Ako dokázať alkoholizmus manžela pri súde o dieťa?
Ahojte 🥲… čaká ma pravdepodobne sud o starostlivosť dieťaťa a chcem sa spýtať, ako môžem dokázať, že muž pije. Bohužiaľ nemá záznam - mám len každý deň fľašky fotené ako z nich ubúda. Na ňom to bohužiaľ nie je ani vidieť ale bez problému sám doma natajnasa si dá každý večer pár pív a pól fľašky tvrdého. On sa mi vyhrážal striedavkou dlho čiže bude isto o malého bojovať. Porazí ma ak by nám dali dieťa do striedavej pri jeho miere pitia. V živote sa k malému nepostavil v noci a to ma 6r.
Dnes som zistila, že ma aj riadne dlhy. Nekontaktuje sa s bankou čiže úver mu zosplatnili a druhý neviem ako na tom je a koľko ich vlastne ma ale tiež mu tam blokovali aj kartu. Ma milenku. neplatí v podstate žiadne svoje záväzky - firmu ( za nájom), svoj telefón ( veľa x bol odpojený) energie ( skoro nás aj vypli). - na tieto veci mám dôkazy aj svedkov
A ak smiem dať ešte podotázku, na čo sa pripraviť, čo ma možno ani nenapadlo riešiť prosím? Za koľko by asi prišlo k súdu? Je problém že mám len skrátený pracovný pomer? Zarábam na ňom ok, len to nie je TPP
Ja mám v pláne ísť k mame alebo si nájdem maly byt - na čo treba myslieť.
Ďakujem za každú jednu radu ❤️ prešla som tu veľa diskusii ale aj tak budem rada za všetky nápady a odporúčania
Ja by som sa bala aj tych dlhov. Ak ste este manzelia, je to dost problem.
On má dlhy, to znamená, že dlhy máš aj Ty . Ste stále manzelia, čiže všetko je spoločne
Šoféruje aj keď vypije nejaké to pivko? Čo tak anonymne zavolať hliadku, že je opitý a ide po .... ulici smeruje do firmy XY. Máš dôkaz.
@baskaaa21 Zaujímavé, že s takýmto človekom si žila, nemala si problém nechať si od neho urobiť dieťa a teraz sa bojíš. 🤣🤣🤣
@baskaaa21
to, že doma pije nedokážeš, jeho dlhy sú aj tvoje dlhy ak nemáte upravené BSM.
@mondolina Tiez by ma toto asi trapilo viac, ako fofky prazdnych flasiek (aj ked to je samozrejme tiez problem). A podla mna toto je dalsi taky, co sa vyhraza striedavkou, len pokial je to len v ramci teorie. Co by s nim tak asi robil, ked ho 6 rokov ignoroval?
@anonym_b0044b áno bol super, keď sa narodil maly začal piť a za tých 6 rokov je úplne iný človek
@baskaaa21 ked to nie je tvoj manzel, tak sa zbal a odid, dovidenia. Striedavkou sa vsetci vyhrazaju, kde by sa onho staral? ked doteraz na dieta kaslal? Prosim Ta. To su vsetci taky hrdinovia. Alkoholizmus fotkou flasky doma v obyvacke nedokazes, tam treba mat lekarske spravy a pod.
No to je problém niekoho označiť za alkoholika a aby súd na to prihliadal musia byt dôkazy alebo lekárske vyšetrenie /potvrdenie
Lebo to, že niekto povie, že druhy pije
Je len slovo proti slovu
Fotky flasiek nedokazuju, že ich pil on
Mozes ,ked sa bude starať o dieťa pod vplyvom volať policiu aby bol záznam alebo na upsvar, že sa stará opitý o dieťa, prípadne svedkovia
No nieje to ,,len tak,, keď zatiaľ nič nemáš 😵💫
Súd rozhoduje podla dôkazov a nie podľa pocitov
@anonym_29442c a nemôže sud nariadiť testy?
@anonym_29442c a nemôže sud nariadiť testy?
@baskaaa21 tak mozno v americkom filme. Ziadny sud nenariaduje alkoholikom testy. Akoze si to predstavujes, ze niekto pride k vam domov a da mu fukat? Policajti napriklad? Ze ci je opity? Alebo ci je opity na sude? Vacsina alkoholikov, co tvrdia, ze ziadny problem nemaju sa vie pri takychto veciach velmi dobre ovladat.
