Ako dokázať alkoholizmus manžela pri súde o dieťa?
Ahojte 🥲… čaká ma pravdepodobne sud o starostlivosť dieťaťa a chcem sa spýtať, ako môžem dokázať, že muž pije. Bohužiaľ nemá záznam - mám len každý deň fľašky fotené ako z nich ubúda. Na ňom to bohužiaľ nie je ani vidieť ale bez problému sám doma natajnasa si dá každý večer pár pív a pól fľašky tvrdého. On sa mi vyhrážal striedavkou dlho čiže bude isto o malého bojovať. Porazí ma ak by nám dali dieťa do striedavej pri jeho miere pitia. V živote sa k malému nepostavil v noci a to ma 6r.
Dnes som zistila, že ma aj riadne dlhy. Nekontaktuje sa s bankou čiže úver mu zosplatnili a druhý neviem ako na tom je a koľko ich vlastne ma ale tiež mu tam blokovali aj kartu. Ma milenku. neplatí v podstate žiadne svoje záväzky - firmu ( za nájom), svoj telefón ( veľa x bol odpojený) energie ( skoro nás aj vypli). - na tieto veci mám dôkazy aj svedkov
A ak smiem dať ešte podotázku, na čo sa pripraviť, čo ma možno ani nenapadlo riešiť prosím? Za koľko by asi prišlo k súdu? Je problém že mám len skrátený pracovný pomer? Zarábam na ňom ok, len to nie je TPP
Ja mám v pláne ísť k mame alebo si nájdem maly byt - na čo treba myslieť.
Ďakujem za každú jednu radu ❤️ prešla som tu veľa diskusii ale aj tak budem rada za všetky nápady a odporúčania
Baby ešte jedna vec… od maleho nebudú brat do úvahy informácie? Lebo ten pozná všetky najväčie pajzle - keď ich pošlem na ihrisko on ho zoberie do senku. Samozrejme už sa to nedeje lebo keď som na to prišla s ním už nechodí von.
@baskaaa21 toto dufam nemyslis vazne, ze chces 6 rocne dieta vystavit sudu a tam "vysluchu" ze otec pije, do akych chodi krciem. je to male dieta preboha. A nie, nazor takehoto maleho dietata nebude brany do uvahy, len ho vystresujes. A nedovolia Ti to ani. Ked vies, ze soferuje opity, preco si nezavolala na policiu? Na co si cakala? Kym niekoho v opitosti zabije, ublizi mu alebo sa sam niekde zachlosti?
Striedavku ti vykrikuje len kým sa reálne o dieťa nemusí týždeň starať, čo by s ním robil? Ak nie ste manželia nájdi si bývanie, zverenie dieťaťa do starostlivosti a výživné. Zvyšok poriešiš potom.
Keď je pod parou nechodí autom? Ze párkrát ho ja nahlásis pre podozrenie ze šoféruje pod vplyvom. Nikdy nevieš možno nejaký zostatok mu nameraju
@anonym_3c656d tak ja osobne sa alkoholika nezastavam, mne sa opiti ludia hnusia. Ja len pisem, ze na Slovensku pije kazdy druhy pomaly, ze to nie je nic ojedinele. Ani specialne. To "No a co ze pije" znamena, ze je to casta pricina rozchodov, rozvodov, ze to je bezna vec. Lenze ty musis dokazat, ze je alkoholik a nie tvrdenim, ze "on je doma opity". Kolko muzov je denne po veceroch opitych a uz aj zien? Ze si davaju flasku vinka po robote. A nevidia v tom problem. Lebo ziadny prispevok tu v tejto diskusii alkoholika nezastava ani neobhajuje.
@muchotrafka298 ja tomu tiez rozumiem, ale ona potrebuje podporit a da sa to napisat inak, presne takto, nie ju este dodrbat. Lebo este s nim zo strachu o dieta aj ostane. A si myalim aj to, ze ked poukaze na jeho dlhy, tak toto si sud vie prezistit, ci je to pravda. A kedze nebude platit, tak do striedavky maly asi nepojde. V co dufam. Aj bez tych dokazov o alkohole.
@muchotrafka298 ja tomu tiez rozumiem, ale ona potrebuje podporit a da sa to napisat inak, presne takto, nie ju este dodrbat. Lebo este s nim zo strachu o dieta aj ostane. A si myalim aj to, ze ked poukaze na jeho dlhy, tak toto si sud vie prezistit, ci je to pravda. A kedze nebude platit, tak do striedavky maly asi nepojde. V co dufam. Aj bez tych dokazov o alkohole.
