Vianočné darčeky od svokier
Jedna vec ma naozaj fascinuje, a to sú vianočné darčeky od svokier. Často premýšľam nad tým, čo všetko dokážu ženy nájsť pod stromčekom od svojich svokričiek. A úprimne? Najviac ma zaujímajú tie extrémy. Také tie darčeky, pri ktorých si povieš: „Toto už nie je darček… toto je odkaz.“ 😄
Chcem počuť všetko – úplné katastrofy, absurdnosti...
moja svokra si totalne vsetko pokaslala, takze som jedna z tych, ktora od nej nic neocakava, len svaty pokoj.
@b4rbor497 sklamem ta, moja svokra kupuje super darčeky a vždy sa opyta,co chcem ;)
@anonym_750483 ja take stastie nemam, svokra je ozran
@anonym_750483 ja take stastie nemam, svokra je ozran
@anonym_96fbaf to ma mrzi :(
@anonym_96fbaf to ma mrzi :(
@anonym_750483 nemusi, zial ja mam cely taky zivot.
Takáto istá téma tu bola včera
@b4rbor497 Moja svokra ma poteší vždy. Asi to majú spoločné a sú s mojim mužom fakt machri.
moja svokra mi kupovala dlhé roky kožušinové papuče z poľska a bolo mi ľúto keď prestala chodiť kvôli veku - takže u nás to bolo naopak - kupovala čo som využila. teraz nám kupuje ponožky - aj to je ok, počítam s tým a nekupujem počas roka ☺️
zato moja mama vie kúpiť úplné hovadiny 🤦♀️
@b4rbor497 nie od svokry ale od “macochy” som dostala lacnú kozmetiku 40+ (bolo to tam napísané), keď som mala okolo 18r (vzhľadovo 13) 🙂. Bol to jasný odkaz, teda skôr posledná kvapka.
Od svokry dostávam samé super darčeky - poukážka ku kozmetičke, kuchynský robot,… ona je skvelá a praktická žena 🤩
@b4rbor497 ďalšia téma o pohromách pod stromčekom od svokry? To ako fakt? Nie ste už tým trápne? Nikdy nikto nedostal kravinu od matky, sestry, muža, frajera? Nie som svojkrou, ani v dohľadnej dobe ešte nebudem a od mojej svokry som dostala vždy krásne a kvalitné veci.
K meninam dava kazdemu 20e. Iba ja som dostala plastovu blbost do kuchyne plnu 1raz.plastovych gumiciek na misky. Max 2e z temu. Skoncila som. Uplne ma to dojalo.
My sme sa vždy vedeli dohodnúť a nedostávali a nedávali sme blbosti. Aj deťom vždy niečo rozumné dala.
Ako posledný darček som dostala zlaté náušnice. O 3 týždne na to zomrela.
ja som dostala nejaké CDčko s hudbou ktoré bolo tak cca. 25 rokov predtým pribalené pri nejakom časopise ako darček . A je úplne jedno kto to bol, ľudia sú schopní naozaj kadejakých bizarností, aby dali najavo, ako vami opovrhujú...
ja som dostala nejaké CDčko s hudbou ktoré bolo tak cca. 25 rokov predtým pribalené pri nejakom časopise ako darček . A je úplne jedno kto to bol, ľudia sú schopní naozaj kadejakých bizarností, aby dali najavo, ako vami opovrhujú...
@mandinka 😢
My sme sa vždy vedeli dohodnúť a nedostávali a nedávali sme blbosti. Aj deťom vždy niečo rozumné dala.
Ako posledný darček som dostala zlaté náušnice. O 3 týždne na to zomrela.
@anonym_21e5c2 ja som naopak ako prvý darček dostala zlaté náušnice, krásne
@b4rbor497 nám dávali zo začiatku iba €, frflala som. Raz kúpila teda malej súpravu (u číňanca, ktorú som oprala, dala na radiátor a totálne umelo sa scvrkla, znehodnotila), tak som sa uspokojila s €, viac sa nesťažujem.
Na narodeniny a meniny dostávam flasu prosecca a cokoladu. Inak za 18 r. nič a asi som aj spokojná 🙂
Moj svokor je total introvert, on sa najradsej vyhyba akymkolvek spolocenskym udalostiam a ani vo sne by ho nenapadlo, ze by aj on mal dar darcek svojej zene alebo detom. Moja svokra naopak, ona sa rada popysi co dostala, poukazuje. A preto si vypestovala ospravedlnenie, ze dospelym sa darceky nedavaju. Lebo sa nechcela hanbit pred inymi, ze svokor jej nedava darceky, ze zabuda na sviatky, ze nie je romantik... Preco to chapem? Pretoze moj muz je presne taky 🙂
Ludia maju taky hlupy zvyk pyatat sa: Co si dostala k sviatku? Co si dostala k Vianociam? Aj mi to bolo strasne luto povedat, ze nic, ze muz zabudol, alebo ze nepovazuje davanie darcekov za potrebne. Predstavte si tu bolest, ked musite prezit, ze od partnera dostanete nic a ked to este musite nahlas priznat tim, co sa vas pytaju. Pritom necakate ohromujuce dary, drahe dary, iba to, ze clovek si na vas spomenie, nejakou malou malickostou asi.
