icon

Vianoce 2016

kikkik
16. sep 2016

Ahojte zisťujem či sa ešte niekto teší na vianoce v dospelom veku už od leta ako ja, alebo mám vyhľadať odbornú pomoc 😀 😝 😉
Uvítam skôr príspevky rovnakých "spriaznených duší" ako kritikov, viem že to nie je normálne ale hľadám tých, s ktorými sa môžem podeliť o vianočné tešenie a prípravy v tomto skorom termíne. Teším sa na nové nápady ako pripraviť a prežiť tieto vianoce, či už nápady tvorivé, receptové alebo upratovacie postupy, nápady na darčeky, alebo akékoľvek príspevky ohľadom nastavajúcich Vianoc.
PS veď už aj v kauflande sa objavili čokoladové figúrky mikulášov 😀

takacovama
26. sep 2016

@vroni b8 posluchat prikazy? to je akoze nieco na sposob tamagociho???

vroni
26. sep 2016

Nie, nepyta to jest ani hladkat, je to maly robot 😉

atenna
26. sep 2016

Ja sa hrozne tesim a toto pocasie mi ide max na nervy!Ja uz chcem zimu a nech su tu co najskor vianoceeeeee

cawes
26. sep 2016

@vroni to b8 sa neda naprogramobat neako do mojho syna? Zeby pocuval prikazy 😂😂😂😂

cawes
26. sep 2016

Moj prvy zabaleny darcek

vroni
26. sep 2016

@cawes, asi som mizerny programator. Skusam tak naprogramovat obe deti a nic. Este aj tie macky si u nas robia, co chcu..... 😀 😀 😀

cawes
26. sep 2016

@vroni ha ha ha

sonetta
26. sep 2016

@kikkik mne dnes prisli prve vianocne darceky, 1 pre rodicov a 1 pre nas-fotoplatna. vcera som si akurát vravela ze uz by som mala pomaly zacat poskulovat po novych receptoch na vianocne pecenie, lebo ja milujem vypekat na vianoce s koledami v pozadi. 🙂

majkabr
26. sep 2016

@kikkik Ahoj , ja len toľko že už mám dve tretiny darčekov na Vianoce kupených

cawes
26. sep 2016

Tak toto nema chybu. Si zabila 😂 Inak aj ja mam dost povyberanych a teda uz aj balim ale na teba nemam 2/3 wau@majkabr

lalia87
26. sep 2016

Oooooosom rada,ze je tu niekto taky vianocny maniak ako ja 🙂 sa cudujem tym,co sa dokazu rozculovat aj nad mikulasmi v obchodoch takmer na zaciatku oktobra 🙂 mne to teda vobec neprekaza a ja radsej darceky pokupujem postupne ako vsetkynaraz- jednak z toho dovodu,zw na to treba viac vyplat,milionar nie som :D a dalsia vec,ze sa nebudem nahanat v decembri po obchodoch kedy vsetkym bude na poslednu chvilu sibat 🙂 a dnes som zacala s hackovanim snehovych vlociek na stromcek 🙂 ja Vianoce milujem a nepokazia mi ich ani ufrflanci,ktorym zasadne vsetko vadi- mikulasi v septembri,zhon pred vianocami,nervicky ked uz bude vypredane to,co sa na poslednu chvilu rozhodnu ist kupit :D

lalia87
26. sep 2016

Jaj a najvacsiu polozku uz mame so surodencami kupenu pre rodicov,takze som rada,ze uz nad tym nemusim premyslat a teraz zistujem,co by sa zislo a pacilo dalsim mojim blizkym 🙂

dankolia
27. sep 2016

Ajoj nesi sama ja milujem vianoce celkovo tu atmosferu a vsetko spojene s tym ked robime stromcek strasne si to vychutnavam hihi

erickatt
27. sep 2016

@kikkik aj ja teším. Len moje deti sú už neni deti. Ale darčeky kupujem skôr. Objednávateľ niektorá lego. Aliexpres? Synovcovi chcem skúsiť.