@baskaaa21 ked to nie je tvoj manzel, tak sa zbal a odid, dovidenia. Striedavkou sa vsetci vyhrazaju, kde by sa onho staral? ked doteraz na dieta kaslal? Prosim Ta. To su vsetci taky hrdinovia. Alkoholizmus fotkou flasky doma v obyvacke nedokazes, tam treba mat lekarske spravy a pod.
@muchotrafka298 no práve, ako začal tušiť že chcem odísť tak sa mu straaaasne začal vtierat… maly to samozrejme ocenuje lebo konečne sa s ním tatinko aj pohra aj pojasi 🥺
@muchotrafka298 no práve, ako začal tušiť že chcem odísť tak sa mu straaaasne začal vtierat… maly to samozrejme ocenuje lebo konečne sa s ním tatinko aj pohra aj pojasi 🥺
@baskaaa21 realne si myslis, ze by sam zvladal starostlivost o male dieta? Moze sa mu starat o neho frajerka, rodicia. To nezakazes.
@baskaaa21 tak mozno v americkom filme. Ziadny sud nenariaduje alkoholikom testy. Akoze si to predstavujes, ze niekto pride k vam domov a da mu fukat? Policajti napriklad? Ze ci je opity? Alebo ci je opity na sude? Vacsina alkoholikov, co tvrdia, ze ziadny problem nemaju sa vie pri takychto veciach velmi dobre ovladat.
@muchotrafka298 myslela som tak, že vyjadrím moju obavu a sú to povinný skúmať nie? Samozrejme nebudem hovoriť, že je alkoholik ale skôr obavu o malého a teda dôvod, ze otec nadmerne pije. Čítala som aj o krvných testoch aj o testoch z vlasov - vedia odhaliť dlhodobé pitie. Napríklad - moja rodina ( širšia) si to všimla a to sa vidia tak raz za rok na Vianoce. Teta za mnou prišla ze je pribratý, červený v tvári ze či náhodou nepije. Mám aj jeho kartu od dr, ma tam zhoršené výsledky nakoľko z alka a jeho životného štýlu ma už aj veľmi vysoký krvný tlak ( ma 36r)
Jednoducho musí mať,, prúsery,, ktoré su dokazatelne a az potom by bolo reálnejšie niečo
@baskaaa21 realne si myslis, ze by sam zvladal starostlivost o male dieta? Moze sa mu starat o neho frajerka, rodicia. To nezakazes.
@muchotrafka298 akože on sa vie postarať to zas nemôžem povedať. Len teda k tomu staraniu si riadne vypije. Raz sa stalo, že zaspal keď bol s malým a nechal kľúče zvnútra. Ja som prišla večer z prace a nemohla som sa dnu dostať - otvoril mi maly. Pravidelne keď odídem v poobednych hodinách tak pridem a je naliaty
@muchotrafka298 myslela som tak, že vyjadrím moju obavu a sú to povinný skúmať nie? Samozrejme nebudem hovoriť, že je alkoholik ale skôr obavu o malého a teda dôvod, ze otec nadmerne pije. Čítala som aj o krvných testoch aj o testoch z vlasov - vedia odhaliť dlhodobé pitie. Napríklad - moja rodina ( širšia) si to všimla a to sa vidia tak raz za rok na Vianoce. Teta za mnou prišla ze je pribratý, červený v tvári ze či náhodou nepije. Mám aj jeho kartu od dr, ma tam zhoršené výsledky nakoľko z alka a jeho životného štýlu ma už aj veľmi vysoký krvný tlak ( ma 36r)
@baskaaa21 mas kartu od lekara s jeho vysetreniami? Toto ani nespominaj, je to zavazne porusenie GDPR ochrany osobnych udajov. Jeho lekarske udaje nesmu spristupnovat inym osobam. Sud je povinny skumat kazdeho alkoholika? To si kde toto prosim Ta zobrala?
@baskaaa21 par piv a pol flasky tvrdeho vidiet a citit byt musi...🤔.
@baskaaa21 mas kartu od lekara s jeho vysetreniami? Toto ani nespominaj, je to zavazne porusenie GDPR ochrany osobnych udajov. Jeho lekarske udaje nesmu spristupnovat inym osobam. Sud je povinny skumat kazdeho alkoholika? To si kde toto prosim Ta zobrala?
