Ako prebieha návšteva sociálky?
Ahojte, so svokrou nemáme dobre vzťahy, jej sa nepáči ako sa staráme o dcéru, dlho sa vyhrážala že zavolá na nás sociálku a viem že už podala podnet.
Ide o to že ona rieši banality...napríklad to že dcéra chodí len doma po dvore občas v niečom špinavom, myslím tým tepláky z ktorých nešli vyprať fľaky od trávy alebo má doma body kde je fľak z rajčinovej omáčky, ktorý nejde vyprať. Samozrejme do mesta, do obchodu alebo k lekárovi v takých veciach nechodí.
Ďalšia vec ktorú svokra rieši je strava, dcéra má 20 mesiacov, je kojená a normálne jedlo jej moc nechutí, zje niečo ale nie veľa.
So svokrou sa stretávame minimálne, práve kvôli tomu že odkedy sa dcéra narodila stále opakuje že ona docieli aby nám ju odobrali a mohla ju mať len pre seba.
Moja otázka znie, sú také veci kde je občas fľak problém? Mám to rovno vyhodiť? Alebo čo ešte sociálku zaujíma?
Viem že nemám čo skrývať, o dcéru sa príkladne staráme a nič jej nechýba len ma zaujíma ako prebieha taká návšteva, čo mám od toho čakať. Ďakujem
Socialku banality nezaujimaju. Zaujimaju sa hlavne, ci ma svoj priestor v dome - ci ma postel, skrinu na oblecenie, skolak stol na pisanie uloh. Oblecenie ani vidiet nechceli. U nas len nakukli do izby, ci je socialne zariadenie v byte, na stole videli misu s ovocim, tak neriesilli...
@januska12323
@nuklia
Ďakujem, toto samozrejme všetko dcéra má. Viem že ten podnet bol podaný na to že chodí v špinavom tak preto sa pýtam.
Sorry, ale to je teda riadna pizda. Prerusila by som tymto kontakt na 100%, docielila by tym akurat len to... A moze sa stazovat aj na lamparni
@heidi4 odkedy vieme že to podala je kontakt prerušení...svokor sa ju snaží dostať na vyšetrenie
Nemusis sa bat- pravdepodobne ti pani bude volat a dohoxne sa na termine( nie si sledovana socialkou- nie je nutna prepadovka). Porozprava sa s tebou o podnete. Ockom pozrie domacnost- ako je upratane- vobec nevadi salka v dreze alebo tri omrvinky na koberci ci docapkane okno. Sleduje skor smrad z cigariet, zvierat, mocu- spaky vlase od alkoholu.....Jednoducho povedz ze vies co je vo veci- a ako sa vdci maju. Ty si rozvedena? Ked si svokra dovoli ist aj proty vlastnemu synovi?? Jednoducho by som ju odrezala z nasich zivotov.
@zuzinka888 nie som rozvedená...len sa jej nepáči ako sa dcéra vychováva a chce ju vychovávať ona...tak to chce docieliť. Ďakujem za objasnenie
To ma smolu. Moze sa vyhrazat kolko chce. Ak sa o dieta staras- ona nema sancu. To by musela mat svedkiv ze npr.pijes, drogujes.....Ked sa chce starat o deti mala ich porodit viac a nie kradnut vlastne vnuca. A ako sa k tomu stavia manzel??? Pohrizi/ uprace si mamu? Je mi divne ze svokre vobec nevadi ze takto pride o syna aj vnucku🤦♀️🤦♀️
@zuzinka888 on to s ňou riešil doteraz, ja s ňou nekomunikujem ale ona vždy len vyhadzuje argumenty že sa zle staráme lebo videla fľak na tričku... už sme prerušili kontakt.
No vieš ona si je istá že nám ju zoberú
aj teta zp sociálky vie rpzoznať či dieťa sa práve zababralo jogurtom, alebo z neho trčí špina spred týždňa. staší bežbe čistá uprataná domácnosť, vhodné jedlo v chladičke či na sporáku, mliečne výrobky a ovocie, samostatná posteľ a trochu súkromia (skrinka na veci, hračky, kútik na hranie a tvorenie je len bonus).
svokra by k nám a kdieťaťu nemala prístup kým sa nedá do poriadku, pomôcť je má manžel prípadne tvoj muž.
istá si môže byť iba tým, že raz umrie...myslím svokra.
Ona je taká strašné hakliva na čistotu...u nich sa dá doslova jesť zo zeme, majú tam sterilné prostredie by som povedala takže nejaký fľak ju dokáže úplne rozhodiť
to už ide o diagnózu veľmi blízko, obsedantno-compulzívna, potrebuje terapie
Odobrat dieta rodicom je beh na dlhu trat. Nejde o jednu navstevu. Je tam potrebne sudne rozhodnutie, vypocuvania, svedkovia......a vecsinou ak nejde o vazne zanedbavanie typu- ze deti su vazne zanedbane ci rodicia su "mimo" z alkoholu drog... je vzdy dana sanca rodicom na napravu a je stanoveny dohlad socialnej pracovnicky- vtedy chodi na prepadovky. No to by musela dat podnet npr.doktorka ze je vazne zanedbany stav alebo ucitelky v skolke ci ina " autorita", nie urazena svokra"
Aj ja mám takú svokru ale už bývalú. Mne už toto bude 10r. Čo mi nedá pokoj neustále socialka. Aj súd sme mali ja som na ňu podávala Aj trestné oznámenie takže je to na dlho.prajem ti pevné nervy a veľa síl
Mojej sesternici chodila socialka pravidelne a co viem, pozerali jej vzdy do hrncov ci a co je navarene . Inak viem ze ich zaujima ci ma vlastnu postel a aspon nejaky svoj mensi priestor na hranie
Inak mas fakt sprostu svokru.
Mojho syna by som ako maleho musela tak 4x denne prezliekat aby nemal nahodou cosi bez flaku na sebe doma
Fuha, moj syn sa dokaze zafulat este na dvore, kym vobec vyjde na ulicu, to by ma mala socialka uz davno zozrat, ze chodi po svete ako prasiatko a este v obleceni z druhej ruky 😅. Preboha, ved je to male dieta 🤦. To vazne je niekto schopny podat kvoli tomuto podnet? To skor svokru treba dat poriadne vysetrit, ale nie socialkou.

Nie to sociálku nezaujíma. Pozrú či má dieťa kde spať, čo jesť, či je u vás ako tak upratané a pôjdu.