Tehotenstvo a rýchla svadba
Zdravím, posledné dni sa cítim trochu zle nakoľko tak ako každá žena sníva alebo si aspoň predstavuje nejako svadbu zásnuby atď. Ide o to ze som tehotna , samozrejme chceme ešte pred narodením miminka mat za sebou aj svadbu aj zásnuby. Ale som z toho taka frustovana. Všetko viem ,cenu prsteňa žiadne nejaké extra požiadanie to nebude všetko mi už vlastne dopredu povedal. Svadba na úrade co mi až tak moc nevadí ale vadí mi to ze to je všetko moc narýchlo a sama neviem ako. Ja by som sa s tým ani tak neponahlala ale chcem mať rovnaké priezvisko spoločne s miminkom a nechceme riešiť nejaké papiere okolo toho keď je žena slobodná a uznanie otcovstva alebo ako sa to vola... mame sa radi o to nejde , ale vo mne je extrémny smútok ze vlastne nič z týchto veci o ktorých som snívala nebude ani len z 10% podľa mojich predstáv. Som mimo asi ja, ale chcela by som radu.
Bože bože dievcence....prečo všetko furt treba rozpytvavat na drobné a robiť si zbytočne nervy. Nie si rada, že si mala možnosť si nájsť priateľa, možnosť mat dieťa, možnosť sa vydať za milujúceho chlapa a otca svojho dieťaťa?..prečo hľadáš len to negatívne. Pozri sa na to z opačnej strany. Človek nemôže mať všetko na svete co si zmysli. Troska pokory by nezaškodilo.
no asi prišlo skôr bábo ako svadba - tak mi to vychádza..
bol by problém svadbu posunúť a spraviť si všetko podľa predstáv? nech si spokojná.
Bože bože dievcence....prečo všetko furt treba rozpytvavat na drobné a robiť si zbytočne nervy. Nie si rada, že si mala možnosť si nájsť priateľa, možnosť mat dieťa, možnosť sa vydať za milujúceho chlapa a otca svojho dieťaťa?..prečo hľadáš len to negatívne. Pozri sa na to z opačnej strany. Človek nemôže mať všetko na svete co si zmysli. Troska pokory by nezaškodilo.
@zojazoja pre niektoré je svadba dôležitá vec. Ja ju chápem , mam takú kamošku. Všetko už roky dopodrobna naplánované len nikto si ju nechce vziat 😂
Ja ta chápem svadba by mala v ideálnom prípade byť jedna za život, krásna a podľa tvojich predstáv. Nebolo by riešenim narýchlo sa vziať na úrade a už potom po narodení miminka spraviť krásnu svadbu v kostole s hostinou a presne podľa tvojich predstav?
Možno budem drsná, ale teraz je už neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Ak je pre teba svadba tak dôležitá, mala si to vziať z opačného konca.
Ale budeš mať svadbu tak sa teš a nemaj nervy zbytočne,.mysli na svoje dieťa.
A ako sa to mohlo stat ze si ostala tehotna a teda musi byt vsetko rychlo rychlo? Nevies o tom nahodou nieco?
Asi si si to romantizovala a vyfantazirovala ako budú prebiehať zásnuby a svadba.Pozor nech nemáš tak zromantizovane aj dieťa a materstvo.
Keď si to nechcela na rýchlo tak ste nemali plánovať dieťa.Asi pracujú hormóny.Ked už ide o to zobrať sa môžete aj neskôr to nechceš, tak to príjmi ako to je.A čo, keď vieš cenu prsteňa?
ked si to nechcela vsetko takto extremne narychlo, preco si teda dopustila, aby si otehotnela? mali ste sa chranit obaja. bodka.
Asi si si to romantizovala a vyfantazirovala ako budú prebiehať zásnuby a svadba.Pozor nech nemáš tak zromantizovane aj dieťa a materstvo.
Keď si to nechcela na rýchlo tak ste nemali plánovať dieťa.Asi pracujú hormóny.Ked už ide o to zobrať sa môžete aj neskôr to nechceš, tak to príjmi ako to je.A čo, keď vieš cenu prsteňa?