erickatt
27. sep 2016

A rodičom predplatim zas časopis. To je dobrá vec

kikkik
autor
27. sep 2016

no super baby ja zatiaľ len upratujem, vyrábam domáce ozdoby na stromček, prvý rok a prvý krát takže najľahšie z keraplastu, potom chcem niečo z filcu a v rukách ušiť trocha látkových ozdôb, z keraplastu som vymodelovala aj anjelika ale vyzerá zatiaľ dosť čudne 🙂.
Darčeky mám len vybraté, teraz celé výplaty pôjdu na strechu takže tohto roku to bude také poskromnejšie, aj ta MD sa blíži.
Ale zas sa chem viac venovať synčekovi keď nebudem musieť do práce chodiť - koláčiky, rozprávočky , prechádzky a chcem skúsiť urobiť domácu kolekciu.
Nemáte niekto recept na takú od babiek že ta hmota sa neleje ale natláča polostuhnutá do formičiek?

dai
27. sep 2016

ahojte dievcata... mate nejaky napad pre 5rocneho chlapca a 9rocne dievca - obaja maju kopu hraciek:-/ ja som tak nejak stratena tento rok... chcem im obom kupit skateboard, malej knihy, synovi lego... ale chcela by som nieco originalne co necakaju... neviem:-/

sunny8
27. sep 2016

Vona medovnikov vianocneho puncu rozsvieteny stromcek vyzdobeny cely byt kapustnica zemiakovy salat darceky sneh a MRAZIK ❤ tir vianoce nech uz pridu ) milujem tie preplnene obchody par dni pred vianocami klasicke koledy aj tie americke su super ;) a j vianociam mi neodmyslitelne patri sam doma 😍 podla mna to nie je priskoro zacat zariadovat ved uz je skoro koniec septembra ;) aj tie kauflandovske mikulase navodzuju trosku tu atmosferu aspon na mna to posobi :D ked je vecer zapnem si luster v spalni (na ovladanie a svieti ako led ziarovky na modro fialovo cerveno bielo ruzovo zeleno) daju sa tam nastavit programy jak na ziarovkach na stromceku zapalim si vonnu sviecku skoricovu a uz ma uplne berie. ❄❄❄❄❄ a este pomarance a hromada ovocia na stole a tie arasidy v lupe:D

majkabr
27. sep 2016

@cawes Vieš čo lebo poviem TI pravduja neznášam chodíť v decembri po obchodoch keď sa tam ludia hádajú , pretekajú vadia a su nervózni. A hlavne nakupujem keď sú peniaze a teraz bola vyššia materská tak som nakúpila lebo už mi začína rodičovský a to je už o inom. V decembri je aj všetko drahšie stačí vojsť teraz do hračkárstva a potom v decembri a porovnať cenyno je to hruza ako sa zrazu ceny zdvihnú. 😀

atenna
27. sep 2016

@dai zeby naucit deti ze vianoce nie su o hrackach?? 😉 Moja si tam najde staru dobru klasiku- jednu knihu,pyjamo a max este jednu hracku-drobnost!mozno nejaku spolocensku hru kt si potom vsetci spolu zahrame.

Preco maju tvoje deti vela hraciek? Je to fakt potrebne? Mna vzdy prekvapi rodina ked ma zo slovenska navstivi a velmi sa cuduju kolko malo ma moja dcerka hraciek!A to by sme si to fakt mohli dovolit.Ale tak naco? Aj tak je cely den v skolke a potom vela vonku na vzduchu!radsej tie peniaze investujeme do spolocnych vyletov,zazitkov a nie zbytocne haraburdy uskladnovat doma 😉

dai
27. sep 2016

@atenna prepac ale prednasku som neziadala... skor dobry napad😉 neboj, moje deti travia na vyletoch kopu casu a maju detto kopu zazitkov, taktiez vedia ze vianoce nie su o hrackach🙂... su uz vaecsie a samozrejme ze sa hracky nakopia kedze rodina darceky dava rada, ja detto, deti maju k svojim hrackam vztah preto malokedy vyhadzujeme - mas s tym nejaky problem?

budem vdacna ak ma niekto nejaky dobry napad😉 ( kludne aj spolocensku hru ak ma niekto nejaku overenu pre dany vek...

marthuska
27. sep 2016

@dai uz mam kupene darceky na vianoce, medzi inymi aj spolocensku hru o slovensku: moje prve slovensko. Su v nej 2 urovne, pre mensie aj pre vacsie deti. Ak si nie si ista ci je to dobry napad, vyskusaj Albi cez leto maju pozicovnu spolocenskych hier zadarmo a potom si ju mozes odkupit za polovicu

marthuska
27. sep 2016

@dai inak tvojej slecne mozes kupit trebars set noznic ak rada vystrihuje a tvori pohladnice a saty pre barbiny. Teraz maju v lidli za par eur. Uz vidim ako budem s tou mojou cele vianoce vystrihovat🙂)) huraaaaaa

vroni
27. sep 2016

@dai, zvieratko? Nie rovno psa ci macku, to je narocne na starostlivost a ostalo by to zrejme i tak na rodicoch. Ale nieco mensie? Pieskomil napriklad (ja skrecky a morcata nemusim)... U nas mava celkom uspech aj malovanie podla cisel, pre 9-rocne uz su aj velmi pekne a narocne obrazky.... Pre chlapca neviem, ten moj je mensi, na fantazie 5-rocnych som este nedorastla.

