Aké výživné mám žiadať pri rozvode?
Ahojte,
koľko ste žiadali výživné pri rozvode?
Deti v mojej starostlivosti, otec ma rozšírený styk.
Východné Slovensko.
Ja som chcela 250 eur dokopy na obe deti ( 10 a 6 rokov).
Vďaka
@anonym_autor moj muz je sudca (vela sa o tomto rozpravame). Ja poberam na prve dieta vyzivne 160€ od muza, ktory zaraba ovela menej ako moj terajsi muz. A to som dostala uz velmi davno, neziadala som o zvysenie, pretoze chcem mat pokoj. Chcem tym povedat, ze ziadas malo. Za prve, treba ziadat trochu viac ako skutocne chces, lebo sud ti stanovi kus menej ako ziadas. Za druhe, neskuma sa len príjem tvojho ex, ale aj tzv. potencionalita príjmu tvojho ex. Cize kolko si so svojim vzdelanim a lokalitou kde byva vie zarobit. Takze to, ze ma na papieri menej, dost casto neobstoji. Mozes vyslovene v navrhu spomenut potencionalitu jeho prijmu.
Je to super že sa konečne ideš odstrihnúť od tohoto ...
Ale nebuď už konečne chúďatko, ale bojuje za seba a hlavne za deti. Urob si prehľadné tabuľky, koľko potrebuješ na réžiu domácnosti kompletne , poplatky za nájom, voda, elektrina, plyn, smeti ( z toho podiel za deti).
Koľko majú deti rokov ? Zapíš si poplatky za škôlku, školu, cestovné, prípadne aj internet, pomôcky a krúžky čo treba pre deti.
V skupine jedlo - aké máš reálne náklady na stravu, bežné ceny, žiadne výpredaje a potravinový odpad.
V skupine oblečenie a obuv - popíš si poznámky, čo všetko si musela deťom nakúpiť za cca rok dozadu, od slipov, tielok, ponožiek, tričká, mikiny, nohavice na leto, jeseň,zimu, bundy tenké, prechodné, teplé, čiapky, rukavice, šály, tepláky na doma aj telocvik, oteplovačky, papuče, prezuvky, sandále, tenisky, čižmy, gumáky, reálne aj kusy koľko deti potrebujú nezabudni, lebo vieme že potrebujú na prezlečenie a rezervy kým sa operie. Môžeš vychádzať z toho čo si kúpila, alebo predpoklad čo potrebujú na mesiace vopred,, vieš približne ceny, tak si to napíš.
Časť drogéria - hygienické potreby všetkého druhu čo používate na dennej báze + kozmetiku čo potrebujú.
Ak potrebuju tak aj lieky a výživové doplnky.
Pár vecí na voľný čas na mesiac - či už aspoň 1 časopis a 1 knihu, vstupné na 1 detský program, šport, holič. Všetko si to zapíš, a urob priemer na 1 mesiac.
Môžeš uviesť , teda by si mala, aj nečakané/ mimoriadne výdavky - aby súd v rozsudku uviedol, aby prispel 50% - školský výlet, plávanie, divadlo, drahšiu športovú potrebu, ale hlavne napr. okuliare, zubný strojček, školskú tašku, a pod.
Z podrobných poznámok si vieš urobiť prehľadnú tabuľku a v prípade potreby predložiť súdu, prečo navrhujes uvedenú výšku výživného.
Čo sa týka platu a mzdy oficiálne a načierno - ťažko preukáže s, že má bokovky, ale napr. dôkaz o tom že si kúpil drahšie veci pre seba tatko hrdina, by pomohli.
Čo pomôcť môže, že uvedies aké má muž vzdelanie, profesiu, zo stránky www. profesia.sk si vytlačis ponuky práce v jeho odbore, kde musí byť uvedený plat. Takže môže plakať že na pásku zarobí 700, keď inde ponúkajú 1200 alebo 1500. V návrhu to môžeš spomenúť, a na súde predložis vytlačené.
Je tu veľa okolností aj možností, použi čo sa ti dá, a čo pasuje k vašim okolnostiam. Mmch je to návrh na určenie výživného, nie žiadosť. Veľa vzorov nájdeš na nete, pouzi a prisposob podľa potreby.
