4 ani ja. Až na jednu kamošku, ktorá vie aký mám vkus, pozná moje miery a šije úžasné oblečenie 😅.

anonym_38bad7
Včera o 18:56
@anonym_fab6bb

@svetlonos vsak daj 😉 tu predsa nejde o reklamu, iba o info....

fakt? Nezmazi mi to?
Tak napriklad zo sashe Zuzla robi velmi pekne pletene a háčkované hracky a potom pod značkou MaleHrave šije jedna pani z BA nadherné babiky, o.i.

svetlonos
Včera o 19:05

@laura1986
ale ved tp napis ptiamo, ze s tym pracijes alebo chces zacat a robos si prieskim trhu. Tiez ma to napadlo asi pred tyzdnom, opytat sa forach, ci ludia kupia handmade vyrobky a co preferuju ohladom matetialov a pod.
Opytaj sa konkretne budrs mat konkretne odpovede.
Urcite osobne venovania mozu mat velku hodnotu. Napriklad, mam rada urcite hmotne veci koli spomienkam na ten cas/osobu.
A kludne aj to gravirovanie na niektorych veciach, ztovna na dreve. A je suoer, ked je ta vec aj prakticka.

laura1986
autor
Včera o 19:09
@svetlonos

@laura1986
ale ved tp napis ptiamo, ze s tym pracijes alebo chces zacat a robos si prieskim trhu. Tiez ma to napadlo asi pred tyzdnom, opytat sa forach, ci ludia kupia handmade vyrobky a co preferuju ohladom matetialov a pod.
Opytaj sa konkretne budrs mat konkretne odpovede.
Urcite osobne venovania mozu mat velku hodnotu. Napriklad, mam rada urcite hmotne veci koli spomienkam na ten cas/osobu.
A kludne aj to gravirovanie na niektorych veciach, ztovna na dreve. A je suoer, ked je ta vec aj prakticka.

@svetlonos Ďakujem za reakciu 🙂
Napadlo mi to podobne – opýtať sa na fóre, ako to majú ostatní, či vôbec kupujú handmade výrobky a čo pri nich vnímajú ako dôležité. Skôr ma zaujímajú skúsenosti a názory než niečo propagovať.
Či už ide o materiály, spracovanie alebo využitie v praxi. Súhlasím, že osobné venovanie môže mať veľkú hodnotu, hlavne keď je spojené so spomienkou na konkrétny čas alebo osobu.
Mne osobne sa páčia veci, ktoré majú význam aj využitie, nielen že sú „na pozeranie“.
Ďakujem každému, kto sa podelí o svoj pohľad.

martinkatinka
Včera o 19:14
@laura1986

@svetlonos Ďakujem za reakciu 🙂
Napadlo mi to podobne – opýtať sa na fóre, ako to majú ostatní, či vôbec kupujú handmade výrobky a čo pri nich vnímajú ako dôležité. Skôr ma zaujímajú skúsenosti a názory než niečo propagovať.
Či už ide o materiály, spracovanie alebo využitie v praxi. Súhlasím, že osobné venovanie môže mať veľkú hodnotu, hlavne keď je spojené so spomienkou na konkrétny čas alebo osobu.
Mne osobne sa páčia veci, ktoré majú význam aj využitie, nielen že sú „na pozeranie“.
Ďakujem každému, kto sa podelí o svoj pohľad.

@laura1986 budem k tebe uprimna. Dobre vies, ze handmade teraz velmi nejde. Zrejme ani ten tvoj biznis. Takze tu nehladas odpovede na tieto otazky, ale jednoducho sa snazis zviditelnit. Lenze bohuzial, ako vidim, ma to skor opacny ucinok....
Kazdopadne, uzivit sa handmade neda.
Hadam sa uchytis v niecom inom.