Nie je to jej/moja zodpovednost, ja aj svokra sme stedre. Ale uz sa to tak ustalilo v ich rodine. Svokra vzdy povie, ze nedavajme si darceky, uz sme dospeli a aj to plni, ona moc darceky nedava, pretoze by tam bol nepomer co vsetko ona da a co dostane. Pritom clovek z uprimnosti dava, ale ked tak vela dava, raz dojde do bodu, ze ked to nie je reciprocne, prestane sa snazit.
Ja som pochadzala z chudobnej rodiny a ako sme dospeli, zarabali, my sme nasim na darcekoch vzdy dopriavali, akosi tak v nasej rodine bolo zvykom, ze nasi mali menej penazi, tak sme im so sestrou pokupovali na kazdy sviatok co potrebovali, z coho mali radost, aj drahsie veci. Naucila som to trosku aj muza, ze daval rodicom aj take drahsie veci, ako mobil, pocitac a podobne. A tam potom vidno ako to "nedavajme si dary" je vypestovane, lebo v skutocnosti sa takym darcekom svokra vzdy strasne potesi.
@anonym_d79258 nie je problém dať deťom, mužovi - svokre… a aj sebe. proste s mužom sa dohodnite že toto si praješ na vianoce, kúpiš si a on ti na to prispeje 😏
Moja bývalá svokra nikdy nič nikomu, ani vnučke, čo je lepšie ako zbytočnosť.
Terajšia skoro svokra raz doniesla taký obrus, babkovky plátenný. Údajne som neprejavila dostatok nadšenia , hoci som sa poďakovala, tak odvtedy sa pýta syna a pýta sa aj vo dcére hoci nie je ich vnučka. Ale teda druhý rok už neviem či na Vianoce alebo narodeniny doniesla obliečky na posteľ, také tie biele pevné ako bývajú v lepších hoteloch. (Tie mi je zas ľúto použiť kvôli mačkám).
@b4rbor497 ja dostávam od svokry 100€, k narodkam ma zobrala do wellness, iba my dve 😁
Haha, na začiatku sme si kupovali nejaké drobnosti ( sviečky, kozmetiku) , odkedy sa pokazili vzťahy
ja nedostávam nič, manžel nejaké peniaze, vnukovi nakúpi nepotrebné hračky, oblečenie z umeliny ( najlepšie o 1 číslo menšie ako aktuálne nosí).Od nás dostáva darček, ktorý vyberiem vždy ja a manžel ho vydáva za svoj, inak by ho neprijala 😂Čo čakať od ženy, ktorá keď pošle palacinky po manželovi, preventívne ich všetky natrie makom, keďže vie ako ho neznášam 😂
každý druhý deň sa tu musí niekto odbavovať nad darčekmi od svokry?
dala by som fotku ale mohla by sa spoznat, aj ked pisem ako anonym, je to velmi specificky darcek ktory mi posunula lebo to nikto iny nechcel, dostala to zadarmo a bolo to dost velke na zabalenie pod stromcek tak nech ma čiarku 😀
Na narodeniny a meniny dostávam flasu prosecca a cokoladu. Inak za 18 r. nič a asi som aj spokojná 🙂
@anonym_300a19 však to je dobré. Fľašu vypijes , coko zješ, lepšie ako nejaké sarapaticky 😉
@anonym_300a19 však to je dobré. Fľašu vypijes , coko zješ, lepšie ako nejaké sarapaticky 😉
@bielasovicka však vravím, že som spokojná 🙂 ale vlastne raz si spomínam, že som dostala nočne sexi satenove tielecko a kraťasky na spanie z Lidla. Nevadí, že Lidl, ale boli xs a ja som nosila väčšie M. Som rada, že to bolo len jeden, jediný raz.🙂
Ked žila moja svokra vždy ale vždy sa opýtala čo chcem čo potrebujem a vždy kupila aj kozmetiku taku aku som chcela a čo využijem. A ponožky nohavičky vždy som išla s ňou dala som si do košíka za aku hodnotu povedala a bola spokojna aj ona a aj ja. A tak isto ak aj boli meniny narodeniny vždy sa ma opýtala nikdy mi nič bez rozmyslu nekupila.A tak isto moja mama vždy sa nás najprv opýtala dala nám peniaze a povedal kupte čo potrebujete vy viete najlepšie.Už žiaľ nežije ani moja mama ani mužova ale teraz ak by som si mala vybrať darček od nich pre nás tak by som chcela aby s nami boli pri štedrovečernej večery. To by bol pre nás darček.

@b4rbor497 sklamem ta, moja svokra kupuje super darčeky a vždy sa opyta,co chcem ;)