Ak by ste sa vedeli dohodnúť sami dvaja, podľa tých tvojich výpočtov, by bolo naj spísať tzv. rodičovskú dohodu a tu dať potvrdiť na súde, pojednávanie vybavíte ľahšie a rýchlo.. len nebuď blbá a = príliš skromná, nedaj sa dotlačiť k smiešnej sume, bojuje za deti.
@anonym_ca848f dohoda nebude možná..... Určite nie.... žiaľ pri takom človeku je jediná cesta odchod do skromnosti, ak chceš mať ako-tak pokoj.... Ale úplne rozumiem, čo mi chcú všetky ženy povedať.... Rozumiem, že ide o deti.... No hlavne konečne potrebujú kľud a pokoj.... A nie otca ktorý funguje v sínusoide a dieta trpí tým, že nikdy nevie čo môže od neho čakať....
@anonym_autor pozri môj brat je nezamestnaný, má len kde tu brigádu. Tiež sa teraz rozvádzal a jeho ex si dala na 2 deti sumu 550 (14 a 10rokov). Sudca jej to bez mihnutia okom aj napriek tomu že je chlapec bez príjmu a má aj exekúcie odklepol.
@anonym_ca848f dohoda nebude možná..... Určite nie.... žiaľ pri takom človeku je jediná cesta odchod do skromnosti, ak chceš mať ako-tak pokoj.... Ale úplne rozumiem, čo mi chcú všetky ženy povedať.... Rozumiem, že ide o deti.... No hlavne konečne potrebujú kľud a pokoj.... A nie otca ktorý funguje v sínusoide a dieta trpí tým, že nikdy nevie čo môže od neho čakať....
@anonym_autor takže keď nie dohoda, podaj riadny návrh na súd a pouzi podklady, ako som ti radila. Keďže ty nemáš riadny príjem, mohla by si spĺňať podmienky na poskytnutie právneho poradenstva z CCP , www.cpp.sk. na ich webe si pozri najbližšiu poradňu, pravidlá, čo potrebuješ predložiť na konzultáciu a dohodni si termín. Jednak ti poradia, jednak ťa môže na súde podporiť a zastúpiť právnik od nich. Ako ti tu písali a aj ja , využi jeho potencialitu príjmu.
@anonym_autor takže keď nie dohoda, podaj riadny návrh na súd a pouzi podklady, ako som ti radila. Keďže ty nemáš riadny príjem, mohla by si spĺňať podmienky na poskytnutie právneho poradenstva z CCP , www.cpp.sk. na ich webe si pozri najbližšiu poradňu, pravidlá, čo potrebuješ predložiť na konzultáciu a dohodni si termín. Jednak ti poradia, jednak ťa môže na súde podporiť a zastúpiť právnik od nich. Ako ti tu písali a aj ja , využi jeho potencialitu príjmu.
@anonym_ca848f ja som uz bola v cpp..... Ale pomoc mi nepriznali..... Vybavili mi len stretnutie s jednou pravnickou,ale s tou sme si ako ľudia vôbec nesadli.... Vyhodila som zbytočne 200 eur....
Mám v zálohe jedného právnika, kebyže začal robiť problémy, že má zastúpi...že mám radšej dať nižšie výživné ale aby hlavne mi zverili deti... A že po čase by sme išli riešiť len vyzivne samotné, ale aby deti boli mne zverené. ... To je pre mňa najdôležitejšie, aby ich nedodrbal, nakoľko už ide cez syna..... 😥
Sud mi odklepol 200eur na zdravé, vtedy 7 rocne dieta.Ex sa tváril ako nezamestatnany v čase súdu, ale mal smolu, sudcu to nezaujímalo, pozná vraj veľmi dobre takých špekulantov a ešte mu povedal, ze moze byt rad ze som spravila taky ústupok lebo som žiadala viac

@vevebono problém je ten, že oficiálny príjem má nižší, lebo si krátia dane, majú to nejak cez ekonomku poriesene..... Lenže dostáva ešte na ruku. Ale presné sumy neviem, pretože o peniazoch sa s ním nikdy nedalo normálne rozprávať.
Ale celkovo má cca určite 1200 v čistom.
@anonym_autor fu, menej ako 350 by mi ani nenapadlo. Sud budu zaujimat jeho vydavky, nie oficialny prijem na papieri. Takychto fotrikov poznaju velmi dobre.
Este ak su deti chore…