Svadba iba so svedkami
Ahojte mala ste niektorá svadbu na úrade iba so svedkami? Myslíte, že je lepšie oznámiť to rodičom pred alebo až po svadbe? Kvôli rodinným problémom sme sa rozhodli svadbu riešiť takto len mame dilemu kedy to oznámiť aspoň najbližšej rodine. Ďakujem za každú reálnu skúsenosť
My sme tak mali a oznámenia sme posielali po spolu s pár fotkami. Kebyže pošleme pred, tak to by bol horor a vyvolávania. Verím, že by niektorí prišli a zasa by bol horor, že prečo oni boli.
Takže za mňa, určite poslať až po. Predychali to uplne všetci.
@shallimar ani rodičia nevedeli dopredu o svadbe?
My sme meli presne tak jak planujete a oznamili sme po svatbe. Nikdo nebyl nastvany, pak sme je pozvali na obed
My sme mali tak, že boli len svedkovia a rodičia, čiže dokopy aj s nami 8 ludi.
Ale kebyže ideme bez rodičov, tak by sa dozvedeli až po.
My sme tak mal.... S rodinou mame síce super vzťahy, ale svadbu sme chceli len so svedkami. Rodičom sme to ohlásili predom a zobrali to v pohode, ale zvyšok rodiny/ kamarátov sa dosť nahnevali, ked sa dozvedeli, ze sme mali svadbu.... 🤣 Nastasitw uz nám odpustili
Áno nečakane sme sa brali 12 dní pred pôrodom,z dna na deň, real sa to nemôže ale keďže som bola pre rozkladom😄a pani na úrade napísala iný dátum žiadosti,vybavila oddavajucu , brali sme sa o 2svedkoch na úrade na ďalší den, moja rodina to zistila asi o 3dni keď som si zabudla dať dole obrúčku, bolo to len také že čo som nepovedala a že veď ok, resp moji rodičia mali tento postoj,iných som neriešila, svokrovcom sa to povedalo asi mesiac po pôrode, očakávali sme zle reakcie, úprimne ani neviem aké boli, ale dobre asi nie, ja som bola šťastná 🤭 neako som ich neriesila
My sme tak mali, rodičia vedeli vopred. Ale máme normálne dobré vzťahy, nebol dôvod tajiť to 🙂
My s manželom sme boli za svedkov na takejto svadbe. Boli tam prítomní okrem nevesty a ženícha len ženíchovi rodičia. Nikto nevedel, že sa berú. Až po svadbe to postupne oznámili rodine. Pár ľudí bolo nahnevaných no postupne ich to prešlo. Väčšina to prijala ok.
To nie je svadba, ale sobáš. Svadba je sobáš s hostinou
My sme oznamovali pred, maminky lubime nadovsetko obe, ale nechceli ist (svadba v zahranici) rodine sme poslali odtial pohladnice ze sme sa zobrali, neurazil sa nikto 😆✌️
Moj bratranec sa tak ozenil (v kostole o 2 svedkoch) a oznamili to az po. Bolo to dost narychlo po zoznameni, len par mesiacov. Jeho otec (mama mu zomrela asi rok predtym) to dost zle znasal, rad by sa zucastnil takej vyznamnej udalosti vlastneho syna. Rovnako ako jeho surodenci (jeden z nich je knaz a nemal by problem ich sam zosobasit kedykolvek a takmer kdekolvek, ak by ho poziadali). Proste rodina neznasala dobre, ze ich obisli a vobec neslo o nejaku oslavu alebo nieco, len o to, byt pri tak dolezitom okamihu ich najblizsieho. Vztahy mali pritom predtym uplne skvele.
Keď máte nejaké extra zle vzťahy s rodičmi, alebo sú trebárs rozvedení a majú nových partnerov, že tam by bol nejaký problém (neznášajú sa) tak ešte sa to dá pochopiť.Alebo nejaké iné veľmi vážne dôvody (choroba, sobáš v cudzine a nedá sa nijako to zmeniť)
Ale keď je všetko v poriadku, tak nevidím dôvod, prečo vynechať takých dôležitych ľudí z dôležitého dňa. Mne osobne by to veľmi vadilo, keby mi syn, alebo dcéra oznámi, vieš čo, mama, otec, už som ženatý, vydatá, ale vás sme tam nechceli... 🙈🙈Lebo? Prečo vlastne? Pre mňa nepochopiteľné...až drzé od tých snúbencov.
@jaskolka písala som to hneď v úvode, že to chceme tak riešiť kvôli rodinným problémom. Pár ľudí sa medzi sebou neznesie a ja si nechcem pokaziť svadbu.
Podľa toho aké veľké a vážne sú rodinné problémy, ale tak ak vám to má byť lepšie tak asi by som to až po riešila. Nikto vám potom do toho nemôže kecať.
Dedukujem z toho ze niektorí rodičia si asi rozvedení a majú nových partnerov.
Ok, je to pochopiteľné, že nechcete si pokaziť svadbu.
V takom prípade nechápem tých rodičov že sa nedokážu ovládnuť ani na tých par minút, kvôli svojim deťom.
@jaskolka dedukuješ dobre. Odmietajú sa stretnúť a ak sa aj niekedy náhodou niekde stretnú, len po sebe kričia tak nechceme riskovať, že počas sobášu začnú po sebe kričať alebo sa hádať preto to naozaj chceme riešiť takto.
Bola som na takej svadbe ako svedok, povedali to všetkým až po svadbe
tiez si myslim, ze to tak je najlepsie´, ak teda v rodine nie je vsetko ok. Svadbu si uzite a potom ked uznate za vhodne, tak proste im len oznamte, ze uz ste svoji a hotovo. Oni to predychaju
tak by som im to povedala po, nech je klud, nech ti neurobia zbytocne nejaku scenu alebo nieco, lebo myslim, ze o to nik nestoji vo svadobny den 🙂
My sme sa takto brali len so svedkami kvoli kovidu. Svadbu sme mali naplánovanú o rok na to v kostole, no keďže je manžel zo zahraničia a kvôli opatreniam s hranicami sme boli 3 mesiace bez seba(nakoľko tu nemal pobyt) sme sa vzali na úrade hneď ako otvorili hranice. Mojím rodičom sme to povedali vopred. Manžel to rodičom povedať nechcel (tiež sú rozvedený a každý má iného partnera, no neznesú sa ani na oslavách ich vnúčat- jeden z nich vždy zázrakom nepríde, takže si nechcel vyberať len jedného z nich). No keď sa to jeho mama náhodou dozvedela, tak bolo peklo v rodine. Takže z mojej skúsenosti by som to rodičom oznámila vopred. Aspoň nebudú mať dôvod byť nahnevaný a urazený 🙂

Ak mate zle vztahy v rodine tak az po svadbe ak mate dobre vztahy tak aj pred a vysvetlit preco to robite iba o svedkoch