@atenna, Vianoce - a hlavne pre deti - SU o darcekoch. Moje deti dostanu pyzamu ci sveter vtedy, ked ich potrebuju a nie ako nejaky radobydarcek pod stromcek. Dostavaju darceky, z ktorych sa tesia a nie veci dennej spotreby. Ak raz budu v dospelosti "utierat hubu" (dufam, ze nebudu) a budu sa tesit z plneho taniere, snad im tie Vianoce z detstva vycaria aspon usmev na tvari. Tu detsku radost mozu zazit len v detstve, preco im ju brat a nakukavat im pseudocnosti (lebo skromnost ziadna cnost nie je. A ani nie je opakom nenasytnosti, ako si mnohi radi nahovaraju)

dai
27. sep 2016

@marthuska dakujem za napad- uz som tu hru pozerala pre 9rocnu... myslis ze aj 5rocny by tu nizsiu uroven dal?
ja sa chystam na niektoru z akcii co ma ihrysko... musim tam decka dotiahnut - mam pocit ze je teraz tych hier strasne vela a sama sa v nich poriadne uz nevyznam...

jasminet
27. sep 2016

@dai ja zas potrebujem nieco pre 4,5 r chlapca... sportove naradia mame vsetky, ale nejaku hracku jezisko prinesiest "musi". aj od svokrovcov volaco... kniha, cd, dvd, oblecko, spolocenska hra, to bude, ale hracka je hracka.
co som nasla su drziaky na karty - casto hrame karty a deti si ich nevedia poriadne drzat, padaju im, tak to aj dcere jezisko donesie...

dai
27. sep 2016

@vroni dakujem za prispevok vroni - celkom si vystihla co si myslim - ja nekupujem vela na vianoce, len chcem deti prekvapit - proste vzdy im dat nieco co nemaju na liste pre jeziska - knihy a lego su u nas klasika - mala je knihomil - cita strasne vela - ma uz 2 plne kniznice - ku kniham sa neustale vracia , ma detto preukaz do 2och kniznic - nechcem ju limitovat v tejto zalube a maly miluje lego ( a ja tiez🙂 priznavam ze sa vzdy nan tesim ), ten skaboard naozaj obaja chcu - toto leto si poziciavali od kamaratov a obom im to velmi islo - vnimam to ako bicykel ci korcule, proste nieco co ich podpori v pohybe... a fakt hladam len nejaku ceresnicku na torte...
a suhlasim ze oblecenie moje deti este nevnimaju ako darcek, aj ked mam pocit ze pri dcere sa to pomaly lame - napr. dostala kozennu bundu na narodeniny a fakt sa z nej velmi tesila ( strasne ju uz dlho chcela a chodila okukovat do obchodu )... ale na druhej strane sa tak isto dokaze tesit z pravitka😀 ( som jej kupila take s cervenou ruckou a rozpravala mi o nom 2 dni, do skoly ho niesla v ruke co mala taku radost z takeho vynimocneho wau pravitka😀 takze vobec nemam pocit ze by som mala nejake narocne deti😉 )

dai
27. sep 2016

@jasminet drziak na karty?🙂 to som este o takom niecom nepocula - nasi hravaju so starkym od malicka takze to drzia ako kartary z kasina😀 inak moj syn si minuly rok pod vplyvom kamosiek malej prial taky zamok pre my little pony konikov😀 a normalne sa s tym aj dost hrava😀

dai
27. sep 2016

@vroni zvieratka su zial u nas no go... muz nechce pokial byvame v byte... tu sme trosku v konflikte ale suhlasim s tym ze zvieratka nie su hracky a my dost cestujeme, takze to by bol trosku problem☹

atenna
27. sep 2016

@vroni vidis a moje dieta sa tesi aj z toho pyzamka ci knihy!! Takze aj s malom nepostradame kazdy rok detskej radosti!!!