anonym_108896
Včera o 19:17

Zalezi co a zalezi na prevedeni. Niektore handmade veci su brutal. Na IG pozeravam rozne taketo prispevky a strasne vela ludi ma neskutocny talent. Ci su to sperky, kabelky, oblecenie, rozne dizajnove nabytky, keramika atd...Je toho strasne vela. Handmade vyrobky nie su len nejake zlepene "sosky" ci varesky z dreva a pod 😀 Dnes som napriklad natrafila na nenormalne pletene svetre, nadhera a stylove! Ja fandim sikovnym ludom 😉

laura1986
autor
Včera o 19:19
@martinkatinka

@laura1986 budem k tebe uprimna. Dobre vies, ze handmade teraz velmi nejde. Zrejme ani ten tvoj biznis. Takze tu nehladas odpovede na tieto otazky, ale jednoducho sa snazis zviditelnit. Lenze bohuzial, ako vidim, ma to skor opacny ucinok....
Kazdopadne, uzivit sa handmade neda.
Hadam sa uchytis v niecom inom.

@martinkatinka Rozumiem, že máš na to svoj názor.
Neprišla som sem nikoho presviedčať ani sa „zviditeľňovať“. Pýtala som sa preto, lebo ma zaujímajú reálne skúsenosti ľudí, nie domnienky.
To, že handmade dnes nie je jednoduché, vieme asi všetci. Práve preto má pre mňa zmysel pýtať sa a počúvať, čo ľudia vnímajú ako hodnotné a čo nie.
Diskusia má byť o názoroch a skúsenostiach, nie o osobných domnienkach o niekoho živote či práci.
Každopádne ďakujem za pohľad – aj kritické názory patria do diskusie.

ivana11155
Včera o 19:30

@laura1986 handmade vobec nekupujem a uz vobec nie ako darcek. Sem-tam som nieco kupila na sashe ale nikdy som nebola uplne spokojna.

viestta
Včera o 20:04

Rataju sa aj rucne strikovane ponozky? Lebo tych som za posledne dva roky podarovala a porozdavala desiatky. Vonave mydielko, sviecocku, salku z menom, preglejkova kravinka s napisom.... Tak toto nie, Ani nechcem dostavat a uz vobec nedarujem.

laura1986
autor
Včera o 20:06
@viestta

Rataju sa aj rucne strikovane ponozky? Lebo tych som za posledne dva roky podarovala a porozdavala desiatky. Vonave mydielko, sviecocku, salku z menom, preglejkova kravinka s napisom.... Tak toto nie, Ani nechcem dostavat a uz vobec nedarujem.

@viestta áno, ďakujem krásne za váš názor 🙂

martinkatinka
Včera o 20:06
@viestta

@viestta a zase salka s menom do prace je celkom prakticka vec 😉 to mam aj doma

viestta
Včera o 20:11
@martinkatinka

@viestta a zase salka s menom do prace je celkom prakticka vec 😉 to mam aj doma

@martinkatinka aj bez mena viem, ktory hrncek je moj. Nenechavam ho kade tade, takze nehrozi jeho zneuzitie cudzou osobou

anonym_d5c16c
Včera o 20:23

Zalež na veci. Synovi som zo sashe kúpila pekný mantinel do postielky, lebo som mala špecifickú predstavu a na mieru mi ho pani pekne ušila za rozumnú cenu. Keramiku by som si ručne robenú kúpila keby je to naozaj nádherný, precízne robený kúsok. Taktiež kupujem zo slovenských značiek detské oblečenie. Je o čosi drahšie, ale kvalitné a viem, že platím ženám slovenkám prípadne češkám za poctivú kvalitnú prácu férové peniaze. Ale úprimne, také ničím nezaujimavé handmade veci sú pre mňa len veci z obchodu s výraznou cenovou prirážkou. Aj si to všimneš na dopyte. Narazila som na pani, čo robí nádhernú keramiku a eshop stále vypredaný. Niečo proste ide a niečo nejde. Nedokáže sa tým uživiť každý, ale určite sú ľudia za to ochotní dať peniaze. Len úprimne o obyčajné handmade mydielko ničím špeciálne moc záujem nemám. A o tovar tomu podobný.

Strana
z2