icon

Tipy na vianočné darčeky do škôlky

maja210
29. sep 2025

Ahojte, u nás v škôlke je zvykom že pokladnička kupuje deťom (každému zvlášť) darček pod stromček a potom učiteľky kupujú niečo veľké spoločne do škôlky pre nich.
Tento rok som sa stala pokladničkou a fakt netuším čo tým deťom kúpiť??
Už dostali aj puzzle,minulý rok knihu...nemáte nejaké nápady prosím?

bolarazjedna
29. sep 2025

Pomohlo by, keby si dala rozpočet a o aké staré deti ide 3r? 6r? Musia mať všetci rovnaký darček, alebo môžu mať chlapci iné a dievčatá iné?

anonym_3d085a
29. sep 2025

riadna blbosť - ale to si asi nechcela počuť.

patka06
29. sep 2025

Vianočná omalovánka a pastelky, ak sa zmestí do rozpočtu tak ešte ozdoba na stromček napr, drevený anjelik

pumi21
29. sep 2025

O tom, ze aj deti dostanu nejaku malickost som este nepocula. U nas v skolke to je tak, ze iba do skolky sa kupuju hracky s ktorymi sa deticky potom hraju. Do kazdej triedy sa da zo 5 novych hraciek a tie si vlastne deticky po sviatkoch najdu v skolke pod vianocnym stromcekom.

pribinak
29. sep 2025

Nálepky, mini lego, vymalovavanky, fixky, pečiatky, pexeso, …

anonym_36df98
30. sep 2025

Pripnem sa, zaujima ma napad. U nas kazdy musi zobrat krabicku s darcekom...a teda deti si povymienaju. Co ma ale minuly rok zarazilo ja som si pod malickostou predstavila nieco male symbolicke cca 7 euro darcek sme brali... a pani ucitelky kontrolovali obsah krabiciek a priblizne si povymienali tie deti ktore prieniesli podobnu hodnotu. No poviem vam moja dcera bola sklamana lebo v inych krabickach boli lega, babiky ..cize podstatne drahsie veci. Keby som vedela....ale teda malickost je relativny pojem pre kazdu domacnost.... Dve dievcata boli ako moja dcera...a tie boli smutne. Co som si napocuvala ze ona preco dostala take hluposti ked ine deti lega..... tento rok uz teraz mam stres....

anonym_f3bb6f
30. sep 2025
@anonym_36df98

Pripnem sa, zaujima ma napad. U nas kazdy musi zobrat krabicku s darcekom...a teda deti si povymienaju. Co ma ale minuly rok zarazilo ja som si pod malickostou predstavila nieco male symbolicke cca 7 euro darcek sme brali... a pani ucitelky kontrolovali obsah krabiciek a priblizne si povymienali tie deti ktore prieniesli podobnu hodnotu. No poviem vam moja dcera bola sklamana lebo v inych krabickach boli lega, babiky ..cize podstatne drahsie veci. Keby som vedela....ale teda malickost je relativny pojem pre kazdu domacnost.... Dve dievcata boli ako moja dcera...a tie boli smutne. Co som si napocuvala ze ona preco dostala take hluposti ked ine deti lega..... tento rok uz teraz mam stres....

@anonym_36df98 preto je oveľa rozumnejšie kúpiť hračky do škôlky, nie jednotilivým deťom, Tam je jasné, že sú pre všetkých, že sa s nimi pohrá chvíľu jeden, chvíľu druhý. Kúpi sa zopár autíčiek, nová sada leda, nejaké spoločenské hry, dve tri knihy, sada pre kaderníčku, náradie a pod. A pobavila som sa na tom, ako učiteľky kontrolovali obsah krabičiek a vymieňali, choré, deti predsa nepoznajú ceny, ani hodnotu peňazí, darčeku za 2 eurá sa často potešia viac, ako tomu, čo stál 20. Nechápem, na čo si to v niektorých škôlkach komplikujú. Prečo sa na schôdzach ZRPŠ neozvete? Ostatní rodičia sú s tým OK?

kristiii
30. sep 2025
@anonym_36df98

@anonym_36df98 toto je taká blbosť, toto vymieňanie čohokoľvek. Jasné, že každý si pod drobnosťou predstaví niečo iné a každý má iné možnosti. Si pamätám, kedysi na Mikuláša..tiež si mali decká doniesť niečo svojim kamarátom. Synovi som spravila asi päť balíčkov, jeden doniesol domov, že kamarát také neje (len také lepšie) 🤦 Niektoré deti vraj nedostali nič a plakali. Načo je to dobré?

tamitamitami
30. sep 2025

Aký máš rozpočet?

anonym_36df98
30. sep 2025
@kristiii

@anonym_36df98 toto je taká blbosť, toto vymieňanie čohokoľvek. Jasné, že každý si pod drobnosťou predstaví niečo iné a každý má iné možnosti. Si pamätám, kedysi na Mikuláša..tiež si mali decká doniesť niečo svojim kamarátom. Synovi som spravila asi päť balíčkov, jeden doniesol domov, že kamarát také neje (len také lepšie) 🤦 Niektoré deti vraj nedostali nič a plakali. Načo je to dobré?

@anonym_f3bb6f nepreberalo sa to na ZRPS, iba tyzden pred vianocami nam oznamili ze to je ich zvyk a mam nieco priniest v tajnosti aby dieta nevidelo... drobnost do krabice.....Bola som novacik v skolke, tento rok uz viem co ma caka.. Potom prisli prazdniny, teda neviem ci a ktory rodic ako reagoval. Iba tolko viem ze moja dcera lamentovala, ona totizto je fanusik lega a nerozumela preco ona dostala gumicky do vlasov...(co jezisko nevie? Ved som mu kreslila a posielala list.) U deti to jasne ze nebolo o tom co kolko stalo....
@kristiii no prave ano aj sladkosti....kazdy kupuje ine.

sendy1977
30. sep 2025

@maja210 čo si pamätám syn dostal plyšového snehuliaka jeden rok. A potom čo už mal 6 r autíčko ako pre 3 ročné dieťa, ale aj tomu sa potešil , veď od Ježiška. Ja by som osobne keby to rozpočet dovolil znova kúpila knihu. Nejakú peknú vianočnú. V dnešnej dobe je celkom dobrý vyber detských kníh.

anonym_d89619
30. sep 2025
@anonym_36df98

@anonym_36df98 prečo sa neozvete? Veď to je do neba volajúca kravina.

anonym_3d085a
30. sep 2025

dcéra to mala ešte min. rok na zdravotnej. Niektorí neprišli do školy a tak zas niekto zostal bez darčeka. Hádam tento rok tr. uč. niečo osvieti aby nevymýšľala hovädiny.

anonym_36df98
30. sep 2025
@anonym_d89619

@anonym_36df98 prečo sa neozvete? Veď to je do neba volajúca kravina.

@anonym_d89619 sama sa ozvat? Nikdy. Mam ine starosti 🤣 nez pocuvat rodicov ktory ma okomentuju. O mesiac mam odpocet plynu, v novembri odpocet elektriny l.... potom vianoce .. mne robia vrasky aj bezne veci..... nechcem si robit vrasky este aj od mamickiek ktore maju 1000ku bezne len tak v penazenke a budu proti mne 😂😂😂😂.

slavomira236
18. okt 2025
@anonym_36df98

@anonym_36df98 riadne chore. Dobre ze u nas take nebolo ani v skolke ani skole..