Ako dokázať luxusný život otca na súde?
Ahojte,prosím poraďte mi čo všetko ste na súde písali do nákladov pre dieťa a ako dokázať ,že otec žije luxusným životom ale nechce platiť výživné preto radšej žiada striedavú starostlivost ,chodi viac krát do roka na dovolenku,ma vilu s bazénom, asi 5 áut, firmu.....
@misulka1906 skôr sa budeš musieť obhajiť ty, aby neuznali striedavú. Ja by som mu predsa len dala striedavú ale aj žiadala doplatiť do výživného.
Tie majetky su pisane oficialne na neho (obchodny register, kataster ...) ? Lebo sud zaujimaju fakty.
Co ked tu striedavku naozaj chce? Zalezi aj, ake vyzivne cakas. Ak je bohaty, ma luxusny zivot a je mu luto dat 300 eur mesacne na dieta, tak je to nechutne. Ak cakas 1-2 tis eur vyzivne, len preto, ze mate spolocne dieta, je to zase ine.
A prečo nesúhlasís so striedavkou? Véd sa dieťa bude mať tam dobre v luxuse.
to že žije v luxuse, je ok....to hrá skôr v jeho prospech ako v neprospech,,,na výživné to ale vplyv nemá, vyživovaciu povinnosť máte predsa obaja,,,,pri výživnom rozhodujú najviac náklady na dieťa, tak ak nemá špeciálne potrby, tak počítaj so štandartným výživným a možno niečo na sporenie pre dieťa...len luxus je široký pojem....pre niekoho je luxus plat 2000 eur, pre iného je to štandart, detto bývanie je jedného je bývanie vo vile luxus pre iného štandart
@misulka1906 ja ťa chápem, tu nikto nepozná tvojho bývalého muža len ty. Ja ti verím, že chce striedačku, kvôli alimentov. Keď je taký boháč, tak zrejme to bude aj dobrý " charakter". Musíš mať dôkazy. To je prvé a posledné, čo súd zaujíma. Aj nepriame. Kedy bol na dovolenke, a keby to mal aj kto okrem teba dosvedčiť, prípadne v akom rezorte, tam si zistiť ceny a predložiť súdu orientačne. Alebo, keď ma firmu, v akom obore podniká a zistiť si jeho obrat na internete, prípadne porovnaním s podobnou firmou. Koľko má.zamestnancov, ich sa pýtať, koľko majú platy a nech ti to dosvedčia, fotky jeho domu s bazénom, a potom zistiť kde kúpil bazén a koľko stojí, všetko nafotiť, vytlačiť a dať súdu. ....Je toho veľa, zaobstaraj so právnika, ale nie nejakého blbečka, skús sa pýtať ľudí, na skúsenosti, čo sa rozvádzali.
mala som kolegyňu,ktorá mala striedavku.Celú smenu pomaly riešila len telefonáty od dcér,ktoré sa nevedeli vpratať do kože,keď prišli od otca.Bola z toho na nervy,kým ich ako tak dala do kopy.To trvalo pár dní,lebo po týždni išli zase k fotríkovi,u ktorého zase zdivočeli.
No mať toto doma,tak si hodím mašľu...
@misulka1906 keď to nemá písané na seba nijako😉a to je úloha tvojho právnika ty povieš čo má a nech sa otecko obhajuje ako to je.Aj, keď bude mať striedavku dieťaťu môže šetriť na štúdium, byt.Ak to má písané na seba, tak ľahko predsa platí dane atď to je dohladatelne.Vacsina mužov to rýchlo prepise na rodičov, kamaráta
Vies dokazat len to, co ma pisane na seba. Co je pisane na rodicov, bratrancov, sesternice, surodencov, to nedokazes nijako. Obrat a zisk firmy su bezne dostupne udaje na Finstate, tam si to vie pozriet kazdy. Dalsia vec je, ze co je luxus pre teba, je mozno standard pre niekoho ineho. Ma 5 aut a chodi na dovolenku to nie je relevantne. Pozri na jedneho nasho politika, ktoremu sestra kupila auto a rodicia byt a vlastne nic chudacik nema.
Dievčata zaujimave ze vsade striedavku neuznavate a zrazu by to bolo v poriadku, lebo ocinko ma vela penazi? :D podla mna je striedavka pre dieta to najhorsie, a je jedno ci je jeden z rodicov priemer a druhy milionar. Malo by sa konat v najlepsiom zaujme dietata.
Dievčata zaujimave ze vsade striedavku neuznavate a zrazu by to bolo v poriadku, lebo ocinko ma vela penazi? :D podla mna je striedavka pre dieta to najhorsie, a je jedno ci je jeden z rodicov priemer a druhy milionar. Malo by sa konat v najlepsiom zaujme dietata.
@anonym_f47695 Ak je striedavka zla a dietatu je lepsie u jedneho rodica, das svoje dieta exovi? Najlepsi zaujem dietata je podla matky iba v pripade, ak ho dostane matka, nikdy nie naopak.
@anonym_f47695 Ja striedavku uznavam, preco by som ju inak radila? To, ze ty nie, je tvoj problem. Co je najlepsi zaujem dietata tazko urci niektori z rodicov, pretoze su v tom subjektivne zainteresovani - za seba mozem povedat, ze striedavka je pre rozvedenu zenu raj na zemi - aj bez vyzivneho. Brala by som ju vsetkymi desiatimi... ak to nie je pre deti dobre, oni sa ozvu - vtedy ich ziaden sud nutit striedat sa nebude

@misulka1906 A preco nesuhlasis so striedavou? Dostala by si aj v striedavej vyzivne, ak si zije takto nad pomery..