@anonym_3c656d ja som pisala slusne kazdy jeden prispevok. Proste ona sama mala od toho cloveka davno odist, alkoholik sa nebude liecit, ked sam nechce a nema problem. A tiez sa sam nezmeni, lebo nechce, nepotrebuje. Na co teda cakat roky, ze on sa zmeni, on prestane pit, on nebude mat zrazu dlhy? Tu jej zeny pisu aj vlastne skusenosti. Tak nech sa sama nad tym zamysli, ze co jej takyto vztah dava a co berie. Opilec nema sebareflexiu, on nema problem opity sadat za volat a soferovat. A moze tak sposobit tragediu. Ale ked toto niekomu nestaci, tak komu niet rady, tomu niet pomoci. On vobec to dieta do striedavky nechce, on sa len vyhraza, aby sa ho bala a nikam od neho neodchadzala.
Treba sa pozriet realite do oci, zlozit ruzove okuliare a zacat riesit situaciu. Ona nie je bezvychodiskova.Oni nie su manzelia, jeho dlhy su len jeho. A ci to bude sud zaujimat, ze ci ma dlhy? Nemusi.
Áno baby ja som sa zle vyjadrila.. my sme len zasnúbený nie zobratý. Čiže rozvod nemusím riešiť len malého. Ešte sme spolu v byte. dalsia vec - potrebujem aby ma z neho vyplatil. Ja som mu cca v auguste povedala že ak neprestane piť a nezmení sa čo sa týka zodpovednosti tak pôjdem od neho. On to zobral asi tak, ze to vzdávam a slopal ešte viac a ma totálny nezáujem o mna a malému sa začal vtierat. Situácia s alkom eskaluje plus ma mesiac milenku - včera som na to prišla a to bola pre mna tá posledná kvapka ktorú som potrebovala aby som sa rozhodla odísť. Ešte som ani neotvorila s ním debatu ( chcela by som tento víkend) čiže on ani len netuší že ja niečo viem preto mám “čas” nazbierať potrebné dôkazy.
Dlhy sú mi nie úplne všetky jedno nakoľko firmu mame spolu ale mna narozdiel od neho pár tisíc nezruinuje.
Ja to asi neviem správne sformulovať. Ja ho nechcem pripraviť o dieťa. Keby je rozumný sa dohodneme s veľkým rozsahom styku s ním. Len po 1) už teraz vidím, že mi robí naschval . 2) pije keď je s malým sám tak prečo mu mám veriť, že potom nebude? 3) napr. Keď ma maly lieky a šli na chatu - nabalim, napíšem dávkovanie a myslite že mu ich dá no nie prišli a doniesol rovnaké množstvo domov. 4) neumýva malému zuby 5) reálne mu NIKDY nekúpil kus oblecenia. Všetky veci okolo malého som riešila aj platila ja alebo rodičia moji/jeho. 6) nebraval malého von a 99% času bol krpec len so mnou, doma detto prišiel na gauč pivo telefón a ignor - začal až posledné leto keď sa to medzi nami začalo rúcať…Proste kus nepoužiteľného chlapa čo sa teraz zobudil po x rokoch, ze ma dieťa keď hrozí, ze ideme od seba. Podotykam nebol taký pred dietatom sme boli obaja dosť úspešný. Po narodení malého to nejak neustál a začal piť, prestalo sa mu dariť v biznise, jeho rodičia ho dosť sužujú a on nevie povedať nie (nikomu) a podľa mna je za tým skôr depresia a až na to sa nabalil alkohol. On nie je zlý človek len proste ma VEĽKÝ problém s alkom a nerieši svoje problemy, ktoré sa len nabaľujú
Súd nebude riešiť tvoje vyjadrenia, že pije. To je proste tvrdenie proti tvrdeniu. Musíš sa oprieť o fakt. Ono to totižto funguje tak, že keď ty prídeš s nejakým obvinením - dokazovacie bremeno je na tebe. Tvojim primárnym cieľom je zabezpečiť si majetok, dostat dieťa do svojej starostlivosti. Musíš sa o niečo oprieť. Takže, keď bude vecer piť, zavolaj políciu, že bol agresívny. Zopakuj to 2x. Viem, že to nebude celkom pravda, ale to je jediná cesta ako si to dat podložiť. Čo sa týka stretávania, bude to v tvojej kompetencii. Kludne, sa môžu stretávať ale budeš o Tom rozhodovať ty. Bude pod vplyvom, nie.