@luccija no ona skôr neplánovala a "prihodilo sa"
Ja nehovorím o obrovskej svadbe ani o materiálnych veciach. Ani neuznávam názor ze zasnubak ma byt dvojnasobok platu atď atď. Nejde mi ani o veľkú svadbu. Len som to chcela mať viete také spontánne, nemusia byť zásnuby v drahom hoteli na drahej večeri. Ale aspoň tak nečakane. Aby som to naozaj nečakala a mala úprimne reakcie. Co sa týka otehotnenia, plánovali sme neskôr nakoľko som mala od lekárov odporúčané otehotnieť čím skôr tak sme sa snažili. Dlho nám to nešlo a potom sa to ako zázrakom podarilo. Chceme priviesť bábätko do kompletnej rodiny.
Ja si vobec nemyslim, ze svadba je velmi dolezita. Dolezity je spolocny zivot, soravny vyber partnera, dlhodoby pekny zivot. Svadba je len jeden den, jedna party. Zbytocne sa na to fixujes.
Ja si vobec nemyslim, ze svadba je velmi dolezita. Dolezity je spolocny zivot, soravny vyber partnera, dlhodoby pekny zivot. Svadba je len jeden den, jedna party. Zbytocne sa na to fixujes.
@majlo1234 uplne suhlasim.
Uznanie otcovstva trvá 2 minúty. Nie sú okolo toho žiadne problémy, ziadne extra papierovacky atď. Ja by som si urobila svadbu podľa predstáv keď sa dieťa narodí ak ti na tom tak zalezi
autorka su tu desiatky prispevkov kedy takto tu dokonalu svadbu stale odkladali. jedno dieta potom druhe (nikdy nevies ci bude vsetko prebiehat hladko, neprespate noci, unava, nespokojnost s kilami (nemusi byt - to len co tu stale citam), potom sa setrilo na dovolenku prisla skolka skola detom treba to a tamto taky vylet hentaky zdravotny problem, vacsi byt, dom .... stale nieco az sa nevzali nikdy a muz uz ani nechce. prelistuj si stranku uvidis sama. ak je pre teba dolezite mat manzela mat rovnake prezvisko na tom jednom dni nezalezi. mate pred sebou kopec inych peknych dni. ja si ani nepamatam ako ma poziadal muz o ruku 😅 mam prsten ale nejako fakt neviem ako to prebiehalo, bolo to davno a j si na tom nezakladam.
pozri moze byt vsetko easy. super spave dieta pohodova materska a svadba podla predstav ale aj nemusi. mozu byt vselijake nepredvidatelne okolnosti .... to len k snom.
Váž si čo máš. Čo budeš mať. Nie je dôležitý ten jeden deň, ale to, čo bude po...
Tak to poziadanie o ruku uz asi nebude podla tvojich predstav, ale ja myslim, ze po narodeni babatka ti uz nebude na tom az tak zalezat. Mne ked sa narodil maly, tak mi bolo naozaj jedno, akym sposobom sme sa brali (tiez tehotna a ziadne romanticke poziadanie). Bola som fakt vdacna, ze otec dietata nas chce, je s nami a stara sa o nas, robi pre nas prve a posledne. Pre mna to bolo vlastne ovela romantickejsie ako hocijake poziadanie.
Co ti hrani v tom aby si mala krasnu svadbu? Saty, uces, pozvanky, sala, jedlo hudba, zakusky? 😀 tvoj chlap sa chce zenit teraz, tak nic neodkladaj, mam kolegynu co sa vydavala v 8 mesiaci, mala krasne biele saty, a vsetko naplanovala a zajednala behom dvoch tyzdnov.
Co ti hrani v tom aby si mala krasnu svadbu? Saty, uces, pozvanky, sala, jedlo hudba, zakusky? 😀 tvoj chlap sa chce zenit teraz, tak nic neodkladaj, mam kolegynu co sa vydavala v 8 mesiaci, mala krasne biele saty, a vsetko naplanovala a zajednala behom dvoch tyzdnov.
