Meno Jozef - názor
Maminky, čo poviete na meno Jozef? Čakáme druhého chlapčeka a zvažujem meno Jozef. Ďakujem
😊 jeeejda tato tema je ako pre mna. Moj muz je Jozef, jeho otec taktiez a predtym aj stary otec bol Jozef. Mame dvoch synov, kde som si presadila ine meno, pretoze mi uz davat po stvrtykrat v rade meno Jozef IV. prislo chore. Teraz cakame tretie dietatko a modlim sa, aby to bolo dievcatko len z dovodu polemiky okolo tohto mena. Ja som aj zvazovala, ze teda ak do tretice, tak bude po tatovi, ale viem, ze by som si nezvykla. Ono to ma aj suvis, ze mam z mojej strany uja Ďoďa a je to max chrapun, tak to dost zavazi. Mame Mateja a Timoteja a scokra do teraz mojho muza oslovi Jojko - brrr. Ked dam meno, tak suhlasim s nazorom autorky, ze volat menom ake dieta ma. Matej sa nema volat Matko atd. Za mna Jozef nieeeee
za mna ano, tradicne mena vymieraju, bo rodicia sa nevedia niekedy od exotiky do koze zmestit, mne je luto, ze som synovi nedala meno Jozef, ale Jakub. Zijem mimo SVK, v IT, ale tu si tak zachovavaju svoje mena, az mi je to luto, ze na Slovensku je taky trend.....cest vynimkam....
Ahoj, tak mi mame tiez Jozka. Moj manzel je Jozef a samozrejme syn musel byt po nom. U nich v rodine sa toto meno dedi. V dnesnej dobe je uz toto meno velmi zriedkave. Nas maly je v skolke zatial jediny. Najskor sa mi to meno nepacilo, ale teraz som spokojna, pretoze je originalny. Volame ho Jozko, Jozik, Jozinko, ked ma hneva poviem mu aj Jozef🙂 a v skolke ho volaju Jojo alebo Jojko.
Kamarátka dala meno po manželovi - Jozef. V škôlke mu hovoria Jožko. Moja prostredná ho miluje. Teda jeho a Filipka. Ešte sa na 100% nerozhodla. 😀 😀 😀
Inak mne osobne sa zasa viac páči Jožko ako Damianko. Aspoň vidíš, že každé meno ja pre niekoho top a pre iného nie. Riaď sa svojimi pocitmi /a trošku aj manželovými 🙂 /
@mima4 A raz sa bude nejaky 70-rocny pan volat Alex ci Nicolas 🙂 (v kombinacii so slovenskym priezviskom). Mne sa paci, ked niekto este v dnesnej dobe da nejaku slovensku klasiku a tiez, ked da meno, ktore teraz nema kazdy druhy chlapec a dievca. Ak sa vam meno Jozef paci, kludne ho dajte.
Mne osobne sa meno Jozef, ani zdrobneniny nepacia. Ale Damian je krasne meno! Aj moderne, mozno by som aj druhemu dala nejake tradicne ale modernejsie meno.
Ja osobne vy som meno Jozef nedala, my napríklad máme viackrát V tejto téme urážaného Matiasa 😉
Akurát rozmyslam nad dievcenskym menom, keby mame druhu dceru. Cosi som citala a bolo spomenute meno Mária. No normalne v hlave to mam 🙂 prvu mame Zuzanu, tak tiez viac slovenske by som rada. A to som skor to meno nemusela, ale teraz 🙂
@gir nedala by som..mozno keby sa pisal rok 1950
@gir meno ako kazde ine, jedneho mame a je original 😉
@gir ale inak haluz, ze mas Damiana a chces ist do Jozefa, to by som skor Jonáša alebo nieco take poriesila 🙂
Dajte ak sa vam paci.... Aspon sa ti na uhrisju neotoci 5 hlav minimalne...
@mima4 no toto tiez nechapem.. Davat zvieratam ludske mena.
Keby sa macka volala rovnako ako ja, asi by som nebola nadsena.
Ja tiez nie som unesena z mena Jozef, ale ja by som sa s nikym, okrem mojho muza neradila, co si o tom mysli.
Lebo cudzi nazor na moj vyber ma nezaujima. 🙂
ale zastarale podla mna nie je.
Raz bude opat v kurze ako dnes Samko. 🙂
Mne osobne sa meno Jozef až tak veľmi nepáči, ale určite sa mi páči viac ako Nicolas. 🙂 Nám s manželom sa páčia viac tradičné mená. Druhú dcérku máme Elenku. Moji rodičia, ani svokrovci tým neboli veľmi nadšení, ale nám sa toto meno páčilo a dali sme ho. V okolí sa stretávam s tým, že niektorým ľuďom sa toto meno vyslovene páči, alebo sa stretávam s rozpačitými reakciami, že sme dali malej také "archaické" meno. Na to sa treba asi pripraviť, že sa nebude každému v okolí meno Jozef páčiť.
mne sa Damián a Jozef k sebe hodia ;)
Ja z tých tradičných mien by som dala Peter Tomáš a Jozef čo by som už fakt nedala je napr Vojtech Ján
stretavam sa tu s menami Florian, Julian, Moritz (náš Móric), ale aj Rafael, Jakob, Tobias, Alex a vsetkym pridu normalne, tradicne, nie archaicke....
Moj muz je Jozef. Ako sme spolu zacali chodit, vobec sa mi to meno nepacilo, ale postupne som si zvykla a teraz s nim nemam problem. Je podla mna pekne a tradicne. Synovi by som ho ale nedala, skor nad Jurajom som uvazovala,nakoniec mame Olivera a dceru Helenku.
Pekne meno,preco nie. Pacia sa mi klasicke mena. Ked som mala 11rokov,citala som knizku,kde hrdinka bola Nela,a odvtedy som chcela Nelu,kym nevypukla mania na toto meno,odvtedy ho nemusi.Dali sme meno Hana ale mam pocit,ze tento rok sa s nimi tiez roztrhlo vrece. Kazde meno,ajuplne tradicne moze zazit velke ozivenie.
Ked sa vam to meno paci,tak preco nie?
My mame Mikuláša a Matiáša 😀 rodina si zvykla a ostanych mam v pazi. A pravdu povediac,tak im tie mena sedia,ze si neviem predstavit,ze by sa volali inak 😀
Moj muz je Jozef. Vedela som s absolutnou istotou, ze syn Jozef nebude. Nejako toto meno v zozname favoritov nemam. Skor v tom "len cez moju mrtvolu". Napodiv sa s tym muz pomerne rychlo zmieril. Ze som mu u dcery s rovnakym argumentom (len cez moju mrtvolu) zmietla zo stola jeho vytuzenu Sophiu, niesol ovela tazsie.
Keby sa mi po 100 rokoch podarilo otehotniet, tak by som urcite dala meno Jozef i proti voli mm, ktory sa tak vola 🙂 Mam rada tradicne mena
@gir ak sa ti paci tak do toho... moj muz ma tiez tradicne meno, syn je 6ta generacia... na prvom rande som dostala oznamene ze ak budeme mat syna tak moj muz potrebuje nasledovnika... ( prva sa nam narodila dcera a aj tak bol tvrdy dialog o zenskej variacii daneho mena🙂 )
syn je pysny nato ze sa vola ako tato🙂

@gir Damián a Jozef mi pride ako trochu zvlastna kombinacia mien pre súrodencov, ci? mozno je to len o zvyku...