Znenie manželského sľubu pri civilnom obrade
Ahojte
Kde najdem manzelsky slub prosim znenie pri civilnom obrade?
Tne v kostole poznam iny neviem.
Chcela by som zaradit tam aj nejaky prejav ze laska je dobrosrdecna nezavidi a to.
...dakujem
Ved slub si pises sama. Je uplne jedno ci v kostole ci na urade. Len si to musis dopredu dohodnut ci s knazom ci so starostom.
Som bola na desiatkach, desiatkach svadbách, vratane mojej a žiadny takýto slub sa len tak nerecituje. Jedine, ze si to vopred dohodneš a oni s tým budú súhlasít.
u nas mali oni taky nejaky standardny text v tom duchu, ako pises, ktory precitali. dali nam ho k nahliadnutiu vopred a bol celkom ok, tak sme povedali, ze moze byt. mohli sme si doniest aj vlastny text a ten by precitali. a potom su uz len ano/nie otazky, tie su myslim dane zakonom, ak si dobre pamatam.
Iba zákonom dane otázky a odpovedáte áno.
Ak chcete nejaké osobne sľuby, verše,, slová, to si dohodnite na matrike pri vypisovani žiadosti , ako bude prebiehať obrad ( hudba, spev, verše ), buď váš osobný program si urobíte, alebo niekde robia zo strany úradu. Nie je to automatické.
u nas mali oni taky nejaky standardny text v tom duchu, ako pises, ktory precitali. dali nam ho k nahliadnutiu vopred a bol celkom ok, tak sme povedali, ze moze byt. mohli sme si doniest aj vlastny text a ten by precitali. a potom su uz len ano/nie otazky, tie su myslim dane zakonom, ak si dobre pamatam.
@deedol a co bolo v tom slube?
Nieco take ze v zdravi a chorobe a take?? Recitovali aj nieco z biblie ci vobev nekske cizaty basne nic?
Mate nejake pekne kratke ale vystizne basne alebo prejav k civilnemu sobasu o lasle a mamzelszve povinnosti ctit laskavosti a tak nieco ze nie j3 to len papier ale celozivotna cesta
Nieco take ze v zdravi a chorobe a take?? Recitovali aj nieco z biblie ci vobev nekske cizaty basne nic?
Mate nejake pekne kratke ale vystizne basne alebo prejav k civilnemu sobasu o lasle a mamzelszve povinnosti ctit laskavosti a tak nieco ze nie j3 to len papier ale celozivotna cesta
@yasina preco by na civilnom sobasi citovali z Biblie? Ked uz tak je tam nejaka basen prednesena. Ale len vtedy ak ziadate o obrad s "kulturnym programom". Inac moze byt sobas bez prihovoru, hudby, basni ciste len zakonom predpisane oficiality.
Maju formulky, ktore hovoria. Slub je na tebe, ci urobis, ak si odkomunikujes s oddavajucim, my sme mali
@yasina hej take nieco, ale nic nabozenske. My sme to povodne nechceli, ale bolo to celkom mile, tak sme suhlasili. Ked pojdete na urad riesit termin tak sa opytajte
prestaň pozerať americké slaďáky🙄žiadne sľuby sa matrike nerobia....by ma vystrelo.....ja som nechcela ani tie ich básničky a pesničky
prestaň pozerať americké slaďáky🙄žiadne sľuby sa matrike nerobia....by ma vystrelo.....ja som nechcela ani tie ich básničky a pesničky
@rozculena presne to je tak trapne tie kecy okolo toho. Manzelstvo je ako kvietok musis sa o neho starat, v kostole ako zena musi posluchat🙈
Jediná vec co sme z úst vypustili bolo ano. Nic viac nebolo treba. Sobáš tento mesiac na urade
Autorka, tieto slová maju pôvod z biblie 😆. Prvý list Korintanom 13 kapitola 4. verš

Na civilnom sobasi sa neslubuje, len sobasiaci kladie snubencom otazky dane zakonom