Ako prebieha proces rozvodu, keď máme malé dieťa?
Ahojte...
Velkou pravdepodobnostou ma caka rozvod. Manzel ma podviedol. Dozvedela som sa minuly tyzden. Este sa z toho spamatavam.
Ako prebieha cely proces, prosim? Citala som niekde, ze okrem pravnicky budem v kontakte s koliznou? To je kto? A co jej mam povedat? Mam aj jedno 5 rocne dietatko.
Dakujem!
@anonym_b7c86a tak ked nebude chciet odist, prinutit ho nemoze, je to aj jeho byt a su manzelia
@belllinka ja nikde nepíšem, že ho ide vyhadzovať alebo nútiť odísť. To mi je jasné, že aj on je majitel
@huxy ja by som neodišla ale dala najavo, nech si ide za druhou. Naozaj nevidím dôvod sťahovať dieťa z prostredia, kde to pozná, kde ma škôlku alebo školu, kamarátov, zázemie
@anonym_b7c86a este raz píšem, že ja som radšej odišla, ako denno denne vidieť ten nevernícky ksicht. Ak si nebola v takej situácii, nemôžeš vedieť, čo by si robila. Pôvodne som tam zostala pár dní, on mal kde byť, u rodičov celý spodok domu bol voľný. Dokonca mohol.ísť kľudne k milenke. No.potom.začal vymýšľať, že z jeho domu ho nikto nevyhodí. Proste sa vrátil. A ja som s ním pod 1 strechou nemohla a nechcela byť.
A hlavne ak sa muž rozvádzať nechce, ako aj v tomto prípade, proste neurobila by si absolútne nič
@anonym_b7c86a este raz píšem, že ja som radšej odišla, ako denno denne vidieť ten nevernícky ksicht. Ak si nebola v takej situácii, nemôžeš vedieť, čo by si robila. Pôvodne som tam zostala pár dní, on mal kde byť, u rodičov celý spodok domu bol voľný. Dokonca mohol.ísť kľudne k milenke. No.potom.začal vymýšľať, že z jeho domu ho nikto nevyhodí. Proste sa vrátil. A ja som s ním pod 1 strechou nemohla a nechcela byť.
A hlavne ak sa muž rozvádzať nechce, ako aj v tomto prípade, proste neurobila by si absolútne nič
@huxy ako si písala, problém tvojho bol alkohol. Autorka píše, že s malým je v pohode a chce aby sa stretávali. To je trošku rozdiel
@anonym_b7c86a tak co vlastne radis?
@belllinka Radím ostať v byte bývať, nech nemíňa peniaze na prenájom. Nech si šetrí čo najviac a teda po rozvode manzela buď vyplatiť alebo predať byt, vyplatiť hypo zbytok si rozdeliť a kúpiť 1-izbak na hypo.
@huxy ako si písala, problém tvojho bol alkohol. Autorka píše, že s malým je v pohode a chce aby sa stretávali. To je trošku rozdiel
@anonym_b7c86a nepleť tu alkohol ani nič iné, o tom to nie je. Dôvodom rozvodu bola nevera, ako je aj tu u autorky. Preto sa k tomu viem relevantne vyjadriť
@belllinka Radím ostať v byte bývať, nech nemíňa peniaze na prenájom. Nech si šetrí čo najviac a teda po rozvode manzela buď vyplatiť alebo predať byt, vyplatiť hypo zbytok si rozdeliť a kúpiť 1-izbak na hypo.
@anonym_b7c86a ano, typek iste odide do podnajmu a jej bude platit hypo a reziu bytu. A ona si bude setrit. Urcitee 🤦♀️
Wau ,zas toľko nenávisti
@anonym_b7c86a ano, typek iste odide do podnajmu a jej bude platit hypo a reziu bytu. A ona si bude setrit. Urcitee 🤦♀️
@belllinka ja nikde nepíšem, že on určite pôjde. A áno určite bude platiť hypo, lebo raz ďalšiu hypo bude potrebovať, keďže sa chlapec bude rozvádzať a deliť majetky. Takže určite si nemôže dovoliť neplatiť hypo, lebo ďalšiu mu už nikto nedá
@belllinka ja nikde nepíšem, že on určite pôjde. A áno určite bude platiť hypo, lebo raz ďalšiu hypo bude potrebovať, keďže sa chlapec bude rozvádzať a deliť majetky. Takže určite si nemôže dovoliť neplatiť hypo, lebo ďalšiu mu už nikto nedá
@anonym_b7c86a alebo tam ten muž zostane, však on sa rozvádzať nechce. Hypo platiť samozrejme bude, lebo tam chce zostať bývať, ďalšiu hypo možno bude potrebovať na vyplatenie manželky, alebo aj nie, ak majú dostatok financií. A ona sa má na to všetko pozerať v tom byte a čakať?