Dlhy sú mi nie úplne všetky jedno nakoľko firmu mame spolu ale mna narozdiel od neho pár tisíc nezruinuje.
@baskaaa21 tak ked Ta par tisic nezruinuje, tak si najmi pravnika, este lepsie najlepsiu pravnicku na tieto veci a vysudis s jej pomocou cokolvek. Dieta do vyhradnej starostlivosti, velke vyzivne, cokolvek co potrebujes. Moj znamy s pomocou tejto pani dostal do starostlivosti deti a z byvalej partnerky urobili neschopnu labilnu alkoholicku. Tam ale islo tiez o to, pomstit sa jej, deti si kupil drahymi darmi a oni spolupracovali. Cize fotky alkoholu po byte, otvorene flasky, spiaca matka na gauci, blocky od nakupu vina....
Ty stale riesis, ze on je alkoholik. To je jeho problem, ty sa sustred na ine veci, ako je zverenie dietata do vylucnej starostlivosti, stretavanie sa, presne vymedzene, vyzivne na dieta. Toto ries, nie to, ze ho ludia vyuzivaju alebo ze pije, lebo ma psychicke problemy.
Ziadny sud nebude zistovat krvnymi alebo inymi testami, ci ma v sebe alkohol alebo nema. Ked bude opity v krcme a pojde autom, zavolaj na policiu, opakovane, aj kazdy den, ze ten a ten ide z krcmy na takom a takom aute a je pod vplyvom alkoholu.
Súd nebude riešiť tvoje vyjadrenia, že pije. To je proste tvrdenie proti tvrdeniu. Musíš sa oprieť o fakt. Ono to totižto funguje tak, že keď ty prídeš s nejakým obvinením - dokazovacie bremeno je na tebe. Tvojim primárnym cieľom je zabezpečiť si majetok, dostat dieťa do svojej starostlivosti. Musíš sa o niečo oprieť. Takže, keď bude vecer piť, zavolaj políciu, že bol agresívny. Zopakuj to 2x. Viem, že to nebude celkom pravda, ale to je jediná cesta ako si to dat podložiť. Čo sa týka stretávania, bude to v tvojej kompetencii. Kludne, sa môžu stretávať ale budeš o Tom rozhodovať ty. Bude pod vplyvom, nie.
@anonym_945b77
stresovať dieťa políciou? zbytočne hrotiť? keď agresívny nie je?
proste nech sa odsťahuje a rieši veci.
@baskaaa21 tak ked Ta par tisic nezruinuje, tak si najmi pravnika, este lepsie najlepsiu pravnicku na tieto veci a vysudis s jej pomocou cokolvek. Dieta do vyhradnej starostlivosti, velke vyzivne, cokolvek co potrebujes. Moj znamy s pomocou tejto pani dostal do starostlivosti deti a z byvalej partnerky urobili neschopnu labilnu alkoholicku. Tam ale islo tiez o to, pomstit sa jej, deti si kupil drahymi darmi a oni spolupracovali. Cize fotky alkoholu po byte, otvorene flasky, spiaca matka na gauci, blocky od nakupu vina....
Ty stale riesis, ze on je alkoholik. To je jeho problem, ty sa sustred na ine veci, ako je zverenie dietata do vylucnej starostlivosti, stretavanie sa, presne vymedzene, vyzivne na dieta. Toto ries, nie to, ze ho ludia vyuzivaju alebo ze pije, lebo ma psychicke problemy.
Ziadny sud nebude zistovat krvnymi alebo inymi testami, ci ma v sebe alkohol alebo nema. Ked bude opity v krcme a pojde autom, zavolaj na policiu, opakovane, aj kazdy den, ze ten a ten ide z krcmy na takom a takom aute a je pod vplyvom alkoholu.
@muchotrafka298 áno právničku už mam, dnes som jej všetko spisala a poposielala čo k tomu mam. A ďakujem áno hlavne sa musím sústrediť na malého nie na neho. Ja som v tomto trochu tupelo, že mne je ešte jeho ľúto lebo ho mám stále rada
@muchotrafka298 áno právničku už mam, dnes som jej všetko spisala a poposielala čo k tomu mam. A ďakujem áno hlavne sa musím sústrediť na malého nie na neho. Ja som v tomto trochu tupelo, že mne je ešte jeho ľúto lebo ho mám stále rada
@baskaaa21 co Ti je konkretne luto? Ze on je notoricky alkoholik, co ma dlhy kam pozries a este Ta aj podvadza? Tebe moze byt luto jedine to, ze si to s nim davno neukoncila, mohla si mat klud uz roky a aj s dietatom. Nemuselo byt tahane po krcmach a pochybnych podnikoch.
