icon

Sú biele šaty na druhú svadbu nevhodný výber?

11. jún 2025

Ahojte, sú biele šaty na druhú svadbu — fakt také veľké fópá?
Prvú svadbu som mala v kostole, so všetkou parádou.
Začiatkom júla mám druhú svadbu, pre snúbenca je to prvá svadba, teda chceme to mať so všetkým, čo k tomu patrí. Mama ma skoro ukrižovala, vraj sa biele šaty vôbec nehodia a že to pôsobí trápne. Mne sa ale páčia, cítim sa v nich skvelo a je to moja svadba, všetko si platíme my. Platí nejaká etiketa, alebo si môžeme dnes obliecť, čo chcem? Popritom ich so mnou bola v salóne vyberať, neviem, či jej nejaká tetka niečo povedala, alebo v nejakej telenovele o tom niečo bolo ...

Strana
z3
stvura
11. jún 2025

moja sestra mala aj na druhej svadbe biele saty - a asi 5x drahsie ako na prvej lebo jej ich sili az v Taliansku...takze...je to uplne tvoja vec a nikto sa nemoze nad tym pozastavovat...tiez pre jej noveho manzela prva svadba

autor
11. jún 2025

Veď to - a bola ich so mnou vyberať, nič nevravela. A teraz zrazu peklo doma :-/

gypsomilka
11. jún 2025

Urcite by som si dala,ak to chces. Na mamu by som vobec nepozerala co rozprava. Nenechaj sa.

mdse
11. jún 2025

Závoj by som si ja nedala ako druhýkrát nevesta, ale biele šaty kľudne. Snúbenec si to snáď zaslúži, vidieť Ťa ako nevestu. Uži si svadbu.

autor
11. jún 2025
@gypsomilka

Urcite by som si dala,ak to chces. Na mamu by som vobec nepozerala co rozprava. Nenechaj sa.

@gypsomilka Len ona sa aktuálne vyhráža, že nepôjde na svadbu, aká to bude hanba pre celú rodinu a podobné reči.

mk1111111111
11. jún 2025

Jasne, ze mozes.

mdse
11. jún 2025

Jej hanba to bude, neísť dcére na svadbu.

stvura
11. jún 2025

jejdanenky, to su take malichernosti...nech to neriesi, je to vasa svadba, normalne jej to vysvetli ako to citis...pokazit si vztahy kvoli jednemu dnu...

mamamasama
11. jún 2025

Tvoja svadba, tvoje pravidla. V pohode si daj biele.

tamtamka26
11. jún 2025

ja som mala na druhej svadbe jednoduché biele (mám ich v bazáre) a zdalo sa mi to ok....

mon29
11. jún 2025

Daj si kludne biele, ale ty si sa prvy krat nepoucila? 😆

autor
11. jún 2025
@mon29

Daj si kludne biele, ale ty si sa prvy krat nepoucila? 😆

@mon29 Asi nie 🙂

tinqua
11. jún 2025

"Mami, chápem, že to vidíš inak, ale pre mňa sú tieto šaty symbolom toho, že som začala znova a že si túto lásku vážim. Je to môj deň a chcem ho prežiť podľa seba, nie podľa očakávaní niekoho iného."

diewcatqoo
11. jún 2025

Paneboze.. biele saty sa davaju ako symbol nevinnosti. Ehm, chcela by som vediet, kolke z neviest boli na prvej na svadbe este nevinne. Takze to mas uplne jedno. Ked mamina nepride na svadbu len kvoli farbe siat, tak to bude jej hanba, nie tvoja.

sfet
11. jún 2025

Závoj asi nie, ale biele šaty? A preco nie? Biela znamená nevinnost, ale ktora nevesta je dnes panna? I ked dve také poznám, ale to sú výnimky. Je to skor tradicia. Povedala by som, že pre nastávajuceho je to druhá svadba, tak chcem, aby sa cítil, že má vedla nevestu. Každy nech v tom, v čom uzná za vhodné, v čom sa bude dobre cítit. Alebo možno krémové, kompromis?

minenkaa
11. jún 2025

Kľudne si daj čo chces závoj ,vencek,biele šaty,tenisky a mama ak nechce prísť ,tak aspoň ukáže čo je pre ňu dôležitejšie,decko alebo názor okolia .Mba keby toto mama povedala ,tak by už nešla nikde a by som sa smiala asi pár dni potom ešte

sfet
11. jún 2025
@sfet

Závoj asi nie, ale biele šaty? A preco nie? Biela znamená nevinnost, ale ktora nevesta je dnes panna? I ked dve také poznám, ale to sú výnimky. Je to skor tradicia. Povedala by som, že pre nastávajuceho je to druhá svadba, tak chcem, aby sa cítil, že má vedla nevestu. Každy nech v tom, v čom uzná za vhodné, v čom sa bude dobre cítit. Alebo možno krémové, kompromis?