@anonym_b7c86a alebo tam ten muž zostane, však on sa rozvádzať nechce. Hypo platiť samozrejme bude, lebo tam chce zostať bývať, ďalšiu hypo možno bude potrebovať na vyplatenie manželky, alebo aj nie, ak majú dostatok financií. A ona sa má na to všetko pozerať v tom byte a čakať?
@huxy a čo má robiť? Platiť niekde cca 600€ na prenájom? A zbytočne vyhadzovať peniaze, keď ich teraz bude potrebovať
ona by si mala zratat, ci ma na kipu noveho bytu, teda ked ju on vyplati alebo predaju byt. Alebo ci pojde k rodicom alebo do prenajmu Ak nema kam ist, tak jej asi ostava iba cakat, kym na to bude mat a nie hned zbrklo utekat, ked nema kam
@anonym_autor aha, takze my mozme spisat s manzelom nejaku spolocnu dohodu? A kam to dorucit? Na sud? Na upsvar?
@anonym_autor áno, u právnika spíšte rodičovskú dohodu a predložíte súdu
Napr že na výživu bude dávať 300 eur + polovicu extra nákladov + 100 sporenie
Dieťa bude zverene tebe, ale on bude mat neobmedzený styk. Napr že v piatok poobede ju vyzdvihne a v pondelok prinesie do skolky či školy
Alwbo ju vyzdvihne z krúžku a donesie až ráno do školy
Že sa spolu dohodnete kam pihde do školy a spolu sa dohodnite má všetkých vážnejších krokoch
Ako napr budete nakladať s majetkom a podobne
Treba si spolu k tomu sadnúť, dohodnúť sa
@huxy a čo má robiť? Platiť niekde cca 600€ na prenájom? A zbytočne vyhadzovať peniaze, keď ich teraz bude potrebovať
@anonym_b7c86a no nech urobí ako ona uzná za vhodné. Ja som písala, čo som urobila ja. Nedokázala by som žiť vedľa takého človeka.
Tiež nebol ideál, kam som odišla, ale proste odísť som musela. Najskôr k exsvokre (zahrali divadielko), potom do podnájmu, potom k rodičom, zas podnajom...
ona by si mala zratat, ci ma na kipu noveho bytu, teda ked ju on vyplati alebo predaju byt. Alebo ci pojde k rodicom alebo do prenajmu Ak nema kam ist, tak jej asi ostava iba cakat, kym na to bude mat a nie hned zbrklo utekat, ked nema kam
@belllinka našťastie som vedela, že na rodičov sa môžem kedykoľvek obrátiť. Bolo to dočasné, ale veľmi pomohlo
Skúsila by som to
@huxy ty si strasne zaslepená nenávisťou ,zvladas vlastne žiť?Myslim tak v pohode ,dobrý spánok,zdravie
@anonym_b7c86a no nech urobí ako ona uzná za vhodné. Ja som písala, čo som urobila ja. Nedokázala by som žiť vedľa takého človeka.
Tiež nebol ideál, kam som odišla, ale proste odísť som musela. Najskôr k exsvokre (zahrali divadielko), potom do podnájmu, potom k rodičom, zas podnajom...
@huxy ale ona nie je v tvojej situácii. On je okrem frajerky normálny. Nehádajú sa, nerobí jej zle, s malým je v pohode. Ona nemusí odtiaľ utekať, aby mal malý zdravý vývin. Tu sa nebavíme o tvojej situácii ale autorkinej
@huxy ty si strasne zaslepená nenávisťou ,zvladas vlastne žiť?Myslim tak v pohode ,dobrý spánok,zdravie
@minenkaa nenávisť? Voči čomu, nevere? Ano. Neveru a neverníkov neznášam. Viem, že ty si v tomto benevolentná. Ale každý má právo na svoj názor či hodnoty a postoj.
A neboj sa o môj spánok, či zdravie (ak nerátam terajšiu chrípku), som úplne v pohode.
@huxy ale ona nie je v tvojej situácii. On je okrem frajerky normálny. Nehádajú sa, nerobí jej zle, s malým je v pohode. Ona nemusí odtiaľ utekať, aby mal malý zdravý vývin. Tu sa nebavíme o tvojej situácii ale autorkinej
@anonym_b7c86a nech spraví podľa seba.veď možno mu dá ešte šancu, ako mnohé podvádzané..
@anonym_autor áno, u právnika spíšte rodičovskú dohodu a predložíte súdu
Napr že na výživu bude dávať 300 eur + polovicu extra nákladov + 100 sporenie
Dieťa bude zverene tebe, ale on bude mat neobmedzený styk. Napr že v piatok poobede ju vyzdvihne a v pondelok prinesie do skolky či školy
Alwbo ju vyzdvihne z krúžku a donesie až ráno do školy
Že sa spolu dohodnete kam pihde do školy a spolu sa dohodnite má všetkých vážnejších krokoch
Ako napr budete nakladať s majetkom a podobne
Treba si spolu k tomu sadnúť, dohodnúť sa
@pribinak a striedava starostlivost nie je lepsia?
