Správne písanie adresy na svadobné pozvánky
Ahojte zaujímalo by ma ako sa správne pise adresa na svadobnú pozvánku pozíva celá rodina s deťmi pise sa na obálku napr. Jožko mrkvička s rodinou alebo stačí iba Jožko mrkvička ,ja mám zato že ak sa píše len meno a priezvisko tak je pozvaná len tá jedna osoba sama bez rodiny,no sú takí v mojom okolí čo si myslia že ak je len to jedno meno a priezvisko tak automaticky ide celá rodina ,tak ako to je správne?
U nas Jozko Mrkvicka ide sam, ak je na pozvanke sam. Ak je s rodinou, ide s rodinou. Ale takisto ti ku stolu byvaju pozyvani aj osobne svadobnym parom (telefonicky ci navsteva..)
@2zuzanka2 ja, aby som sa vyhla nedorozumeniam by som napísala Jožko mrzkvicka s rodinou. Alebo Jožko a priateľka poprípade jej meno ak je slobodný , ma priateľku a pozývam aj ju.
Ak chces pozvat celu rodinu, napis na obalku rodina Mrkvickova 🤷♀️
Ja by som na obálku napísala: jožko, Zuzka, Katka a Miško Mrkvičkovci. Nech je to jasné
@2zuzanka2 my, aby nedošlo k nedorozumeniu, napr. keď boli pozvaní rodičia aj ich dospelé deti, ktoré mali frajerky, tak dostali zvlášť pozvánku rodičia a zvlášť každé dieťa a ešte osobne zdôraznené, že aj s frajerkou :D meno frajerky by som tam nepísala, čo keď sa dovtedy rozídu :D
Popripade Jozko Mrkvicka +3 (teda na obalku das rodina Mrkvickovcov a vo vnutri na pozvanke alebo na dalsom listku Jozko +3 ak ma zenu a 2 deti)... (RSVP / potvrdte pritomnost a pocet ludi co sa zucastni) - teda nech daju vediet, ci a kolki pridu...
Rodina Mrkvičková na obálku. Už potom odkomunikujete ustne, resp. ti potvrdia ci pridu
najlepšie pozvať osobne 😀

@2zuzanka2 hlavne napíš "pozýva" s tvrdým Y 🙄