@sfet pardon jeho prvá svadba.

evcagabi
11. jún 2025

Ty sa bez mamy ani nev**** ked sa ti babre do vyberu siat?

michaela329
11. jún 2025

Bola som na pár druhých svadbách a teda mali aj biele šaty, vždy sa nájde nejaká tetka, čo ťa poohovara - takže je jedno ako urobíš, urob si ako Ty chceš, je to vaša svadba.

minenkaa
11. jún 2025

Ja sa opýtam,by ti vadilo keby mama nešla na svadbu?

autor
11. jún 2025
@minenkaa

Ja sa opýtam,by ti vadilo keby mama nešla na svadbu?

@minenkaa Momentálne skôr nevadilo - podľa toho, ako sa správa. Ale v konečnom dôsledku by ma to asi mrzelo.

minenkaa
11. jún 2025

Tak si oblečenie čo chces a uzi si vlastnú svadbu

martinka13
11. jún 2025

Je Tvoja vec čo si oblečieš. Z náboženského hľadiska bude aj tak stále Tvoj manžel ten , s ktorým ste sa brali v kostole. Takže sa čudujem, že mamu trápia šaty. Tvoja svadba, urob tak, aby si sa cítila dobre.

ha_ha
11. jún 2025

Aj keby bola nejaká etiketa (čo nie je), ktorá predpisuje, že na druhú svadbu by už biele šaty byť nemali, aj tak si môžeš obliecť, čo chceš. Je to tvoja svadba, prečo by si sa mala obliekať podľa toho, ako sa vyjadrila nejaká tetka? A pokojne si daj biele aj na tretiu, či štvrtú. 😂

ha_ha
11. jún 2025
@martinka13

Je Tvoja vec čo si oblečieš. Z náboženského hľadiska bude aj tak stále Tvoj manžel ten , s ktorým ste sa brali v kostole. Takže sa čudujem, že mamu trápia šaty. Tvoja svadba, urob tak, aby si sa cítila dobre.

@martinka13 Načo bol dobrý tento komentár? Vydáva sa za iného. Náboženské hľadisko má asi vieš, kde.

martinka13
11. jún 2025
@ha_ha

@martinka13 Načo bol dobrý tento komentár? Vydáva sa za iného. Náboženské hľadisko má asi vieš, kde.

@ha_ha komentujem vhodnosť bielych šiat na druhú svadbu. Je niekde napísané, čo môžem a čo nie napísať?

ha_ha
11. jún 2025
@martinka13

@ha_ha komentujem vhodnosť bielych šiat na druhú svadbu. Je niekde napísané, čo môžem a čo nie napísať?

@martinka13 Komentuješ, že z náboženského hľadiska bude jej manželom jej prvý manžel, s ktorým mala svadbu v kostole. Na to sa nepýtala.

gypsomilka
11. jún 2025

No ved nech sa vyhraza. Tak nepojde. Ja som toho nazoru,ze ona sa mohla rozhodnut napr na svojej svadbe co si oblecie. To ze mas druhu svadbu neznamena ze musis mat nohavice,saty farebne alebo co. Proste drz sa toho svojho. Je to tvoja svadba nie jej.

tiezjedna
11. jún 2025
@martinka13

@martinka13 okrem toho, že bol tvoj komentár absolútne mimo a nevhodný, ako vieš, že im Vatikán (alebo ktorý svatý to robí) neanuloval cirkevný sobáš? Máš vešteckú guľu?

beronsche
11. jún 2025
@tinqua

"Mami, chápem, že to vidíš inak, ale pre mňa sú tieto šaty symbolom toho, že som začala znova a že si túto lásku vážim. Je to môj deň a chcem ho prežiť podľa seba, nie podľa očakávaní niekoho iného."

Až na to, že biela farba svabodnych šiat nič také ako čistotu nevesty nesymbolizuje, alebo aspoň pôvodne nesymbolizovala.
Bol to iba módny trend, osial spôsobený rebelantskou kráľovnou viktoriou.. 🙂
Páči sa mi príspevok od @tinqua , autorka, takto to mame povedz.

Strana
z3