@minenkaa nenávisť? Voči čomu, nevere? Ano. Neveru a neverníkov neznášam. Viem, že ty si v tomto benevolentná. Ale každý má právo na svoj názor či hodnoty a postoj.
A neboj sa o môj spánok, či zdravie (ak nerátam terajšiu chrípku), som úplne v pohode.
@huxy nie ja chápem tvoj postoj,to viem aký máš ,len mňa to strasne zaujima, keď niekto je takýto plný týchto zlých pocitov
@anonym_b7c86a nech spraví podľa seba.veď možno mu dá ešte šancu, ako mnohé podvádzané..
@huxy tak asi nedá, keď sa chce rozvádzať. Len aj na to treba ísť s rozumom a nie zbrklo zbaliť kufre a všetko mu nechať.
@huxy
@anonym_b7c86a
Navrhnem mu teda byt predat. Samozrejme nesuhlasi s rozvodom. Zatial. Kazdy ma este jednu sancu. 😀 akoze... Som smutna velmi, zlomil mi moje srdce, ale.... Nedokazem sa na neho ani pozriet. Synceka miluje. Aj on jeho. Od toho sa bojim najviac. :((((((( Aby maly netrpel tak velmi. Ake starostlivosti existuju? Striedava alebo ake? Co to obnasa? V ziadnom pripade ich nechcem rozdelit. To nie.
Prepacte za tolko otazok, fakt som z tychto veci jelen.
@anonym_autor keď sa s mužom nedohodnete na rozdelení majetku a starostlivosti o dieťa, tak súd rozhodne za vás a ešte si z majetkového podielu zoberie aj províziu.
Striedavá starostlivosť je forma starostlivosti o dieťa, pri ktorej sa rodičia v pravidelných intervaloch (najčastejšie týždeň) striedajú v osobnej starostlivosti, pričom dieťa má právo na rovnocenný čas s oboma. Súd ju nariaďuje, ak je v záujme dieťaťa, obaja rodičia sú spôsobilí a majú o ňu záujem. Podmienkou sú spravidla vhodné podmienky na oboch stranách a dobrá komunikácia medzi rodičmi.
Ďalšie formy starostlivosti sú :
Osobná starostlivosť jedného z rodičov: Dieťa je zverené jednému rodičovi, druhý sa podieľa na výchove (styk) a platí výživné.
Spoločná osobná starostlivosť : je forma starostlivosti o dieťa, pri ktorej sa obaja spoločne starajú o dieťa bez nutnosti presného súdneho určenia času striedania. Je založená na dohode rodičov a vysokej miere spolupráce, pričom si zachovávajú režim starostlivosti podobný životu pred rozchodom.
Ja si osobne myslím, že model striedavej starostlivosti nie je moc dobrý, aj vzhľadom k tomu, že dieťa musí mať dve školy a ten život je taký rozpoltený... A keď aj ten muž alebo ty si nájdeš nového partnera, tak zistíš, že ten model ti nebude vyhovovať, pretože budeš mať svoj život s novým mužom a nebudeš mať záujem sa stýkať s bývalým, resp. s ním interagovať ...
No, v prvom rade, až na fakt pár výnimiek...sa chlapi menia na hyeny. Doslova. To, čo si myslis, žeby nikdy neurobil...no, môžeš byť veľmi nepekne prekvapená. Takže, ako prvý krok, ako začneš riešiť a spomínať rozvod, zabezpec sa finančne. Zaezpec si účet, pozbieraj výpisy, zozen si jeho výplatnú pásku....požičaj mame robot...potom si ho tam nájdeš. Poprípade, porozmýšľaj čo hodnote by si ešte chcela. A až potom daj na stôl tému rozvod. Vyjladaj právnika. Nicoho sa neboj, postupne budeš prevedená celým procesom.

@huxy
@anonym_b7c86a
Navrhnem mu teda byt predat. Samozrejme nesuhlasi s rozvodom. Zatial. Kazdy ma este jednu sancu. 😀 akoze... Som smutna velmi, zlomil mi moje srdce, ale.... Nedokazem sa na neho ani pozriet. Synceka miluje. Aj on jeho. Od toho sa bojim najviac. :((((((( Aby maly netrpel tak velmi. Ake starostlivosti existuju? Striedava alebo ake? Co to obnasa? V ziadnom pripade ich nechcem rozdelit. To nie.
Prepacte za tolko otazok, fakt som z tychto veci jelen.
@anonym_autor ja som striedavku nechcela dopustiť (aj kvôli alkoholu u ex, plus sme sa odsťahovali do môjho rodného mesta), takže s tým neporadím. Nie je to štandard, ale stretla som sa s takou dohodou, že dieťa bolo zverené 1 rodičovi, ale malo chodiť k druhému každý týždeň (1. týždeň streda až piatok a 2.týždeň piatok až nedeľa), samozrejme vždy môžu nastať problémy, že bude druhý rodič vymýšľať, čiže má právo s dieťaťom byť, ale nie povinnosť.