Dali by ste dieťaťu meno Jeremiaš alebo Eliaš?
Co hovorite na tieto mena?
No a moj vnuk bude Samuel 🙂 Viem to od vcera.
Mám syna Eliasa,bez diakritiky,keď som sa rozhodla pre toto meno,prvé,čo bolo,zistila som si jeho význam,to moje rozhodnutie len utvrdilo. Moje staršie už dospelé deti to komentovali "daj Mojžiš,dáme ho do koša ako v biblii"prosto si zo mňa uťahovali. Povedala som im,že nech sa bude ich brat volat akokoľvek,viem celkom isto,že ho budú ľúbiť najviac na svete a to je v rodine najdôležitejšie. Tak sa aj stalo. Elias má čochvíľa pol roka a je naším božím darom doslova a do písmena. Súrodenci si zvykli a sú na neho hrdí. A napriek tomu,že som bola rozhodnutá ho volať za každých okolností Elias,sem tam zo mňa vypadne Eliáško a znie mi to tak krásne....Verím,že meno,jeho význam ovplyvní náš osud a jemu prajem tak ako aj mojím ostatným deťom,nech im ich mená nosia len ro pozitívne a sú na ne hrdí /Miriam,Zdenko,Viktória/bez ohľadu na ľudí,ktorí riešia kadečo a vedia byť aj zlomyseľní.
Ake meno si teda vybrala? Moj syn sa vola Eliáš a toto som nasla uplnou nahodou. Som zvedava ake meno si vybrala?
Meno Eliáš by som dala, Jeremiáš neviem.
nie, nedala by som .Treba si uvedomiť, že s dieťaťom pôjde meno celý život.A ako ho budú volať kamaráti, spolužiaci a ostatní?
aj ja som chcela Eliáš, bez hľadania významu, ale bolo mi zatrhnuté 😖 ale aj tak sme sa zhodli na krásnom 😉
mne sa paci Jeremias 😉 necitala som cela ale urcite ti to tu "uz pekne okomentovali"... daj si co ty chces ake sa tebe paci... ja som pri prvej povedala ake mena chcem a keby si videla ake komentare od hlavne radiny som pocuvala... hroza!!! na kazde meno pripomienku... pri dalsich dvoch som vobec nepovedala aj ked sme vedeli (povedali sme ze este nevieme) a hotovo... ked sa narodili dali sme mena a nik to nekomentoval uz potom... 😉 😎
mne sa páči Eliáš, Jeremiaš ani moc nie
Eliáš aj áno, ale Jeremiaš skôr nie.
Ahoj, moj syn sa vola Eliaš. Volame ho Eliaško,alebo jednoducho Eli. Mne sa to meno velmi pacilo,bola som rozhodnuta,ze sa bude takto volat. Zo zaciatku nebolo okolie prave nadsene,ale taraz sa uz kazdemu paci. Vela ludi mi hned povie, WOW, ake krasne meno. Takze za mna jednoznacne Eliaš, Jeremiaš mi uz pride dlhe,neviem ako by som ho volala skratene.
a čo tak Jonáš, tiež úžasný prorok, a meno krátke a neobvyklé
Ja urcite nie
Ahoj. Ja mam 3 rocneho šimonka a 3 mesačneho eliáška. A 3 by.som chcela matyáša alebo jonáša. Maju priezvisko kohut. Osobne sa mi nepacia extra moderne mena...jessicy. lucasovia a pod ale je to kazdeho osobna vec! Pekny vecer 🙂
O boze...mne to dojde Elias a Jeremias ako gulas... 😀 Ved je tolko inych peknych mien
nie,ani jedno z nich,mozno keby sme patrili k amisom 😀
Eliasek je krasne meno.
Alebo len Elias.Bez dlzna na A.
krasne mena! ja chcem velmi Eliasa, ale tatino to este nerozdychal 😀 ...este ma na to 3 mesiace, hehe.
Elias, nie Eliáš....jedine 🙂
byvala svagrina ma Eliáša.. volaju ho Eliáško...
Kamoska ma Jeremiasa. Spociatku to trosku trvalo, ale uz sme si zvykli a tym padom mi toto meno uz divne nepride. Urcite lepsie nez dat momentalne meno Jakub. Nie zeby bolo skarede alebo co, len mam obcas pocit ze tak ako niektori ludia az prilis vymyslaju s menom tak dalsi daju prve meno co im napadne a nepozeraju na to ze ich potom bude aj zo 5 v jednej triede a nakoniec kazdy skonci s nejakou prihluplou prezyvkou
Ja som si vzdy hovorila skratky, akymi ho doma budeme volat. Ak sa mi tie skratky nepacili, tak by som nedala. Lebo sa mi nechce volat celymi menami. Jeremias, ci ako to bolo. By ste ho ako volali, Jeri, Džeri, ci Jeremiasko? Eliáš je také lepšie v tomto, nie je take dlhe a aj Eli je v pohode.
Moj treti syn je elias,teda veriaci nie sme a vobec som neriesila vyznam mena.proste sa nam to hodilo ku gregorovi a jergusovi
Su to pekne mena, ale uvedom si, ze ho nedavas sebe, ale ako kapital do zivota človeku.Mne sa napriklad neuveritelne paci meno Dorotka.Ale co tam po mne.Nie ja s nim budem fungovat.Takze ho svojej dcere nedam, aj keby mi za to zaplatili. Ale az detom kupim psa, urcite bude mat meno Dorka🙂
Tak určite radšej Eliáš ako Jeremiáš🙂
Eliáš je krásne meno,švagor aj synovec sa tak volajú-Elko,Elinko,Elino,Elo-tak im hovoríme,veľmi pekné meno 😉
Nie ani jedno
@lucifera no, nahodou anglo-americke meno Jeremy je pekne. aj ked po slovensky to, zial, znie netradicne. mali skolaci by to pri dnesnom mixe neslovenskych mien asi neriesili, a v puberte by sa mohol predstavovat tym Jeremy 😉
(napriklad Nicolasov = Mikulasov je dnes kolko, ale pri vsetkej ucte, ani Nicolas Medved nie je nic uzasne 😝 )
Nie, preferujem slovenske krstne mena je ich dost

u nas ma jedna suseda priezvisko že Eliašova... takže nie je, nedala... a jej syn sa vola Enrico 🙂