@baskaaa21 co Ti je konkretne luto? Ze on je notoricky alkoholik, co ma dlhy kam pozries a este Ta aj podvadza? Tebe moze byt luto jedine to, ze si to s nim davno neukoncila, mohla si mat klud uz roky a aj s dietatom. Nemuselo byt tahane po krcmach a pochybnych podnikoch.
@muchotrafka298 dala by som srdiečko keby sa dá 😂❤️ hej je mi ľúto ako ďaleko to zašlo lebo ako som písala nie je zlý človek podľa mna..ja by som dala prvé aj posledné keby viem, že sa to zlepší.. ale máš pravdu musím sa len otriasť a ísť ďalej
@muchotrafka298 a sme spolu 10 rokov to tiež robí veľa
@muchotrafka298 dala by som srdiečko keby sa dá 😂❤️ hej je mi ľúto ako ďaleko to zašlo lebo ako som písala nie je zlý človek podľa mna..ja by som dala prvé aj posledné keby viem, že sa to zlepší.. ale máš pravdu musím sa len otriasť a ísť ďalej
@baskaaa21 to je samozrejme, ze nevies teraz smahom ruky vymazat 10 rokov zo zivota, co si s nim bola. Len je na case sa pozriet tej realite do oci, ze on sa zmenit nechce, pije, opity si sada za volant, ma dlhy, frajerku. A prave toto by si nemala prehliadat. Nepije den, dva, jeho spravanie je taketo roky.
Moze byt akykolvek dobry clovek, alkohol je droga a meni osobnost kompletne.
Skutocne chces, aby tvoje dieta vyrastalo tak, ze neustale bude doma opity otec, ktory ho parkrat autom vedzme pod vplyvom a bude sa triast, ci domov dojdu? Alebo v akom stave najde otca doma? Ci sa neprepije do deliria?
@anonym_945b77
stresovať dieťa políciou? zbytočne hrotiť? keď agresívny nie je?
proste nech sa odsťahuje a rieši veci.
@mondolina jasné, a ako inak ma ochranit dieťa? Však pravda je, že slope každy deň. A keď jej schvália striedavu a dieťa tam pôjde na tyzden? To len začne stres pre dieta.... Neskoro bude plakať nad rozliatym mliekom....
@mondolina jasné, a ako inak ma ochranit dieťa? Však pravda je, že slope každy deň. A keď jej schvália striedavu a dieťa tam pôjde na tyzden? To len začne stres pre dieta.... Neskoro bude plakať nad rozliatym mliekom....
@anonym_945b77 hej to je dôvod prečo som sem položila otázku. Lebo striedavka v plnom rozsahu je neprípustná a mám aj čas ma “prípravu”
Úprimne Vám poviem že najradšej by som zabuchla teraz hneď dvere odišla, napísala tej novej, jemu aj jeho rodičom ( lebo majú veľmi skreslenu predstavu o ňom) … ale viem že moje ticho mi môže pomôcť získať možno ďalšie dôkazy

Zeny, ale ja zasnem, ako sa skoro az zastavate tohto alkoholika. Keby autorka temu napisala inak, mali by ste ine reakcie. Ze no a co, ze pije? 🙄. Este ako keby ona vinna bola za jeho pitie. Toto jej pomoze? Ano, ked nema dokazy, je to zle, ale su tam dalsie veci, ako dlhy a ze si neplati zavazky, a to uz o niecom svedci.
@anonym_3c656d tak ja osobne sa alkoholika nezastavam, mne sa opiti ludia hnusia. Ja len pisem, ze na Slovensku pije kazdy druhy pomaly, ze to nie je nic ojedinele. Ani specialne. To "No a co ze pije" znamena, ze je to casta pricina rozchodov, rozvodov, ze to je bezna vec. Lenze ty musis dokazat, ze je alkoholik a nie tvrdenim, ze "on je doma opity". Kolko muzov je denne po veceroch opitych a uz aj zien? Ze si davaju flasku vinka po robote. A nevidia v tom problem. Lebo ziadny prispevok tu v tejto diskusii alkoholika nezastava ani neobhajuje.