@muchotrafka298 ma ju doma - asi som to nepísala, stále sme spolu v domácnosti
@muchotrafka298 akože on sa vie postarať to zas nemôžem povedať. Len teda k tomu staraniu si riadne vypije. Raz sa stalo, že zaspal keď bol s malým a nechal kľúče zvnútra. Ja som prišla večer z prace a nemohla som sa dnu dostať - otvoril mi maly. Pravidelne keď odídem v poobednych hodinách tak pridem a je naliaty
@baskaaa21 a co ze je opity? Na Slovensku pije kazdy druhy, je to narodny sport a nie problem.Lebo kto nepije je cierna ovca. Takze niekde na sude sa ohanat tym, ze on pije. Ublizuje Ti, ublizuje dietatu, ohrozuje Ta na zivote? Ty nemas absolutne ziadny relevantny dokaz o tom, ze on je alkoholik a nebezpecny pre okolie. Sud sa opiera o fakty. To ze niekto zle vyzera nie je relevantny dokaz nicoho. A ze si to vsimla rodina? To im gratulujem, ze aspon oni vidia, co ty asi nevidis a roky zijes s alkoholikom a clovekom, co ma dlhy kam sa pozries a mas s nim este aj dieta.
@anonym_3c656d áno ja to cítim ale čo s tým 😞 je to stále slovo proti slovu
@baskaaa21 toto ano, to je pravda. Ale tie dlhy a ze si neplati zavazky, tak pochybujem, ze by mu dieta dali do starostlivosti. A realne to on ani nechce, len sa Ti vyhraza, aby si neodisla, aby si sa bala o maleho. Podla mna teda. Nemam osobnu skusenost. Ale bolo by to na hlavu, keby takemuto cloveku zverili dieta.
Zeny, ale ja zasnem, ako sa skoro az zastavate tohto alkoholika. Keby autorka temu napisala inak, mali by ste ine reakcie. Ze no a co, ze pije? 🙄. Este ako keby ona vinna bola za jeho pitie. Toto jej pomoze? Ano, ked nema dokazy, je to zle, ale su tam dalsie veci, ako dlhy a ze si neplati zavazky, a to uz o niecom svedci.
Zeny, ale ja zasnem, ako sa skoro az zastavate tohto alkoholika. Keby autorka temu napisala inak, mali by ste ine reakcie. Ze no a co, ze pije? 🙄. Este ako keby ona vinna bola za jeho pitie. Toto jej pomoze? Ano, ked nema dokazy, je to zle, ale su tam dalsie veci, ako dlhy a ze si neplati zavazky, a to uz o niecom svedci.
@anonym_3c656d Nikto sa ho nezastava. Ale autorka ma nejake pomylene prestavy o tom, ako funguje sudnictvo.
@baskaaa21 toto ano, to je pravda. Ale tie dlhy a ze si neplati zavazky, tak pochybujem, ze by mu dieta dali do starostlivosti. A realne to on ani nechce, len sa Ti vyhraza, aby si neodisla, aby si sa bala o maleho. Podla mna teda. Nemam osobnu skusenost. Ale bolo by to na hlavu, keby takemuto cloveku zverili dieta.
@anonym_3c656d to si aj ja myslím…úprimne neviem čo robiť posledné 3 roky som zostávala len aby som si týmto nemusela prejsť a dúfala, že sa všetko zmení ale ide to všetko k horšiemu
@anonym_3c656d bodaj by to tak bolo… reálne sa bojím, že to urobí na just aby nemusel platiť výživné nakoľko aj to mi x povedal… mne je to v podstate jedno čo peniaze ale ide mi o malého. Ja mám viac zdrojov príjmu o malého sa zvládnem postarať aj tak som to robila doteraz.
Baby ešte jedna vec… od maleho nebudú brat do úvahy informácie? Lebo ten pozná všetky najväčie pajzle - keď ich pošlem na ihrisko on ho zoberie do senku. Samozrejme už sa to nedeje lebo keď som na to prišla s ním už nechodí von.
Šoféruje aj keď vypije nejaké to pivko? Čo tak anonymne zavolať hliadku, že je opitý a ide po .... ulici smeruje do firmy XY. Máš dôkaz.
@anonym_582090 toto ma tiež napadlo ale nechcem aby som vyzerala že manipulujem aby som dostala malého

No to je problém niekoho označiť za alkoholika a aby súd na to prihliadal musia byt dôkazy alebo lekárske vyšetrenie /potvrdenie
Lebo to, že niekto povie, že druhy pije
Je len slovo proti slovu
Fotky flasiek nedokazuju, že ich pil on
Mozes ,ked sa bude starať o dieťa pod vplyvom volať policiu aby bol záznam alebo na upsvar, že sa stará opitý o dieťa, prípadne svedkovia
No nieje to ,,len tak,, keď zatiaľ nič nemáš 😵💫
Súd rozhoduje podla dôkazov a nie podľa pocitov