Neplanuj, neocakavaj...predides mnohým nedorozumeniam a sklamaniam.No vidíš tak nemáš prekvapenie zo svadby a zásnub, ale z dieťaťa😉
@som_realistka ona chcela prekvapenie
Ono sa to zda, ze ostatne zeny to maju vysnivane a spontanne, ale zvacsa to tak nie je, bud sme dlho cakali a cakali, naznacovali...alebo to vobec nebolo ako z romantickeho filmu alebo iny problem. Podla mna je super, ze ste sa rozhodli zobrat este pred babatkom, s detmi si to ja osobne uz neviem predstavit, to uz je ina rola maminy v tom, este bez deti si to vychutnate, budete mat cas chvilku pre seba a potom uvitate vytuzene dietatko. Vsetko su to dobre spravy a najma to, ze buduci manzel svadbu chce.
My sme sa tiež brali, keď som čakala malú. No ja som chcela menšiu svadbu a muž väčšiu. Čo by povedali tí čo nás pozvali. A tiež nebolo na tom nič romantické. Ale ľutujem len to, že som nemala malú svadbu ako som chcela. Už by som to nikdy nezopakovala 🤣. Bolo by to lepšie len v kruhu najbližších.
A ešte dodám ani zásnubný prsteň som nechcela. Máme iba obrúčky ( aj tie neviem kam sme dali. Ja ju neznesiem a mužovi zavadzia )
Ahoj, chapem, ze chces svadbu, ale zas nechces narychlo. Chces zasnuby s prekvapenim a uprimnu reakciu, ale moze ta prekvapit to, o com uz vies, ze pride? Moze ta prekvapit len to, ako to bude a kedy. o babatko ste sa snazili, nedarilo sa, teraz zas cakate babatko, ale nestihli ste zasnuby a svadbu. Teraz sacitis dobre? Kolko mas do porodu? Mozes mat prijemne tehotenstvo ale aj narocne. A po narodeni dietata to moze byt tiez pestre.
Niekedy zivot prinasa veci inak ako sme si vysnivali, niekedy to zivot prinesie uplne inak a mozno este krajsie.
Zasnuby mozu byt nenarocne, romanticke a svadba tiez. Dieta sa narodi, budete manzelia. Viem, ze milion zien malo svadbu uz s detmi a pochvaluju si, ale pochvaluje si asi kazda, ved kto by nerad spominal na svadobny den?
Ja by som sa vydala teraz, nevadi mi, zd by som nemohla pit alkohol.po porode bude babatko na prvom mieste, nie svadba.
My sme sa tiež brali, keď som čakala malú. No ja som chcela menšiu svadbu a muž väčšiu. Čo by povedali tí čo nás pozvali. A tiež nebolo na tom nič romantické. Ale ľutujem len to, že som nemala malú svadbu ako som chcela. Už by som to nikdy nezopakovala 🤣. Bolo by to lepšie len v kruhu najbližších.
@momo00 co by povedali ti, co vas pozvali? No to je taky dovod😆😆😆to vsetci pozyvaju na svadbu len preto, aby boli oni sami pozvani?
Ja teda nikde necitim nejaku lasku vzajomnu...
Svadba sa da naplanovat aj za 3 mesiace, staci najst pekne miesto, pozvat najblizsich a je hotovo.
Alebo urad a pekna restauracia iba s rodicmi a svedkami.
Vsetoo si vedela a aj tak si si to spravila inac, davno si mohla byt zasnubena lebo o dietati ste sa ocividne uz davno bavili a o svadbe ani makke F
Nuž, mala si to zobrať z iného konca.
V tom mate pravdu všetky, ono nieje problém žeby sme sa nemali radi. Len asi som sa sama moc upla na tie dokonale svadby a zásnuby instagramove. :D priznám si to. No nebudem riešiť už ako to bude. Ide o to ze sa naozaj ľúbime. To sú tie tehu hormóny asi. Ďakujem za rady a aj za reality check. Pomohlo :D 🙂
never vsetkemu na insta. ani netusis kolko bolo mozno za tym hadok, alebo aka bola realita. fotky znesu kadeco.
Neplanuj, neocakavaj...predides mnohým nedorozumeniam a sklamaniam.No vidíš tak nemáš prekvapenie zo svadby a zásnub, ale z dieťaťa😉
@som_realistka ona chcela prekvapenie
@luccija holt, chcela prekvapenie, dostala, treba si dávať pozor na to co si prajeme 😀

Si tehotná takže pracujú aj hormóny . Ak chceš svadbu podľa svojich predstáv taj ju takú maj. Je jedno kto ma aké priezvisko, či to bude teraz alebo za rok, dva.